Az gáz, ha nem szeretek nálam sokkal jobb anyagi helyzetű emberekkel találkozni?
Olyankor mindig tudatosul bennem, hogy mennyi mindent elcsesztem és hogy mekkora sz.r az életem, hozzájuk képest persze.
Utána napokig rosszkedvű vagyok.
Ez irigység vagy normális érzés?
Nem , nem normális.
Én jó anyagi körülmények között élek de nem szelektálom ily módon az embereket.Én sok embernek az édesapját irigylem hogy nekik egy igazi álom apjuk van nekem meg nem.
Köszönöm a válaszokat!
Akik szerint nem normális ez az érzés, azok mit éreznek, amikor olyan emberrel találkoznak, aki ugyanolyan átlagos ember, mint ők és mégis sokkal jobb körülmények között él? Többet keres, jobb autója és szebb háza van?
Ilyenkor mi lenne a normális érzés?
Az, hogy lessem el tőlük a "titkot", jó ötlet, tudom is, hogy mi az, de mivel már felnőtt ember vagyok 2 kisgyerekkel, így nem jöhet szóba a 2 diploma szerzése és a külföldre költözés.
Tudom, mindent lehet, csak akarni kell, de azért valljuk be őszintén: főállásban, 2 kisgyerekkel, amikor apuka sokszor még hétvégén is dolgozik, mindez megtetézve egy 100e Ft-os törlesztőjű lakáshitellel, hát nem sok esélyem van lediplomázni...
A külfölddel is ez a probléma, hogy a 2 gyerek miatt normális helyre kéne költöznünk, nekik ovi, orvos, stb, meg fizetni itthon a lakáshitelt, hát kb. ugyanott lennénk, mint itthon.
Szóval ez van, elcsesztem az életem és már nincs esélyem helyrehozni. Emiatt rossz érzés néznem, hogy mások mennyivel okosabban csinálták a dolgaikat. Ilyenkor mindig olyan reménytelenség és kilátástalanság érzés lesz úrrá rajtam.
Egyébként nem élünk olyan rossz anyagi körülmények között, nem éhezünk, nem nélkülözünk, ésszerű dolgokra jut bőven, de nem tudunk előrébb lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!