Miért baj az anyának, hogy én fogamzásgátlót szedek?
Szerinte elsősorban az a baja, hogy nem szóltam neki erről.. De miért is kellett volna szólnom (ezt neki is feltettem, nem válaszolt..), mikor sosem beszéltünk ilyen dolgokról, kb semmilyen kapcsolat nincs köztünk.
Szóval folyamatosan ezzel piszkál, de szerintem semmi köze hozzá..
17/L
Nézd, az te voltál, aki nem tudott ilyeneket.
Nincs Leiden-mutációm, csináltak ilyen vizsgálatot, mielőtt elkezdtem szedni.
Engem viszont érdekel az egészségügy, a betegségek, mindenféle ilyen dolog, így már 12 évesen tisztában voltam azzal, hogy mikkel jár a tabletta szedése, milyen mellékhatásai lehetnek, mi az a trombózis, stb.
Sőt, 13 évesen már újraéleszteni is tudtam, van oklevelem is róla...
"Hagyjuk a paragrafusok idézését, mert ettől csak ideges leszek. Akkor a gyermekeiket kínzó szülőknek miért nem nyomod az orra alá azt a rengeteg jogszabályt? "
Hogyhogy miért _nem_? Sose megyek el szó nélkül ilyen mellett, bizony alányomom, napi több órát foglalkozom ilyennel, és ha utcán bántanak valakit, odamegyek, és megkérdem, segíteni kell-e, és ha kell, kihívom a rendőrséget.
"Nehogy már egy lány felett törjetek pálcát! "
Akkor pont az ellenkezőjét érted. Az anya és az orvos fölött török pálcát. A kérdés az volt:"miért baj az anyának, hogy fg.-t szedek?" Azért baj, mert ő a felelős, a jog szerint, ha baj lesz, és bár elhanyagolta érzelmileg a lányát, most megijedt a saját mulasztása következményétől. Szerintem ez a válasz a kérdésre.
A gyerek persze hogy nem értette, mi a baj, hiszen olyan felnőttek között él, akik szerint ez teljesen rendben van.
Értettem, de kicsit sem érdekel, hogy anya miben hibás. Nem ez volt a kérdés.
Az orvos pedig FELÍRHATJA, ha a körülmények adottak.
Mondjuk jelenleg semmi pénzért nem hagynám abba a szedését, mert csökkentette az étvágyamat, így azért lényegesen könnyebb fogyni.
Nagyon tomboltak a hormonjaim már 9 éves korom óta (azóta menstruálok), felhíztam 120 kilóra. Már leadtam 28-at :)
Persze, hormontabi, de mennyivel lenne jobb, ha nem szedné, és abortuszra menne mondjuk? Akkor meg le lenne csesz.ve, h hüly.epics@, minek szexel, ha nem védekezik.
Hát ő védekezik, orvos felett nem kell pálcát törni, neki barom.ira nem tisztje, h eldöntse, kinek-mit ír fel. Ha nem adná ki a gyógyit, akkor fel lenne jelentve ellátás megtagadása miatt, és egy 17 évesnek nyilván nem a legerősebb tabit fogja ajánlani.
Anyádnak - ha eddig sem törődött veled - semmi köze hozzá.
Mostohám is mindenről tudni akar, de követelőzően, h beleszólhasson, de amúgy le se sz@rja a fejem. Mit ért el? H semmit nem mondok el neki.
Szia!
Nem tudom tényleg miféle beavatkozástól beszélnek itt egyesek, ez nem egy beavatkozás, ez egy vényes recept, beavatkozás lenne, ha szívócsővővel kiszednék belőle a gyereket. Nagyon jól teszed, hogy szedsz tablettát! Honnan tudta meg anyud, hogy szeded? Szerintem egy idő után rendre tér a dolog felett, ha azt írtad, amúgy sem foglalkozik veled eleget.. Nem tudom miért érdekel ez téged, talán bánt, hogy anyukáddal nem olyan a kapcsolatod, mint kellene? Üljetek le beszélgetni, de ne a tabiról, hanem más dolgokról is. Ez másképp nem működik, ha javítani akarsz a viszonyotokon. Tudom, hogy most a barátod, a szex, a barátnőid a suliban sokkal fontosabbak, de anyukád csak egy van ebben az életben. Lehet, hogy ő is csak most jött rá, hogy kicsúszott a kezei közül az irányítás és már túl késő..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!