Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagy szó, irigyelni való,...

Nagy szó, irigyelni való, "menő" ha egy nő orvos férfihoz megy feleségül?

Figyelt kérdés
2012. máj. 28. 10:47
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
81%
Nem, mert ez nem a ő érdeme hogy a férfi orvos, hanem a férfié.
2012. máj. 28. 11:04
 12/37 anonim ***** válasza:
74%

Számomra nem, mivel az egész családom nagymamákig visszamenőleg egészségügyben dolgozik/dolgozott, így bőven van annyi protekcióm, hogy sose kelljen hónapokat várnom időpontra, max. 1-2 napot, vagy soron kívül megyek azonnal.

Így számomra jelentéktelen az előnye, mert nem is lenne. Nem is irigylésre méltó. Viszont magát az illetőt tisztelem, mert volt kitartása végigcsinálni az egyetemet egy ilyen nehéz szakon.(a bekerülés ténye sem elhanyagolandó) Ez a legmagasabb képzés szerintem, ami valaha csak létezni fog. De sokan menőnek hiszik, pedig nem a nő érdeme, nincs mivel felvágni.

Szerintem egy olyan férfi méltó irigylésre, aki intelligens, ad magára, első a felesége és a családja, nem hazug, becsületes, mindez szakmától függetlenül.

2012. máj. 28. 11:04
 13/37 anonim ***** válasza:
94%

En nem akarom nagy dobra verni, hogy orvos férjem van. Igaz, hogy végigkisértem a tanulmányait, de akkor is. Amikor megismerkedtünk, még nem volt orvos. Legszivesebben egy kõmüves felesége, vagy állattartó felesége lennék.:)

Talán, mert már annyira nyugalomra vágyom!

Nem könnyü orvos feleségének lenni!

2012. máj. 28. 11:07
 14/37 anonim ***** válasza:
96%

Nekem az esküvőnk előtt, azért gratuláltak, mert a férjem ügyvéd! Hát volt egy fejem, mit ne mondjak! Addig nem is gondolkodtam ezen, de most már biztosan kijelenthetem, hogy nem azért mentem hozzá, mert ügyvéd, hanem ANAK ELLENÉRE mentem hozzá, hogy ügyvéd.

És mellesleg ugyanolyan büdöset tojik a wcbe, mint én vagy bármely más halandó ezen a földön...tehát nem értem ezt a megkülönböztetést! (elvégre nem leeht mindenki orvos...)

2012. máj. 28. 11:16
 15/37 anonim ***** válasza:
96%
ANAK= annak, csak elírtam
2012. máj. 28. 11:17
 16/37 anonim ***** válasza:
96%

Pont tegnap "kaptam meg", hogy csak azért vagyok a párommal mert orvos lesz. Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, tettem is fel egy kérdést arról, hogy mit kellett volna mondanom?!

Én büszke vagyok a páromra, amiért orvos lesz, becsülöm a szakmáját és fel is nézek rá emiatt. De azt gondolom, ha emberileg nem lenne 100-as, akkor ott hagynám minden gondolkodás nélkül. Ha nem lenne jó apa, jó férj, ha megütne, ha nem tisztelne, ha nem szeretne úgy, hogy most szeret, ha nem lenne ilyen a jelleme amilyen, akkor le.szrnám, hogy orvos-nem orvos. Egyébként is, amikor összejöttünk még sehol nem volt az orvositól, most pedig negyedéves. Senki nem mondhatja, hogy ezért vagyok vele. Aki így gondolja max. irigy, de annyi. A párom nem gondolja azt magáról, hogy kiváltságos lenne a szakmája miatt.

Egyébként én is egyetemet végeztem és még rám is sok-sok év tanulás vár, nem érzem, hogy nem lennék "méltó" hozzá. Na ez a másik, ha fitogtatná a tudását állandóan, akkor is menekülnék...

22-L

2012. máj. 28. 11:24
 17/37 anonim ***** válasza:
82%
A tanaraim 90%-a orvos, es egyaltalan nem irigylem a nejuket. Majdnem mindegyik kikezdett mar csoporttarsal, ugy, hogy otthon van a 2 eves gyerekuk. A baratnom apjanak (orvos) 10 evig volt szeretoje. Persze facen irogatjak, hogy "a vilag legboldogabb ferje vagyok", kozbe meg tinilanyokra vadasznak az egyetemen. Irigylem en ezt? NEM! Tisztelet a kivetelnek, nyilvan olyan is akad.
2012. máj. 28. 11:26
 18/37 anonim ***** válasza:
71%

Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ez a nézet manapság főleg az angolszász filmekből/sorozatokból származik. Ott valóban az orvosok az OTTANI átlagkereset 3-4x-ét viszik haza, ami magyar viszonyok között azt jelentené (a legfrissebb, bruttó 219200Ft-os statisztika szerint), hogy a hapsinak garantált lenne, egy bruttó 660ezer körüli fizetés...

(Ez pedig külföldi viszonyok között havi 1,5-2milliót jelent, amiből már ott is elég szépen lehet megélni)

De itt Mo-n az orvoslásnak se anyagi (sok helyen 80ezer nettót kap egy kezdő orvos), se társadalmi megbecsültsége sincsen (leszámítva néhány nyugdíjast, akikbe még annak idején belenevelték), szóval szerintem sincs benne semmi "menő".

2012. máj. 28. 11:33
 19/37 anonim ***** válasza:
97%
Nem, ha annyira státuszt akarnék magamnak, akkor én mennék el orvosnak. (Meg is tettem.) Akármilyen hihetetlen, a nők is lehetnek orvosok.
2012. máj. 28. 11:35
 20/37 anonim ***** válasza:
84%

Igen. És ezentúl előtte is térdre kell majd borulni nem csak a nagyméltóságú doktorprofesszor férje előtt.

Mekkora lúzerség már arra verni magad hogy a házastársad kiféle miféle.Vesztesek.

2012. máj. 28. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!