Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvetetnétek a babát, ha a...

Elvetetnétek a babát, ha a barátotok meg akarja tartani?

Figyelt kérdés
Védekezés mellett teherbe estem, 2 hete fordultam orvoshoz és akkor derült ki. Azóta nagyon sokat beszélgettünk a barátommal, a családból pedig csak anyukám tud róla. Én nem akarom megtartani, mert most nem vagyok olyan életszakaszban, hogy ezt végigcsináljam, a barátomban viszont feléledtek az apai ösztönök és azon az állásponton van, hogy meg kell tartani. Eddig az volt a megállapodás, hogy ha egyszer véletlenül becsúszna, egyikünk sem szeretné. Most a kapcsolatunkat sem érzem olyan erősnek és nem tudom, hogy mitévő legyek. Én 22 éves vagyok, ő 29.
2012. máj. 27. 21:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én elvetetném. Akkor tartanám csak meg, ha én is szeretném a gyereket tiszta szívemből, ellenkező esetben szenvedés lesz minden. A gyereknek is. Olyan férfinak pedig nem szülnék, akiről azt gondolom, hogy nem lenne jó apa. Szerintem ebben a kérdésben magadra hallgass. Azt mondtad, hogy az elmúlt időben eltávolodtatok, nem lehet, hogy azért akarja, hogy megtartsd az embriót, hogy újra összehozzon titeket?
2012. máj. 27. 23:18
 12/21 anonim ***** válasza:
35%
Én akkor is megtartanám, ha nem akarná a férjem, bár ilyen nem lesz :)
2012. máj. 27. 23:27
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha én nem szeretném, nem tartanám meg, mert az én hasamban nőne, én szülném meg, én gondoznám, és ha szétmennénk, én lennék a legnagyobb bajban, mert senki se adna munkát, és még a kicsiről is gondoskodnom kellene. Szerintem a döntés a tiéd, lényegtelen, hogy mit szól a párod, különösen így, hogy nem vagy biztos a kapcsolatotokban. Beszéljétek ezt meg, a félelmeidet, az ő érveit, és ha továbbra is azt látod jónak, hogy elveteted, jelentkezz abortuszra. 25N
2012. máj. 28. 00:17
 14/21 anonim ***** válasza:
55%

Ha egy olyan párkapcsolatban lennék,ahol még alig ismerjük egymást, nem is élünk együtt, nincs saját jövedelmünk,illetve aki támogasson anyagilag(pl nagyszülők),akkor 100%, hogy elvettem.

Aki pedig az örökbeadást írta, hát jó nagy f*szság!Rengeteg ismerősöm van,aki örökbefogadott,vagy valamelyik rokona fogadott örökbe.Mi lett velük? Az összesnek az örökbefogadott gyereke viselkedés-magatartás problémás/zavaros lett, brutális dolgokat csináltak,maguktól is kitalálták, hogy nem az igazi szüleik akik nevelik,akármilyen szép környezetük is volt és még az anyagiak is megvoltak,plusz rendesek is voltak az örökbefogadók!

Egy örökbefogadott gyerek tudja/érzi már kiskorától kezdv, hogy valami nincs rendbe. És sajnos sokak bekerülnek intézetbe,"árvaházba" mert nem tudnak velük mit kezdeni!!!Az még rosszabb,mikor az örökbefogadott mellé véletlenül mégis születik egy "saját".

Kérdező,szerintem itt most arról van szó, hogy egyedül,ha nem lenne a párod a jövőben is a párod, akkor is felelősségteljes anya tudnál-e lenni. 22 éves vagy,ez csak egy dolog. Gazdasági válság van és mindig is lesz! Sokan gyerek mellett diplomáznak, van aki persze bedilizik és rossz szülő lesz,de hogy lehetne ezekre felkészülni?

2012. máj. 28. 01:07
 15/21 anonim ***** válasza:
14es vagyok:első bekezdés: szal elvetetném.....
2012. máj. 28. 01:07
 16/21 anonim válasza:
50%
A te tested a te döntésed! Én 18 éves vagyok én is tabletta mellett estem teherbe. A barátom 20 éves. Nálunk ő nem szerette volna a babát. Amikor megmondtam neki,hogy nem érdekel a véleménye és megtartom utána felszívódott. Amikor megtudta,hogy megszültem rohant be a kórházba és elmondta,hogy csak kétségbe esett,de nagyon sajnálja,hülyén reagált,stb. Én megbocsájtottam neki. Most 4 hónapos a kislányunk és apuci szeme fénye. Azóta össze is költöztünk. Nagyon boldogok vagyunk. :)
2012. máj. 28. 04:41
 17/21 anonim ***** válasza:
9%
9es vagyok,mi ovszerrel vedekezunk,csak egyszer(hangsúlyozom,egyszer)nem volt nálunk 4ev alatt..szóval mi azért tisztában voltunk vele,h ilyen következménye lehet..de őszintén,mennyi ennek az esélye?
2012. máj. 28. 07:15
 18/21 anonim ***** válasza:
26%

Én csak akkor vetetném el, ha beteg lenne, mert nem kívánnék neki szenvedéssel teli Életet. Bármilyen más körülményben megszülném. Mondjuk én (mi) nagyon vágyunk egy babára.

De itt nem ez a kérdés, hanem, hogy Te hogyan akarod innentől élni az Életed. Szerintem ez a Te döntésed.

Kívánok minden jót!!!

23N

2012. máj. 28. 10:22
 19/21 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat őrlődöm rajta...félek mindkét opciótól. Én már lediplomáztam, de hamarosan ki akartam menni külföldre dolgozni. Anyukámat nem akarom terhelni ezzel, mert elég sok gondja van és nem bírná. Ha én nem tudnék dolgozni, a barátom fotós fizetéséből nem sokra mennénk, lakásom van, de ez meg egy fiatal párnak ideális, nem egy családnak. Neki is van lakása, ha talán eladnánk mindkettőt és vennénk egy nagyobbat..az ő szülei anyagilag igen, de máshogy nem nagyon tudnának segíteni, mert mindkettőnek aktív munkája van. Nagyon bizonytalan most a helyzetünk, az elvetéstől is félek, joga van élni, azzal tisztában vagyok, de nem akarok egyedülálló anya lenni huszonévesen, mert anyu is az volt és a legszörnyebb dolog a világon. Így szeret a barátom, hogy éljük az életünket és élvezzük egymás társaságát, szórakozunk, de abban nem vagyok biztos, hogy a sok gond közepette nem unna bele, hogy már nem csak egymásnak vagyunk. 4 éve vagyunk együtt, szeretjük egymást, de ez nem biztos, hogy jól sülne el, 3 év múlva már talán ideálisabb lenne, most ez egy rémálomnak tűnik. Egyszerűen idegileg nem bírom.
2012. máj. 28. 11:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ő szeretné ezt a gyereket,akkor nem fog tovább működni a kapcsolatotok,ha elveteted.
2012. máj. 28. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!