Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám rávenni a férjemet...

Hogy tudnám rávenni a férjemet egy normális beszélgetésre, ha teljesen elutasító?

Figyelt kérdés

Férjemmel 1 hónappal ezelőttig jól megvoltunk! Nem szoktunk hétköznap veszekedni, csak hétvégén amikor állandóan elcsavarog a haverjaival! Van olyan, hogy hétvégén éjjel lófrál, nappal alszik! Ezen nagyon ki szoktam akadni, mert van egy 1,5 éves gyermekünk és hármasban alig tudunk elmenni valahova,mert ő nappal alszik! Mióta jó idő van, azóta tart legfőképp a mászkálgatása! 1 hónappal ezelőtt 3 nap is elment egymás után, nagyon összevesztünk és azóta külön is vagyunk! Nagyon durván makacs és büszkeség jellemzi! Múlt héten amikor találkoztunk nagyon bunkó volt és én is úgy gondoltam, hogy nem is szeretnék vele maradni!

Tegnap újra találkoztunk, folyamatosan a fiunkról beszéltem neki meg ilyen általános dolgokról, de nem néz a szemembe sem+meg sem szólal! Én látom rajt, hogy szenved, de a makacssága miatt sem mondaná, hogy próbáljuk meg! Rengeteget fogyott gondolom őt is fölzaklatja a dolog, de azt mondogatta múlt héten,hogy már elhatározta, hogy vége és nem fog visszatáncolni! Én azt látom rajta, hogy teljesen mást próbál mutatni, mint amit érez! Nehezen fogadom el, mert hétköznap tök jól megvoltunk+ ha nem csavargott hétvégén akkor is! Persze nem akarom, hogy mindig velünk legyen, de ha minden 2. vagy 3. hétvégén tűnne el 1 -2 napra az nem is érdekelne, de állandó jelleggel már sok!!

Én ki akarok vele békülni,mert nem éreztem ennyire rossznak a kapcsolatunkat! Mondtam neki, hogy menjünk el valahova kirándulni, de azt mondta ő erre még nincs felkészülve! Nem értem!!

most mit csináljak? Teljesen elzárkózik előlem!

Beszéltem az anyósommal, mert felhívta őt , hogy vége...

Kérdeztem anyósomtól, hogy mit mondott rólam azt mondta nem megy, de rám nem tud rosszat mondani!!

Nagyon rossz ez így! A gyermekünk is nagyon apás! tegnap amikor elment a férjem ordított utána!

Képes ilyen miatt föladni a családját???

Én nagyon szenvedek!! Már nőre is gondoltam, de nagyon tagadja, hogy ilyenre nem lenne képes!!

Segítsetek!!

2009. jún. 28. 21:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hasonló helyzetben voltam a múlt nyáron. Vagyis tavasszal kezdődött és én novemberig bírtam, amikor is a harmadik egymásutáni buli után elhagytam a kicsivel együtt a szüleimhez költöztem, mert a házunkban nem bírtam maradni, tőle akartam távol lenni és ez csak így ment. Hiába kértem, nem érdekeltem, ő is nappal aludt, ha a kicsire kellett volna vigyázni, akkor csak húzta a száját és inkább lelépett. Nem kaptam levegőt se, annyira felemésztettek a mindennapok, mert nekünk mellette még vállalkozás is működött, volt hogy még este 10-kor féllábbal ott voltam, és a gyereket altattam. Nehéz volt és kibuktam. Mire talpra álltam kb 3-4 hónap volt, ő nem igazán foglalkozott azzal, hogy válás lesz, nem vett komolyan. Miután eljöttem, már nem is járt sehova, az ő elmondása szerint, hát ezt ki tudhatja... Engem okolt mindenért, bántott szavakkal, sértegetett, nem lehetett megbeszélni vele semmit. Majd mikor az orra elé raktam a válási papírokat, hogy írja alá, áprilisban, akkor "megvilágosodott" félig. És tiltakozott, támadt rám, védekezett és mondott olyan dolgokat, amik nagyon fájtak. A barátaim tanácsára elmentem szórakozni, az anyukám aludt a kicsivel, elaltattam és elmentem a barátaimmal, amiről ő nem tudott. Minden hónapban egyszer eljártam és túl tettem magam rajta. Ami pedig még jobb, hogy megtudta, hogy eljárkálok bulizni és nagyon féltékeny lett!! És ragaszkodó és könyörgött, hogy menjünk vissza és minden más lesz... szeret minket....

