Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnál is ilyen siralmas a...

Másnál is ilyen siralmas a helyzet?

Figyelt kérdés

A családban 4-en vagyunk,2 kereső van,kb.250 ezer a havi bevétel,ebből 100 a rezsi,50ezer a hitel,100 marad kajára,meg egyéb dolgokra,de így is hó végén nagyon szűkös már,most kb.25 ezer Ft maradt következő fizetésig.

Nyaralásról álmodni sem tudunk,új ruhákat is nagyon ritkán veszünk,akkor is inkább anya nekem ad pénzt,hogy magamnak vegyek,ő már vagy 2 éve nem vett magának semmit.Nyáron dolgozni fogok mindenképp.

Másnál is ilyen siralmas a helyzet?Hogyan lehetne spórolni?

2012. máj. 23. 18:06
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Már írtam tanácsot én is, a havi nagy bevásárlást. S tényleg arra mehet el sok pénz, hogy kis boltban vásároltok. Illetve a nagy házban lakhattok, s annak a rezsije is több.

Ha eladni nem is akarjátok a házat, de legalább az élelmiszeren spóroljatok annyit, hogy ne a legközelebbi kis boltba menjetek el minden nap. Itt a válaszadók többsége, velem együtt a nagy bevásárlásokat javasolja.

Hidd el nem kell ahhoz autó, nekünk sincs. Busszal is el tudtok menni (ingyenes Tescos stb.) 2-3an, s már sokat spóroltok.

Én is megfigyeltem, hogy mennyivel olcsóbban meg tudom venni így a dolgokat. Ja és szoktam figyelni az újságokat, hogy mi mikor akciós, vagy ha nagyobb kiszerelésben veszed, akkor mennyit takaríthatsz meg rajta.Pl. most láttam, hogy össze volt csomagolva 3 db öblítő, s olcsóbban jön ki, mint ha egyenként veszed meg.

Pár száz Ft is sokat ér, ha már több terméken megspórolod, az sokra jön ki.

2012. máj. 24. 11:51
 32/32 anonim ***** válasza:
Örülnék neki, ha egy 100ast megkeresnék tisztán. 85_90et keresek, a párom pici babával van otthon, havi 37000 ftal támogatja az állam, ami valljuk be nem egy nagy ösztönzés a gyerekszülésre, pedig hogy reklámozták, hogy majd minden jó lesz a kisgyerekeseknek. Így az össz bevételünk durván 130000 ft 3 főre. Kocsink már nincs, a lakásrá nincs hitel, 36 nm tégla. Rezsi + közös k + telefon 30_35000 ft, kaját piacon, nagyáruházban veszünk, ruhát kínai piacon, pelenkát is nagyáruházban, játékokát, egyéb holmikat vateràról, és amit megununk, el szoktam adni. Így szűkösen megvagyunk, kicsit minden hónapban félreteszek, 5_10000 ftot, szeretnék egy hálószobát kialakítani a lakásban ha összegyűlik.
2012. máj. 24. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!