Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nénikém már 10 éve nem mozdult...

Nénikém már 10 éve nem mozdult ki a panellakásból. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Nagyszüleim Pesten élnek, velük él a 33 éves nagynéném. Soha nem dolgozott, érettségi után nem ment továbbtanulni sem. Ekkor kezdődött az egész, de még eljárt ide meg oda nagyszüleimmel, lejött hozzánk pár hétre nyaralni. De 10 éve már semmi. Úgy képzeljétek el, hogy még a bejárati ajtó elé sem megy ki. Csak a panellakásban van. Ha meglátogatjuk a nagyszüleimet, ki sem jön hozzánk, bezárkózik a szobájába. Amikor gyerek voltam, sok hetet töltöttem ott nyáron, akkor molesztált is. De amikor felfogtam, hogy mi is ez az egész, 12 éves korom körül, akkor meggyűlöltem, és sokáig még a nagyszülőket sem látogattam. Jobb is, hogy nem jön ki a szobájából, amikor ott vagyok, mert megtépném. Szüleimnek elmondtam ezt a molesztálós dolgot, mamáéknak nem. Mamában egy világ omolna össze, így is el van keseredve. Nénikémnek nincsenek barátai, párkapcsolata soha nem volt, 33 évesen még szűz. Már odáig fajult ez a dolog, hogy hallucinál, az hiszi, hogy figyelik és lehallgatják a mamáék telefonbeszélgetéseit, a tévét úgy nézi, hogy a fal felé fordítja, mert azt hiszi, hogy onnan is őt figyelik, így csak hallgatja. Egyedül a magyar filmeket nézi rendesen. Hajat már egy éve nem mosott. Félek, hogy egyszer kezet emel a mamára. Nem tudom, a mamáék miért nem lépnek, de én nem fogom már ezt tűrni. Kérlek adjatok valami tanácsot, kihez menjek, hova forduljak. Ennek a nőnek elmegyógyintézetben van a helye, de ugye az már nincs.
2012. máj. 20. 10:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A tükör előtti simogatásokat mindig végignézte.
2012. máj. 20. 10:41
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
vitessétek vigyorgóba, aztán kínozza ott a környezetét ,azok majd lerendezik. Így is egy komplett pszihológiai eset, mindig is az volt.
2012. máj. 20. 11:14
 13/21 anonim ***** válasza:

nézd, lehet, hogy ehhez tényleg semmi közöd, még ha az unokájuk is vagy. Apádat miért nem érdekli az elmebeteg hugicája, aki molesztálja a lányát, az anyját pedig veri?

Ne haragudj, de itt apukádnak kellene lépni az ügyben, lehet, hogy 21 éves vagy, de ehhez még akkor is kicsi.

Azt írod Pesten élnek. Gondolom te akkor vidéki lehetsz. Mit gondolsz, vidékről mit tudsz csinálni a Pesten élő nagyid gondjaival?

2012. máj. 20. 11:26
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Semmi baj sincs vele én is ilyen vagyok nem mozdulok ki 32 eves vagyok
2012. máj. 20. 11:27
 15/21 anonim ***** válasza:
#14- megkérdezhetem, hogy miért? Nem hiányoznak a társas tevékenységek?
2012. máj. 20. 11:45
 16/21 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem kamu, de annyira vártam már, hogy jöjjön egy ilyen hős megmentő, mint te. Bebizonyítani nem tudom, hogy igazat mondok, és amint írtam, attól tartok hogy komolyabbra fordul a dolog. Veled soha nem történt meg az, hogy rosszul írtál valamit? Töröltetheted a kérdést, újra felteszem, mert szeretnék végre megnyugodni. És ezen kívül melyik szavam üti a másikat? Nem hiszem el. Értelmetlen ez az oldal, ha mindenre ráfogják, hogy kamu. Segítséget várok, nem kioktatást és vádaskodást. Ha van közöm hozzá, ha nincs, akkor is tanácsot szeretnék kapni. Apámat meg azért nem érdekli, mert alkoholista.
2012. máj. 20. 11:56
 17/21 anonim ***** válasza:
A nagyszülőkről mit tudni? Valami nem lehet velük se oké, ha egy paranoid skizofrén és egy alkoholista lett a két gyerekükből...
2012. máj. 20. 11:58
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem nagyon tudsz mit tenni,hiszen a mamádékkal lakik akik a 10 év alatt nem vitték el maguktól :/ ilyen eseteknél biztos betudnák rakni bentlakásos intézetbe is :/ Borzasztó, hogy ilyen emberek vannak Mo-n. Sajnos tényleg nem gondolnánk,hogy akiket az utcán látunk, azok az igazán veszélyesek,mert nem is kezelik őket :(

Édesapádnak kellene valahogy a mamádra hatni.Neharagudj de a nagyszüleiddel is gond van, ha nem cselekedtek eddig....Én csak annyit tudok mondani, hogy ne menj a lakásukba...

2012. máj. 20. 12:08
 19/21 anonim ***** válasza:
nagyszüleiddel van a gond ha nem veszik észre, hogy meg van őrülve és nem tesznek semmit ellene
2012. máj. 20. 12:40
 20/21 A kérdező kommentje:
Gondolom a nagyszüleim úgy vannak vele, hogy mégis csak a lányukról van szó. Nem értem én sem miért nem lépnek. Apám meg önző ember, rá nem lehet számítani. A nénikémet meg csak erőszakkal lehet onnan kivinni. Apám és a nénikém féltestvérek, csak az anyjuk a közös.
2012. máj. 20. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!