Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnál is ilyen siralmas a...

Másnál is ilyen siralmas a helyzet?

Figyelt kérdés

A családban 4-en vagyunk,2 kereső van,kb.250 ezer a havi bevétel,ebből 100 a rezsi,50ezer a hitel,100 marad kajára,meg egyéb dolgokra,de így is hó végén nagyon szűkös már,most kb.25 ezer Ft maradt következő fizetésig.

Nyaralásról álmodni sem tudunk,új ruhákat is nagyon ritkán veszünk,akkor is inkább anya nekem ad pénzt,hogy magamnak vegyek,ő már vagy 2 éve nem vett magának semmit.Nyáron dolgozni fogok mindenképp.

Másnál is ilyen siralmas a helyzet?Hogyan lehetne spórolni?

2012. máj. 23. 18:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
75%
Én örülnék, ha ennyi pénzem maradna hó végén, de alig tudok kijönni, és két éven keresztül mínuszban voltam, azt próbáltam meg apránként visszatölteni. Egyáltalán nem siralmas a helyzet, ha havonta 25 ezret tudtok félrerakni. Bárcsak mi is tudnánk.
2012. máj. 23. 19:06
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Az a siralmas hogy ennyi pénzből nem tudtok kijönni. Unoka tesómék is barátnőmék is 140-ből élnek vagy még annyiból sem, és nem halnak éhen, unokatesóméknál 3 gyerek van ráadásul.

A 100e rezsi szerintem nagyon sok. Vagy meg kéne tanulni spórolni vagy venni kéne egy kisebb lakást.

Én inkább lejárnám a lábam minden nap, csak hogy olcsóbban tudjak kenyeret meg vajat venni. Így is naponta órákat gyalogolok boltokhoz, meg koliból suliba-vissza stb. Van amikor 2ezerből vásárolok be magamnak egész hétre. Másrészről a ruhák...nem derült ki, hogy hol vásároltok, de gondolom nem turkálókba, ahol 100-500 Forintokért lehet darabra venni ruhákat és nem szakadt szétvágott, agyon hordott kopott göncökre gondolok, a fél ruhatáram onnan van, akadnak minőségiek is. Az meg nem hiszem hogy 1 hónapban 1-2 ruhadarabra nem futja az az ezer forint. És ha anyukád nem cigizne, hanem máshogy vezetné le a stresszt (sport, jóga), most 15-30e forint +ban lennétek. Én ha dohányzós családanya lennék már csak ezért is letenném és a gyerekeimnek adnám.

2012. máj. 23. 19:06
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi 160-ből élünk négyen, egy fizetés, van egy egy éves ikerpárunk. Szerencsére hitelünk nincs, de így is elég keserves, nekünk nem nagyon szokott maradni pénzünk. Szerintem a helyzetetek nem siralmas, sajnos sokaknak azon kell aggódniuk, hogy rezsit fizessenek, vagy egyenek... :(
2012. máj. 23. 19:49
 24/32 anonim ***** válasza:
47%

azért az is ennek a qrva országnak a szégyene, hogy elnézem és az összes írogató itt a maga egészségén spórol, mert veszi a tecsós szart mindenből a legóccsóbbat, fűrészporból tészta, meg szójaliszt virsli, meg vizezett tej.

Azért nem kicsit égő, hogy szó szerint itt igény van és rászorulnak sokan a szarra, s csodálkozunk hogy ez a putri ország a kontinens szemétlerakata.

2012. máj. 23. 20:22
 25/32 anonim ***** válasza:
71%

A legnagyobb bajod az étterem meg a nyaralás hiánya az nem siralmas.

Próbálj hétvégenként bevásárlást szervezni nem kell autó

2 hátitáska 1 húzós kocsi lehetőleg 1 férfi családtaggal elmentek 1 hiperben

Nem kényelmes de megéri mert pl párizsit, sajtkrémeket.... nagy kiszerelésben olcsóbban megvehetsz szeletelve eláll a méhütőben rögtön nem kell minden nap boltba menni,

kenyérrel ugyan így, tejet is mikor akciós kartonnal haza cipelni. Bármit ami eláll és akciós abból nagyobb tételt kell beszerezni.

Komolyan szorgalmazd mert ezek alap dolgok, ha a szüleidnek ez nem jut magától eszébe anyagilag túl kényelmesek.

2012. máj. 23. 20:29
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

hááát, tényleg elég balgák vagytok, h a kisboltban baccátok el a lóvét.

el kell menni szépen teszkóba, auchanba heti 1x hátizsákkal, nagy szatyrokkal, banyatankkal, és a kisboltban max pékárut vagy ásványvizet venni.

anyukád töltheti is a cigit, úgy tényleg olcsóbb, nekem 1 hónap kijön 5ezerből mindennel együtt.