Most még gondolkodom, hogy egyáltalán szeretem-e őt még és akarom-e, mert szinte már nem is része az életünknek, pedig szinte minden nap jön, de nem tudom, hogy akarom-e még vele a közös életet. Nem egy minta férj és apa, a kicsivel nem is tud még bánni se, de már alakul. Azt mondta nem akar minket elveszíteni. Viszont ezt nem egy fél év múlva kellett volna éreznie.

Tehát ha olyan makacs, konok, büszke, mint ahogy írod, akkor a férjeinket egymás mellél lehetne állítani, mert az enyém látod milyen sokára hunyászkodott meg. És a mai napig engem állít be mumusnak és ő csak a szenvedő alany, mert elhagytam, holott semmi rosszat nem tett. Hát ok nélkül nem jutottunk volna ide. Nehéz döntés, de nem lehet egy helyben toporogni örökké. Én nem tudtam vele beszélni, mert érdektelen volt és csak felhánytorgatta a hibáimat. Amikor eljártam nélküle szórakozni, az felnyitotta a szemét! Nem azt mondom, hogy bulizz agyba-főbe, de járj el néha, hagy lássa, hogy nélküle is boldogultok és nő vagy ugyanúgy te is és neked is jár a kikapcsolódás. Próbálj ugyanúgy viselkedni felé, ahogy ő feléd, ha flegma légy az te is és hasonlók. Ha egy fából faragták a férjeinket, akkor ez beválik. A leírtakból szerintem egyformák, sajnos. Nekem sok idő kellett, mire rájöttem, mi a "gyengéje", de most kezd a régi önmaga lenni és valamit csak elértem akkor, de lehet még ez is kevés.

Tényleg nagy és nehéz döntés, hogy lépsz tovább, de nyaggasd, azzal nem mérsz el semmit, légy te is érdektelen.

Ez egy tanács és történet, csak leírtam, gondoltam hátha segítek vele.

Minden jót és remélem megtaláljátok a boldogságot.

2009. jún. 28. 22:44
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
...bocsánat ne nyaggasd akart lenni..
2009. jún. 28. 22:48
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

mielőtt az utolsót lepontoznátok, nem biztos, hogy rosszat ír, mert apám is akkor állt össze egy másik emberrel, amikor én 13 voltam, bátyám 14, öcsém pedig 8.

Emiatt is váltak el.

Csak azért írtam le, hogy ne gondoljatok rögtön kötekedésre, vagy gúnyolódásra.

A témával kapcsolatban: én hagynám, nem keresném, megvárnám, ameddig ő keres. Hagy legyen egy kicsit egyedül.

Ha külföldön éltek, csak most itt vagytok, akkor a gyerekkel menj vissza, ha utánatok megy, akkor még menthető a dolog, ha nem, akkor mindketten tisztában lesztek azza, hogy vége, és nem lesz több kétely egyikőtökben sem.

2 gyerekes anya.

2009. jún. 28. 22:51
 14/25 anonim ***** válasza:
71%
bocs, utolsó előttit.
2009. jún. 28. 22:54
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondott tényleg hülyeséget, én nőben kettőt is ismerek, akik házasságból másik nő miatt léptek ki.
2009. jún. 28. 22:55
 16/25 A kérdező kommentje:

Biztos vagyok benne, hogy nem vonzódik a saját neméhez!! Nagyon-nagyon szerelmesek voltunk! Én voltam az első, akit a családjának bemutatott! Csavargási problémák szoktak lenni, de nem vészesen! Igazából tényleg csak ez a vita szokott köztünk lenni! Hétköznap kedves, bújik hozzám stb.

1 hónappal ezelőtt volt 1 igen hosszúra sikeredett hétvégéje és akkor sokkaltam be! 26 évesek vagyunk egyébként!

Elpakoltam a lakásunkból a ruháinkat, de a fiúnk kiságyát, etetőszékét stb. dolgokat nem engedte elhozni akkor, amikor eljöttünk tőle és azóta sem hozta el! Talán még nem képes rá!?

Én eddig sem kerestem! Sőt mondtam neki, hogy ő se keressen 1 db-ig, inkább gondolja át a dolgait! Ő keresett többször minden féle kis apró dologra hivatkozva!

egyébként a férjem rám semmi rosszat nem mond, csak annyit, hogy nem bírja a hétvégi veszekedéseket, de nagyon jó anyának és feleségnek tart Sajnos néha úgy érzem, hogy a haverjai miatt sem lép, m lehet leszólnák Őt! A barátai nagyon ellenszenvesek! egyik se nézte meg még a gyermekünket! Szóval ilyen barátai vannak!

