Nénikém már 10 éve nem mozdult ki a panellakásból. Mit tegyünk?
Az lesz durva, ha egyszer elhunynak a nagyszüleid... Akkor szerintem rövid időn belül ön- vagy közveszélyes lesz a nénikéd. Gondolom most ők járnak ügyet intézni, bevásárolni, stb. Ha egyedül fog élni, hiába lesz egy darabig az örökség, számlákat így nem fogja tudni befizetni, sőt, még a hagyatéki tárgyalásra se tud elmenni...
Plusz a kaját is be kell szerezni valahonnan...
A leírás alapján paranoid a hölgy, orvosi kezelés nélkül valami tragédia lesz a vége, mert ő már eltávolodott a valóságtól :(
tényleg elég furcsa, a molesztálást nem is értem hogyan történhetett.
ne akard gyógyiba küldeni, mamádék valószínűleg tudják, hogy nem egészséges, és gondját viselik. Terápiát azért nem ártana megcélozni, bár 10 évig nem jutott eszükbe, nem miattad fog. Szóval szerintem nem aggódj, nem fog ártani nekik.
"Hogyan molesztált? És miért pont elmegyógyintézetbe küldenéd? Azt nem lehet valahogy megoldani, hogy összejöjjön az egyész család, és valahogy (mondjuk szeretettel) életet lehelni belé?"
Nem akarlak megbántani, de szerinted, hogy lehet szeretettel fordulni valaki felé, aki molesztált téged?!
Nálam sok érzés felszínre törne egy ilyen ember felé, de szeretetnek még a morzsája sem lenne közte! Ha valóban zaklatta, akkor az elmegyógyintézet a legenyhébb hely, ahova a kérdző kívánhatja.
Az a gond, hogy igazából ehhez neked semmi közöd
Nincs közöm hozzá? Nem egy szomszéd vagyok, vagy barát, hanem az unoka, aki félti a nagyszüleit és akit molesztált ez a nő. És már tetlegesség is volt, verte már meg a mamát. Attól félek, hogy egyszer teljesen elborul az agya, és valami komoly sérülést okoz.
A molesztálás alatt azt értem, hogy pl leültetett egy nagy falitükör elé, és mondta, hogy simogassam magam a tükör előtt. Folyton ő akart ott alul megmosdatni. Fürdés után mindig leellenőrizte, hogy tiszta vagyok e odalent, és még sorolhatnám. 6 éves voltam ekkor. A szüleimnek azért nem mondtam, mert ő folyton azt mondta, hogy jót akar, és csak azért ellenőriz ott lent, nehogy beteg legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!