Apám szentül meg van róla győződve, hogy akinek piercingje vagy tetoválása van az drogos. Mit tegyek, hogy elfelejtse a hülye elméletét?
Én is szeretnék tetoválást csináltatni, de közölte, hogy meg ne merjem próbálni, mert akkor tuti drogos vagyok. Ez borzasztó... Képes lesz nem hozzám szólni ha megcsináltatom. Lány vagyok amúgy, a volt barátomnak is volt, őt szerette nagyon, de nemrég utólag bejelentette, hogy ő is tuti drogos volt. Ez borzasztó szarul esett, hogy ezt mondta, azóta sem érzem túl jól magam.
Vélemények? Hogyan fogadtathatnám el vele a dolgot?
na ez olyan mint amit az én apám mond a testépítőkre hogy mind szteroidokat szednek.
persze engem is bántott, de túltettem magam rajta. nem fogok azért szakítani a pasimmal mert neki ilyen képzetei vannak.
én a helyedben csináltatnék tetkót. max. nem mondanám el neki, ennyi.
21/L
Ne mutasd meg neki.
Egyik barátnőm képzőművész, egy neki nagyon sokat jelentő saját tervezésű grafikát "varratott" magára. Szokta mesélni, hogy milyen inzultálások érik meglett emberektől.
Volt, hogy a strandon meg akarta verni egy 60 éves férfi...
Aggasztónak tartom azt, hogy Magyarországon még mindig ennyi kirekesztő, első blikkre elítélő ember van.
De apukádra visszatérve, amíg otthon laksz ne csináltass szerintem. Utána meg rejtegetned kell majd.
A véleménye nem fog megváltozni.
Tetoválásom is van és piercingem is és az orvosira járok.
Előítéletes a legtöbb ember és ezen nem lehet változtatni.
Tetoválásom és piercingem is van, SOHA nem nyúltam kábítószerhez, 23 éves vagyok.
Apám szintén ellenezte ezt, azt mondja meg vagyok őrülve, és attól tartott, hogy megbélyegeznek az emberek, olcsó cédának, h-lye kis senkinek fognak titulálni.
Az első tetoválásom előtt elmondtam mit szeretnék, és miért szeretném (tulajdonképpen egy emlék tetoválás), valamint nem mutogatni akarom. A vállam vonalában van, egy sima pólóval/felsővel eltakarható, nyáron látszik max topban, vagy a strandon.
Elmentem, megcsinálták, kb egy hétig elmondta párszor, hogy nem vagyok normális, aztán beletörődött.
A második tetoválásom egy hónapja készült, azt be sem jelentettem itthon, pedig az egész oldalam beteríti.
Hazamentem, mondtam, tudom mi fog következni: idióta vagyok, nem normális, és a többi, aztán felrántottam a pólóm, és megmutattam. :)) A hozzászólás, idézem: Hát te tényleg nem vagy százas... de ez gyönyörű. (Magyaros minta, nagyon odavan az ilyenekért.)
Szóval, beletörődött. A piercingemen nem volt kiakadva, 15. születésnapomra kaptam anno a szüleimtől. Ilyenekkel nincs baja, ha nem tetszik max kiveszem, és egy pont marad a helyén. Érdekes, ez a téma nem zavarja őket amúgy... :)
Tehát, én szembesítenék: Apu, ez lesz, ezért és ezért, ezt jelenti nekem, felnőtt nő vagyok, eldöntöttem, ettől még nem leszek drogos. Aztán elvonulnék, és megcsináltatnám. De magyarázatot, válaszokat a miértre érdemel!
Ismerős, én édesapám is ilyen..:)
Én azt csináltam, hogy anyuval megbeszéltem, mit szólna, mit akarnék hova magamra, stb. Ő beleegyezett, apunak említette, aki persze teljesen kiakadt hogy az Ő lánya nem lesz tetovált meg piercinges meg mittudomén.
Amint lenyugodott, megcsináltattam, csak anyunak szóltam mikor fogom. (elvégre apu a maga módján tudott róla)
Nem takargattam de nem is dugtam az orra alá, ha észreveszi, észreveszi, úgy voltam vele. (ne hidd hogy nem aggódtam mi lesz, kicsit féltem hogy kb kitagad a családból vagy hetegik hozzám se szól, annyira tragikusan fogta fel az elején, illetve úgy ki volt kelve magából)
Persze egyből észrevette.. :)
Nem szólt semmit, csak csúnyán méregette a tetoválásomat a kezemen.
Aztán szép lassan (kb 1 hónap) megbarátkozott a dologgal, mert rájött hogy nem változtam ettől semmit, nem kerültem más társaságba, ugyanúgy a normális lánya maradtam. :)
Azóta csináltattam még egyet meg egy piercinget is, azokat is az elején "nem vette észre", aztán meg már viccelődött az orrkarikámmal..:)
Szerintem így Neked is sikerülhet, ha egyik szülőd melléd áll. Tényleg az lehet a dolog kulcsa, ha látja hogy nem azért csináltatod mert egy jellemváltozás kezdete, szerintem megbarátkozik vele Édesapád is.
Sok sikert! :)
21/L
Előző vagyok még:
én sem drogoztam soha, nem is kábítószereztem, nem is dohányzom nem is iszok.. :)
Én nem indokoltam Neki hogy mit jelent a tetoválás vagy miért van, ha rákérdez, elmondom. Nem akarom hogy úgy érezze, az orra alá dörgölöm miután megbarátkozott vele..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!