2009. jún. 28. 23:08
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Tudod madarat tolláról,embert barátjáról....

Egyébként szerintem ez nagyon nagy jellembeli hiba ha valakit ennyire tudnak idegen emberek befolyásolni.

Akinek fontosabbak a haverjai mint a családja az éljen velük.Még ha el is szakítanád tőlük,ki tudja a jövőben mikor alakulhat ki megint haveri kör akikkel le lehet lépni.

Ne másokat okolj, a férjed egy felelőtlen link alak.

Könnyű a békát tóba ugratni tudod.

Ha találkoztok ültesd le de határozottan beszélgetni,és ne hagyd hogy mellé beszéljen.Ha Titeket akar,akkor kompromisszumra kell jutnotok.Ha meg annyira makacs,akkor győzzön az egója menjen a fenébe.

Az ilyen férfiért nem kár.

Csak akkor jó férj apa ha be vagytok zárva a 4 fal közé?

Ez eléggé szomorú.Miért nem együtt jártok szórakozni?

És miért nem a gyereketekkel kirándulni haverok helyett?

Ha csak ennyit értek neki és szélnek ereszteném.

2009. jún. 28. 23:18
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát tudod egy férfinak lehet úgy is tartása és büszkesége, ha a családját nem hagyja veszni és küzd értük. Az én édesapám mondta ezt nekem, hogy akármi is történt volna a családjáért a mai napig foggal-körömmel harcolna és nem érdekelnék sem a haverok sem semmi, ők az elsők, vagyis a gyerekek. Ő mai napig nem bírná ki nélkülünk, pedig én 27 a tesóim 23 évesek. És a világ minden pénzéért sem mondana le az évekről, amelyeket a felnevelésünkkel töltött. Csibészkedett ő is sokat, de, ha az anyukám valamiért vitázott vele, megfontolta a lépéseit.

Az a baj, hogy a te férjed sem tudja, hogy miről marad le így, mert még nem volt része benne. Ha tudná, biztos nem hagyná veszni, mert a legcsodálatosabb dolog az életben: a gyermek! És bizony sok mindenkinek nem adatik meg ez a boldogság.

(A 22:44 vagyok.)

2009. jún. 28. 23:25
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se a haverok a hibásak, max. részben. Egyik nagy bulis haveromnak nemrég gyereke született, ő úgy oldotta meg, hogy el nem jön, max. ritkán - de néha a felesége is el szokott járkálni a barátnőivel! Viszont őket meg lehet látogatni, hívnak, és akkor beszélgetünk, iszogatunk (kulturáltan, úgy értem). Van, hogy ő hozza el a rajongásig imádott fiát felénk, sétálunk, felelevenítjük, hogy miket csináltunk régen... :D Nemhogy nem húzza a száját, ha a fiára kell vigyázni, hanem örömmel foglalkozik vele, poedig ő is egy ivó - és kefélőgép volt...

A férjed meg csak akkor jó apa, ha nincs jobb program? Ehhh.... Nem fura ez? Popper Péter ír egy könyvében nagyon megfontolandót: egy erdő közepén egyedül nem nagy kunszt aszkétának lenni, tessék egy bordélyházban aszkétának lenni! Vagy milyen példát mondjak még... Nem akkor nyerted meg a futóversenyt, ha eltörted az ellenfeled lábát... Vagyis, az nem az igazi...

Tudod, én járok bulizni, és hányok a nyakamba lihegő ittas családapáktól! A feleségükre gondolok, aki otthon ül a 4 fal közt egyedül a közös gyerekkel... És lehet, még sejti is, hogy a férje mit csinál, ha nem épp egy olyan csajjal akad össze, mint én, aki undorodva lekoptatja az ilyeneket... Megéri ez Nektek, én biztos nem hagynám...

28/n

2009. jún. 29. 00:12
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja a kérdésedre nem is válaszoltam. Hogy vedd rá? Határozottan. És mondd el neki az ide leírt benyomásaidat, hogy szerinted nem őszinte. Nézd, Te nem csak reménykedsz abban, hogy a lelke mélyén Benneteket szeretne? De ha így is érez, éám nem képes az idióta férfibüszkeségét feladni, akkor meg nem sokat ér, mint férfi és mint társ... Ha ugyanis annyira fontos lenne neki a családja, akkor nem csinálna ebből büszkeségi kérdést...
2009. jún. 29. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!