Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ciki ilyeneket...

Szerintetek ciki ilyeneket enni? Ezen spórolni a kaján?

Figyelt kérdés

Nem engedhetjük meg magunknak azt hogy egy héten többször csirkemellet vagy szinhúst együnk.A félész ételeket nem szeretjük.

Barátnőmmel beszélgettem a főzésről és elképedt hogy miket eszünk,szerinte undoritó.

Megveszem a disznó májat,vesét,nyelvet iylesmit,ezek nagyon olcsók.Főzők még disznólábat fület farkat,ezek sem drágák.

Ez tényleg undoritó vagy a barátnőm kicsit finnyás?

2012. máj. 24. 12:21
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
59%
Viccelsz?Ezek a legjobb kaják.Én szeretem a belsőségeket.A barátnőd finnyás.
2012. máj. 24. 14:04
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a "finnyás" definíciója jelen esetben az, hogy "aki nem szereti azt, amit mi igen"?
2012. máj. 24. 14:24
 33/41 anonim ***** válasza:
64%

28. válaszoló!

Én "belsőségfan" vagyok, de én is le lettem pontozva. Pedig még a fínnyás szót sem használtam senkire, nem szóltam le senkit amiatt, amit szeret.:)

Tehát nem tudom ki pontozgat le szinte mindenkit. Sőt, az még hagyján, hogy ki, de még arra sem jöttem rá, hogy mi okból. Mert egyszerű ételt szerető és nem szerető ember is le lett pontozva.

2012. máj. 24. 14:44
 34/41 anonim ***** válasza:
78%

Ugyan, emberek, nem a kérdező az nagy valószínűséggel, aki pontozgat, hanem a válaszolók. Ez a magyar mentalitás sajnos: aki nem ugyanazon a véleményen van, mint mi, azt pontozzuk le! :S

Egyébként, visszatérve az ételre: én hallottam olyat, hogy külföldön (ha jól emlékszem, az Egyesült Államokban) az ismerőseink magyar ételt szerettek volna főzni, és zsírt kerestek hozzá. Nálunk szerintem ez alapélelmiszer, ott nem kaptak, mert veszélyes hulladékként kezelik, egész egy gyárig el kellett menniük, hogy egy keveset tudjanak szerezni. A májkrémmel is ez a helyzet, itthon nem találunk benne semmi furcsát, külföldiek meg rosszul vannak tőle ha meghallják. :D

Szóval szerintem attól is nagyon függ, mit eszünk meg, hogy mibe lettünk belenevelve.

2012. máj. 24. 15:04
 35/41 anonim ***** válasza:
74%

Emberek! Most azért válaszoltok, hogy leírjátok a véleményetek, vagy azért, hogy a pontozgatást nézzétek?

Nem mindegy, hogy le-vagy felpontoznak? Nem az az oldal lényege, hogy ki-hány %-os válaszokat ad. Én ezt meg is szüntetném.

Én is le lettem sokszor pontozva, mert más választ adtam, de szerinted érdekel?

A kérdezőknek jövök tanácsot adni, nem a saját százalékomat erősíteni.

Sokan csak azért járnak fel, hogy pontozgassanak, de egy választ sem adnak. Nézd meg a kategória toplistát! Van, aki annyi pontot begyűjtött már pontozásért, de válaszért meg semennyit.Ez mindent elárul.

2012. máj. 24. 15:18
 36/41 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk én sem eszem meg ezeket a belsőségeket, de ezért fújjozni?

Az egyik barátnőm pl a szív-zuza pörköltöt szereti.

Paprikáskrumpli-na ezt imádom,egyszerű és finom.

2012. máj. 24. 15:22
 37/41 anonim ***** válasza:
71%

A kajalas egy teljesen szubjektiv dolog. En nem szeretem a belsösegeket, söt, bevallom, eleg finnyas vagyok a husokra is, mondjuk ettöl meg nem tartom undoritonak.

Egyet szeretek, az pedig a zuza. Azt korlatlan mennyisegben, röf mod tolom be. :D Sokan pedig azt nem szeretik. Sosem voltunk szegenyek (az atlagnal picit jobban eltünk), de a szüleim - velem ellenben - nagyon szeretik az ilyeneket. Videken nöttem fel, ahol tulajdonkeppen a diszno minden reszet felhasznaljak.

Ne probald ezeket a baratnödre eröltetni, de azt se engedd, hogy folyamat fikazza ezeket.

Szoval nem, nem ciki. Egy etel nem lehet ciki.

22/L

2012. máj. 24. 15:49
 38/41 anonim ***** válasza:
90%
ízléseken vitatkozni szerintem nem okos dolog. Én azt mondom, hogy egyáltalán ne szégyelld magad, vagy bántson a barátnőd szavai. A belsőségeket sokan gusztustalannak tartják, pedig egyes betegségekre kifejezetten ajánlják, például én vérszegény vagyok és nekem nagyon sok májat kell ennem, amit meg is eszem. Kezdetben finnyáskodtam, de aztán utána olvastam, hogy mennyi értékes tápanyag van benne és, hogy segíthet javulni az állapotomon. A másik, a barátom utalgatott arra, hogy szeretne enni marhanyelvet és meg is mutatta nekem az egyik boltban én meg nagyon ódzkodtam tőle és nem akartam megcsinálni, aztán fogadtunk valamiben, ha vesztek akkor megcsináljuk a nyelvet, megnyertem a fogadást, de mégis megvettem a nyelvet, mert örömet akartam okozni a páromnak és gondoltam én is megkóstolom. Meglepődtem, hogy milyen finom lett, ráadásul még olcsó is volt, ami a belsőségekre jellemző, több energiát ad, mint aki csak zöldségeket majszol. Ne hagyj fel a táplálkozással, főzz változatosan, jó hogy spórolsz, sokszor azt látom, hogy akinek nincs pénze úgy szórja a pénzt kajára, mintha ingyen lenne. Persze vannak, akiknek speciális étrendre van szükségük, ami sokkba kerülne, meg vitaminkapszulákat szed, de ha jól utána olvas az ember, akkor láthatja, hogy olcsón is lehet fedezni a napi szükségleteket és olcsó, mások számára gusztustalan kajából olyan ízletes ételeket lehet készíteni, amik után a finnyások is megnyalnák a 10 ujjukat.
2012. máj. 24. 16:42
 39/41 anonim ***** válasza:

Sokszor nem csak az számít, mi a finom. Én is enném Anyu pörijét mindennap, de nem lehet.

Mert lehet, hogy most megéri az olcsó kaja, de amikor majd pont az olcsó, cukros, zsíros kaja miatt kell a gyógyszer a diabéteszre, a magas vérnyomásra, a koleszterinre, akkor jobban megérte volna mindig normálisan enni.

2012. máj. 24. 17:22
 40/41 anonim ***** válasza:
Erről az jut eszembe, mikor a rendkívül sznob nagynénink tálalta nekünk a rendkívül drága és rendkívül különleges és rendkívül kevés helyen kapható (ezeket természetesen nagyon sokszor hangoztatva)kaviárt. Megkérdezte, hogy ízlik, milyen. Erre férjem rávágta: "Finom halíze van.":-) 2 évig nem beszélt velünk a nagynéni, hogy "leszóltuk" a kaviárját.
2012. máj. 24. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!