Miért baj az anyának, hogy én fogamzásgátlót szedek?
Szerinte elsősorban az a baja, hogy nem szóltam neki erről.. De miért is kellett volna szólnom (ezt neki is feltettem, nem válaszolt..), mikor sosem beszéltünk ilyen dolgokról, kb semmilyen kapcsolat nincs köztünk.
Szóval folyamatosan ezzel piszkál, de szerintem semmi köze hozzá..
17/L
Elhiszem, csak ez az "önállóság" nemhogy nem ideális egy kislánynak, de nem is jogszerű. (Nálunk senki nem megy egyedül orvoshoz, felnőtt sem, mert megadjuk egymásnak azt a lelki támogatást, hogy elkísérjük.)
Igaza van annak, aki azt mondta, hogy anyukádnak mondd, hogy ő rontotta el, hogy ilyen kapcsolatot alakított ki Veled.
"Ez gyógyszer, Te pedig kiskorú vagy. Ő a felelős az egészségedért, és hát ez elég erős beavatkozás a szervezetedbe. Minden orvosi beavatkozáshoz az ő engedélye kell.
Szerintem az orvos sem írhatta volna fel Neked szülői beleegyezés nélkül."
nem kiskorú, fiatalkorú, az orvos teljesen jogosan írta fel neki
2/12
Kiskorú 14 évig.
14-18 fiatalkorú
18-25 fiatal felnőtt (nagykorú)
25- .....
Nem értem némelyik ember miért hiszi itt azt hogy amikor valaki betölti a 18-at onnantól számít embernek. Addig meg úgy néznek rá mintha valami fogyatékos lenne. Inkább örülni kéne hogy vannak ilyen talpraesett fiatalok mint a kérdező. Sokan meg 30 évesen otthon ülnek a diplomájukkal, és semmit nem láttak még a világból. Azok a gyerekek, nem ő :)
21/F
"A magyar polgári törvénykönyv rendelkezései:
12. § Kiskorú az, aki a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, kivéve, ha házasságot kötött."
"Nem értem némelyik ember miért hiszi itt azt hogy amikor valaki betölti a 18-at onnantól számít embernek."
Erről szó sem esett.
Arról esett szó, hogy orvos szakmai hibát követ el, ha 18 év alatti embernek szülői beleegyezés nélkül csinál orvosi beavatkozást.
14 év alatt kell szülő a felírásához, 14 felett már nem.
De akkor biztos rengeteg doki szabálysértést követ el, mert rengetegen szednek tabit a korosztályomból.
Különben mind1, hogy hány éves vagyok, ha legalább 4 éve van rendszeres menstruációm. Ha nem lett volna, nem írta volna fel.
Lehet, hogy van, ami egy felnőtt figyelmét nem kerüli el, mert tapasztaltabb, a Tiedet meg igen.
Pl. nekem 28 évesen volt egy olyan immunológiai vizsgálatom, ami kimutatta, hogy nem szedhetek fogamzásgátlót, mert belehalhatok. Korábban többször akart nekem bőrgyógyász fg.-t felírnia bőröm miatt - a szükséges kivizsgálások nélkül.
Én akkor nem is tudtam megítélni, hogy mik a szükséges kivizsgálások, de most, felnőtt fejjel már vagyok annyira tájékozott, hogy tudom, a nőgyógyászok a 2 végleten mozognak: vagy mindent megvizsgálnak, amit lehet, vagy semmit a világon, és számolatlanul írja fel a fg.-t, mert az neki bevételt jelent. Ilyenekről fele ennyi idős koromban fogalmam sem _lehetett_.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!