Másnál is ilyen siralmas a helyzet?
A családban 4-en vagyunk,2 kereső van,kb.250 ezer a havi bevétel,ebből 100 a rezsi,50ezer a hitel,100 marad kajára,meg egyéb dolgokra,de így is hó végén nagyon szűkös már,most kb.25 ezer Ft maradt következő fizetésig.
Nyaralásról álmodni sem tudunk,új ruhákat is nagyon ritkán veszünk,akkor is inkább anya nekem ad pénzt,hogy magamnak vegyek,ő már vagy 2 éve nem vett magának semmit.Nyáron dolgozni fogok mindenképp.
Másnál is ilyen siralmas a helyzet?Hogyan lehetne spórolni?
belenyugodhatsz, ennyi nettó bevétel manapság teljesen korrekt, ezt ha 2-vel leosztom így is 125 nettó jön ki, qrvára szeretnék én ennyit zsebre tenni, úgy örülnék h leszopnám magam.
A 100 rezsi meg szürreális, át kéne gondolni h mire mennyit adtok ki, és akkor nincs is fűtés szezon.
Megsúgom a rögvalóságot, rengetegen kevesebbért melóznak mint 4-5 éve, 80-90e nettóért ugrálnak 8-10 órákat, úgy hogy még csak nem is képzetlenek, a közalkalmazottak bőven 100 alatt keresnek, sőt nem ritka a minimálos mint én pl, és cserébe nem keccsöl kevesebbet mint más. És akkor a legtöbb maszek xarik bele magasról hogy szaggatod meg magadat, ha odamész panaszra kiröhög és megmondja a tutit hogy el lehet menni ha nem tetszik, van 50 másik helyetted kevesebbért.
Nagyon tudnám díjazni hogy egyszer a qrva életben korrekt, lojális céghez kerülök, ahol normálisan megfizetnek, és végre örömmel végezném a munkám.
Én mindjárt sírok
Hulló könnyeimmel alig bírok
Annyira sajnállak.
Cigi helyett vegyetek lottót meg kenót.
Írjátok össze egy hétre,hogy melyik nap mit főztök,és egyszerre vegyétek meg ami kell,de csak azt és mást nem! Akkor hét közben elég csak a kenyeret venni,ne is legyen nálatok több pénz,így talán kevesebb szart fogtok venni.
Beszéljétek át a víz és áram használatot,biztos lehet rajta spórolni,energiatakarékos izzót venni.
Taxizzatok!
Viccen kívül: ha havi egy-két nagybevásárlást intéznétek egy hipermarketben, azon rengeteget spórolnátok. Én nagyon ritkán megyek kisboltba, de általában el vagyok hűlve az árakon, durván másfélszer annyiba kerül minden, mint pl. a tescoban. Pontosabban nincsenek olyan olcsó termékek.
Ha csak havi egyszer mentek, szerintem akkor is rengeteget spóroltok. Ilyenkor meg lehet venni a 100 Ft-os tésztából akár 10 kilót, ugyanígy liszt, ásványvíz, cukor, ha bírjátok, tartós tej. Egy csomagtartónyi okosan összeválogatott terméken szerintem 10-15 ezret simán lehet spórolni. Ebből ugyan elmegy 1-2 ezer taxira, de még így is bőven pluszban vagytok.
Nyaralni meg menjetek valami alternatív helyre. Más városban lakó ismerőshöz például. Egy csomó program ingyenes, szabadstrandon fürdőzhettek, elmehettek kirándulni, és ha van valamilyen fesztivál, általában ott is ingyenes a legtöbb program. Aztán köszönetképp ti is meghívjátok őket. Így lényegében csak az útiköltség jelent pluszkiadást.
Kisboltban vásárolni nagy hiba! Nekünk sincs autónk, de mégis elmegyek a Tescóba bevásárolni.Oda van ingyenes járat is.Már ha ketten elmentek, több mindent tudtok hazavinni. Azért nem áll meg az élet autó nélkül.:) Csak sokan hozzászoktak a kényelemhez.
Már ha csak a legfontosabbat veszitek ott meg,sokat spóroltok. Pl. mosópor, tisztálkodási szerek,tészta, cukor, liszt, fűszerek.
Én tuti úgy csinálnám, hogy az ilyen tartós élelmiszereket megvenném nagy áruházban, ahova le lehet menni busszal is.Amiket naponta kell venni:pl.tej,kenyér az kisebb bolt. Húst húsboltban, zöldség, gyümölcs vagy piac, vagy nagyáruház.
A kisbolt sok pénzt elvisz.
Mi is többet spórolunk mióta havi bevásárlás van.
3-4 karton tej elmegy nálunk a gyerkőc miatt, de már nem a 200-220 Ft-os tejet veszem magunknak, csak a 130-150 ft-os 1,5%-ost.
Cigi: férjemmel napi 1 doboz cigit szívtunk, mikor 500 lett az ára abbahagytuk ezt a cigit, mert havi 30-at elvitt, átszoktunk a dohányra. veszünk cigihüvelyt és nagy tégelyes dohányt és itthon töltjük. Így "csak" 12 ezer a cigi. Ha anyukád nem tud leszokni, akkor válasszon olcsóbb megoldást.
Mi hárman élünk kb 150-ből, mert én gyesen vagyok, de már csak két hétig, utána 25 ezerrel kevesebb lesz. Rezsi 45 körül, hitel, autó nincs. Nyaralni mi sem voltunk ezer éve, ruhatár frissítés is kellene már, igaz én most vettem tornacipőt 900-ért, balerina cipőt 900-ért, és két farmert 1000-ért (colosseum és invázió boltokban), fiam használt ruhákat hord, férjem ezer éve nem vett ruhákat, karácsonyra kapott pólót, de pulcsik kellenének neki is. Most kilátásban van egy meló, remélem sikerül és akkor sínen leszünk.
Amú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!