Másnál is ilyen siralmas a helyzet?
A családban 4-en vagyunk,2 kereső van,kb.250 ezer a havi bevétel,ebből 100 a rezsi,50ezer a hitel,100 marad kajára,meg egyéb dolgokra,de így is hó végén nagyon szűkös már,most kb.25 ezer Ft maradt következő fizetésig.
Nyaralásról álmodni sem tudunk,új ruhákat is nagyon ritkán veszünk,akkor is inkább anya nekem ad pénzt,hogy magamnak vegyek,ő már vagy 2 éve nem vett magának semmit.Nyáron dolgozni fogok mindenképp.
Másnál is ilyen siralmas a helyzet?Hogyan lehetne spórolni?
Az a siralmas hogy ennyi pénzből nem tudtok kijönni. Unoka tesómék is barátnőmék is 140-ből élnek vagy még annyiból sem, és nem halnak éhen, unokatesóméknál 3 gyerek van ráadásul.
A 100e rezsi szerintem nagyon sok. Vagy meg kéne tanulni spórolni vagy venni kéne egy kisebb lakást.
Én inkább lejárnám a lábam minden nap, csak hogy olcsóbban tudjak kenyeret meg vajat venni. Így is naponta órákat gyalogolok boltokhoz, meg koliból suliba-vissza stb. Van amikor 2ezerből vásárolok be magamnak egész hétre. Másrészről a ruhák...nem derült ki, hogy hol vásároltok, de gondolom nem turkálókba, ahol 100-500 Forintokért lehet darabra venni ruhákat és nem szakadt szétvágott, agyon hordott kopott göncökre gondolok, a fél ruhatáram onnan van, akadnak minőségiek is. Az meg nem hiszem hogy 1 hónapban 1-2 ruhadarabra nem futja az az ezer forint. És ha anyukád nem cigizne, hanem máshogy vezetné le a stresszt (sport, jóga), most 15-30e forint +ban lennétek. Én ha dohányzós családanya lennék már csak ezért is letenném és a gyerekeimnek adnám.
azért az is ennek a qrva országnak a szégyene, hogy elnézem és az összes írogató itt a maga egészségén spórol, mert veszi a tecsós szart mindenből a legóccsóbbat, fűrészporból tészta, meg szójaliszt virsli, meg vizezett tej.
Azért nem kicsit égő, hogy szó szerint itt igény van és rászorulnak sokan a szarra, s csodálkozunk hogy ez a putri ország a kontinens szemétlerakata.
A legnagyobb bajod az étterem meg a nyaralás hiánya az nem siralmas.
Próbálj hétvégenként bevásárlást szervezni nem kell autó
2 hátitáska 1 húzós kocsi lehetőleg 1 férfi családtaggal elmentek 1 hiperben
Nem kényelmes de megéri mert pl párizsit, sajtkrémeket.... nagy kiszerelésben olcsóbban megvehetsz szeletelve eláll a méhütőben rögtön nem kell minden nap boltba menni,
kenyérrel ugyan így, tejet is mikor akciós kartonnal haza cipelni. Bármit ami eláll és akciós abból nagyobb tételt kell beszerezni.
Komolyan szorgalmazd mert ezek alap dolgok, ha a szüleidnek ez nem jut magától eszébe anyagilag túl kényelmesek.
hááát, tényleg elég balgák vagytok, h a kisboltban baccátok el a lóvét.
el kell menni szépen teszkóba, auchanba heti 1x hátizsákkal, nagy szatyrokkal, banyatankkal, és a kisboltban max pékárut vagy ásványvizet venni.
anyukád töltheti is a cigit, úgy tényleg olcsóbb, nekem 1 hónap kijön 5ezerből mindennel együtt.
100e rezsire? az durvasok. nekünk a panelban is max 50 télen.
ruhát meg vegyetek turiból, nem kell plázába járni. 10 ezerből kb egy komplett ruhatárat kapsz.
tanuljatok meg bánni a pénzzel, mert ez nem kevés, csak nem tudjátok beosztani.
Meg kell fogni a pénzt; ez a megoldás. Nem tudom, cigizik-e bárki is, de ha csak átlag 600 Ft-tal számolsz, már brutális összeg jön ki/hónap, ami csak a bagarettára megy el!
Az is jó megoldás, ha családi csomagra váltotok (mobiltelefon). Ugyanez kivitelezhető a nettel is, meg a TV-vel.
Mi ketten élünk együtt plusz két kutyánk van és mindketten dohányzunk is. Kajára egy hónapban nincs 100 ezrünk, de meg tudunk élni. Majdnem minden nap húst eszünk (illetve csak a vőlegényem, mert ő fizikai munkát végez és zöldséggel-tésztával nem húzna ki 10-12 órát heti 6napban a melóhelyén). Autónk nekünk sincs és a szuper-hipermarketek is messze vannak, így havonta 1x megyünk csak ki oda (hónap elején). Olyankor előre nézegetem, hogy hol mi van akciósan. Darált husi pl. elég gyakran van, abból olyan 2-2,5 kg-t szoktam venni. Plusz a tartós élelmiszereket, száraztésztákat vesszük meg. Ami tudom, hogy jól fogy itthon abból bespájzolok a fagyasztóba. Tisztítószereket, tisztálkodószereket, papírárut (WC-papír, kéztörlő, PZS) is megvesszük hónap elején, nagy kiszerelésben, hogy ne az legyen, hogy jajj elfogyott ez vagy az, leszaladok a drogériába. Az első egy hétben elintézem/zük ezeket, meg ugye első körben a számlák befizetését. Utána ami marad pénz elosztom 4 hétre, 4 borítékba. Így sokszor a napi bevásárlás csak annyi, hogy lemegyek a pékségbe kenyérért, vagy a zöldségeshez. Persze plusz kiadások mindig akadnak, de hónap végén legalább ha a pénz el is fogy van mihez nyúlni (fagyasztott zöldségek, húsok).
Ja és persze miután bevásárlunk olyan napi 1000 Ft szokott maradni kajára (cigit külön kiszámolom, hogy mennyi kell rá kb. és félrerakom), amit ugye vagy elköltök, vagy megmarad (mert ugye előre megvettünk egy csomó mindent) és akkor lehet gyűjtögetni a "maradék" ezreseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!