100e rezsire? az durvasok. nekünk a panelban is max 50 télen.

ruhát meg vegyetek turiból, nem kell plázába járni. 10 ezerből kb egy komplett ruhatárat kapsz.

tanuljatok meg bánni a pénzzel, mert ez nem kevés, csak nem tudjátok beosztani.

2012. máj. 23. 21:13
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Ember, nekünk 100at kell beosztani, úgy, hogy 55-70 közt van az albi és a rezsi, eltartunk egy macskát és mindketten cigizünk is, csak sodorjuk mindketten! Na ezt add össze! Nincs az az élet, hogy ezt az összeget nem tudja valaki beosztani!
2012. máj. 23. 21:13
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell fogni a pénzt; ez a megoldás. Nem tudom, cigizik-e bárki is, de ha csak átlag 600 Ft-tal számolsz, már brutális összeg jön ki/hónap, ami csak a bagarettára megy el!

Az is jó megoldás, ha családi csomagra váltotok (mobiltelefon). Ugyanez kivitelezhető a nettel is, meg a TV-vel.

2012. máj. 23. 21:52
 29/32 anonim ***** válasza:
Azért az a 100 ezer rezsi nagyon sok én ennek a felét fizetem fával fűtünk abból sokat tudok hozni nagyon olcsón mert ismerősöm faiparban dolgozik. A nagyobb erdei fákat meg fél évente veszem meg olyan 6 köbmétert az elég egy téli időszakra ősszel meg tavasszal csak maradékok fával fűtök meg olyannal ami összegyűlik az udvaron. Én a villanyért fizetek havi 12 ezret megy egy tv a házban nagyon ritkán a konyhai is de csak akkor ha jó sorozat megy nekem meg főznöm kell és nézni akarom. 1 asztali számítógép van LCD monitorral ami keveset eszik plusz egy laptop aminek minimális a fogyasztása, így kevés villanyunk megy el, vízből sem megy halálosan sok. Én nem tudom hogy nálatok mi ez a 100 ezres rezsi ha gázzal fűtötök akkor érthető valamilyen szinten de ahhoz egy nagy ház kell hogy annyi menjen el. Hogy hogyan lehetne spórolni ahhoz többet is kéne megtudnunk hogy miből milyet vesztek mik az igényeitek miből mennyit fogyasztotok hány elektromos eszköz megy folyamatosan egy időben meg a fűtéssel is lehet spórolni. A hitelt azt túl kell élni sajnos, remélem hamar lecseng ez az egész.
2012. máj. 23. 22:17
 30/32 anonim ***** válasza:

Mi ketten élünk együtt plusz két kutyánk van és mindketten dohányzunk is. Kajára egy hónapban nincs 100 ezrünk, de meg tudunk élni. Majdnem minden nap húst eszünk (illetve csak a vőlegényem, mert ő fizikai munkát végez és zöldséggel-tésztával nem húzna ki 10-12 órát heti 6napban a melóhelyén). Autónk nekünk sincs és a szuper-hipermarketek is messze vannak, így havonta 1x megyünk csak ki oda (hónap elején). Olyankor előre nézegetem, hogy hol mi van akciósan. Darált husi pl. elég gyakran van, abból olyan 2-2,5 kg-t szoktam venni. Plusz a tartós élelmiszereket, száraztésztákat vesszük meg. Ami tudom, hogy jól fogy itthon abból bespájzolok a fagyasztóba. Tisztítószereket, tisztálkodószereket, papírárut (WC-papír, kéztörlő, PZS) is megvesszük hónap elején, nagy kiszerelésben, hogy ne az legyen, hogy jajj elfogyott ez vagy az, leszaladok a drogériába. Az első egy hétben elintézem/zük ezeket, meg ugye első körben a számlák befizetését. Utána ami marad pénz elosztom 4 hétre, 4 borítékba. Így sokszor a napi bevásárlás csak annyi, hogy lemegyek a pékségbe kenyérért, vagy a zöldségeshez. Persze plusz kiadások mindig akadnak, de hónap végén legalább ha a pénz el is fogy van mihez nyúlni (fagyasztott zöldségek, húsok).

Ja és persze miután bevásárlunk olyan napi 1000 Ft szokott maradni kajára (cigit külön kiszámolom, hogy mennyi kell rá kb. és félrerakom), amit ugye vagy elköltök, vagy megmarad (mert ugye előre megvettünk egy csomó mindent) és akkor lehet gyűjtögetni a "maradék" ezreseket.

2012. máj. 24. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!