Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnak/barátnőnek mennyit...

Barátnak/barátnőnek mennyit adtok kölcsön, ha kéri? Illetve szoktatok-e egyáltalán kölcsönözni pénzt?

Figyelt kérdés
Most nagyon kellemetlenül érzem magam, mert nagy összeget akarnak kölcsön kérni és nem akarok annyit adni. Tudom, hogy hülyeségre költené és kellemetlen a dolog, mert nagyon jó barátnőről van szó. Tudnék miből adni, de jobb szeretem a saját zsebemben tudni a pénzem.
2012. máj. 18. 09:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Papírral szoktunk.

Párom adott az egyik munkatársának kocsira. Vissza is fizette.

Anyóssal nem írtunk papírt, 600-at kapott hogy ki tudja fizetni a CHF hitelét, azóta állítja hogy ő azt hitte, ajándék....

Csak papírral, családnak is.

2012. máj. 18. 10:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondjad neki, hogy a barátságotok Neked nagyon fontos, nem akarsz vele összeveszni, mert amikor meg kellene adni úgy is összevesznétek.
2012. máj. 18. 10:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

tesómnak adtam kölcsön már jó két éve 200 ezret, és azóta se láttam azt a pénzt, jó másfél évig még könyörögtem a pénzért, de mostanra már teljesen lemondtam róla.

Hülye voltam akkor hogy nem ragaszkodtam ahhoz, hogy írjunk róla papírt, lehet szemétségnek hangzik de már bírósági úton már visszapereltem volna.Papír nélkül viszont tehetetlen vagyok.

Ha kölcsön adsz akkor mindenféleképpen írjatok egy papírt róla, hogy tudjad bizonyítani. Ha vissza fizette akkor pedig eltépitek.

2012. máj. 18. 10:58
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Volt legjobb barátnőmnek adtam kölcsön 5000 ezer forintot mert állítása szerint fizetés előtt pár héttel megszorult anyagilag.Azt ígérte,hogy fizetéskor megadja,de nem így lett.Nem vette föl a telefont ha hívtam,ezért kénytelen voltam elmenni hozzá,noha a város túlsó végében lakott akkor.A barátja nyitott ajtót,és mikor megmondtam neki,hogy milyen ügyben jöttem,teljesen ledöbbent mivel nem is tudott a kölcsönről.Kiderült,hogy tőle is nemrég kért 10000 forintot egy állítólag lejárt telefonszámla miatt,amit meg is kapott.Végül is tönkre ment a barátságunk,de annak más oka is volt.

Azóta anyukámon és öcsémen kívül senki másnak nem adok pénzt,sajnos a magam kárán megtanultam.25/N

2012. máj. 18. 11:02
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Van egy mondás, ami nagyon igaz: "ha el akarod veszíteni egy barátodat, adj neki kölcsön!"

ezt az ügyvédem mondta, akivel bíróságra vittem az ügyet, mivel az egyik legjobb barátom nem hajlandó visszaadni a pénzem. Hála az égnek van róla papírom.hmmm...

2012. máj. 18. 11:06
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem általában az unokahúgom szokott kölcsön kérni aki egyben a legjobb barátnőm is, nem sok pénzről van szó, de inkább hazudok hogy nekem sincs, mert tudom hogy hülyeségre költené el, ruhákra, cigire. Ilyenre nem adok ha nekem is alig van. Persze szoktunk egymásnak is venni kisebb összegben dolgokat, ezek arányosak de kölcsön nem szívesen adok. Egyszer vett tőlünk valamit "hitelbe" 30.000-ért, fél évvel ezelőtt, azóta is tartozik még 15.000-el. Tudjuk hogy megadja de szerintem úgy lenne természetes hogy előbb törlesztem a hitelemet és utána veszek magamnak pl Lacoste cipőt. (Pont ma mondta hogy azt vett magának.)
2012. máj. 18. 11:25
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
nem nagyon szoktak tőlünk kölcsön kérni, inkább csak a szomszéd. Egyszer kért 5000-t és kb. 3 hét múlva, mikor mi már nem tudtunk felvágottat venni, és láttuk, hogy ő teli szatyorral jön haza, megkérdeztük, hogy nem adná-e vissza... Hát mit gondolunk, ő most szívta el az utolsó füves cigijét... :D na mondom baz.d meg. Azóta neki se. Öcsémék szoktak kölcsön kérni, csak sajnos nekik megélhetési gondok vannak, kértek 50-et, én 25-öt adtam, azóta sem láttam viszont. De ez van, ha tudok, az öcsémnek segítek, főleg a két gyerek miatt :( de néha már sok.
2012. máj. 18. 12:24
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Sose volt mit kölcsön adnom, viszont én szoktam kérni a barátnőmtől fizuig, max 5 ezret. Mindig ad, én mindig megadom. Ha nekem lenne ennyit én is adnék a barinőmnak, ha több lenne többet is, persze ő teljesen megbízható. Ha szerinted marhaságra költené akkor nem nagyon teszel jót azzal ha adsz neki, mert a köv hónapban lesz nehéz helyzetben.
2012. máj. 18. 13:10
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen adnék. Barátnak is, családtagnak is. Ez csak pénz. Én sem vagyok sajnos eleresztve, de ha kell, akkor adnék.

De mint írtad, hülyeségekre költené. Ezt hogy érted? Mire?

2012. máj. 18. 13:30
 20/22 A kérdező kommentje:
Bulizásra, piára, olyan kajákra amit én fele annyiból kihozok.
2012. máj. 18. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!