A család és gyerekellenes nők miért fúrják a családosokat?
Gyermektelen vagyok,párom sincs,de attól függetlenül nem bántok senkit,akinek mindkettő megvan.Az ő élete,ennyi.Én jól megvagyok nélkülük is.
Sajnos a munkahelyemen a férjezett-családos nők nem így gondolják,szerintük ezek nélkül nem is vagyok teljes értékű ember,és ezt legalább hetente egyszer az orrom alá dörgölik.Akkor ki is fúr kit?
De ha túlóra lenne,akkor meg nem érnek rá a gyerek miatt,és ha egy szingli elvállalja akkor rögtön jön a nyávogás,hogy bezzeg mi többet keresünk náluk,de jó nekünk.Ezzel nem bántani akarok senkit,ez a tapasztalatom.Érdekes módon a kérdező által leírt támadó magatartást egyik szingli kollégámtól nem tapasztaltam,pedig vagyunk egy páran.26/N
Csúnyán általánosítasz, Kérdező. :( Ejnye! :((
Általában az hőzöng a nagyon más ellen, aki nem tudja elfogadni sem magát, sem azt, hogy van más út is, mint a sajátja, és nagyon ingatag az önértékelése.
Nem tudja, hogy jó-e ahogyan él, nem tudja, hogy kicsoda, hogy jól választott-e, nem tudja, hogy nem lett volna jobb esteleg, ha más utat választ (amire egyébként nincs is ereje). Ha körülötte sok-sok ember teszi ugyanazt, mint ő, akkor megnyugszik, mert ezzel megokolva látja a választását: ha mindenki ezt teszi, akkor ezt kell tenni.
Olyankor van a bibi, amikor jön egy ember, aki nagyon másként él, gondolkodik és ezt fel is vállalja.
Ilyenkor szoktak szétesni ezek a gyönge emberek, és irigykedni, kiakadni stb.
A harmincas vagy akárhányas taposós szinglik azért vannak kiakadva a férjes, gyerekes nőkre, mert nekik is ez a program ketyeg, de ők ezt nem vállalják. A harmincas vagy akárhányas gyerekes nők pedig azért vannak kiakadva a tapsosós szinglikre, mert titokban irigylik őket, és nagyon unják a csemetéjüket, a férjüket - viszont az irigységen kívül semmijük sincsen, pl. elég erejük sem ahhoz, hogy másként merjenek élni.
"Én munkahelyi tapasztalatokról tudok beszélni, multi, ahol nyüzsögnek az egyedülálló 30-asok. Diploma, karrier, szórakozás. Naponta hallom az "akinek gyerek van, azzal csak a baj van" szintű megjegyzéseket, vagy "rá úgysem lehet számítani" és hasonlókat, természetesen soha nem szemtől szembe, mindig a hátam mögött.
2 gyönyörű pici gyerekem van és egy csodálatos férjem, én ezt választottam, nem tudom ez miért böki más nők csőrét."
Hűha! Ez nem arról szól ám, Kérdező, hogy ŐK irigyek, hanem arról, hogy TE vagy az. Te vagy, az, aki emelett félsz, hogy kirúgnak, mert gyereked van. Nyugi! Azt a főnök dönti el, nem a sziglik (vagy ha igen, akkor baj van a vezetéssel, de nagy).
Nem tudhatod, hogy rólad mit gondolnak, és pontosan mit mondanak, csak képzeled és ezt a képzetet mindjárt tutira is veszed.
Ha van két gyönygörű gyermeked és férjed, és boldog embernek valod magad, akkor ugyan miért foglalkozol azzal, hogy ki szórakozik és ki nem, kinek nincs gyereke és miért nincs, és ki mit mondHAT rólad a hátad mögött?
Keresd a hasonlóak társasasát: keress férjes, gyerekes, boldog családanyákat és ne törődj azokkal, akik másként élnek! Megvan az ő bajuk is, nyugodj csak meg. Nem kell őket irigyelni.
Ha pedig a főnököd mondja neked, hogy rád nem lehet számítani, mert kisgyerekes vagy, és veled csak a baj van, akkor lehet jogosan kiakadni. De ezt a félelmet és ezt az irigységet ne verd le olyanokon, akikre ez nem tartozik!
29 éves vagyok és nincs gyerekem. Én lesz.rom, h kinek van gyereke és mennyi, amíg:
-a gyerekes kolléganő nem lép le minden nap munkaidő lejárta előtt egy órával, ránk lőcsölve a munkát
-amíg nem nekem kell helyette elmennem a hétvégi kötelező rendezvényre, mert az ő gyerekének szülinapja van, így ő kihúzza magát
-amíg nem döglök bele abba, h folyamatosan őt helyettesítem, mivel beteg a gyerek, ő folyton táppénzen van
-amíg nem traktál folyton a gyereke sztorijaival, hanem megtartja magának és a rokonságnak
Nekem is lesz gyerekem és én is a fentiekhez fogom tartani magam.
Nem fúrják, erről szó sincs!
Az fúr, aki ilyen jellem, ez nem a családtól függ.
Ennyi erővel a családosok is fúrják, és lenézik az egyedülállókat.
Ne legyél paranoiás Kérdező, senki nem bántja a gyerekes és férjezett nőket.
A rengeteg rosszindulatú válasz és lepontozgatás alapján saját magatok bizonyítottátok be a mérhetetlen ellenszenvet az anyukák felé. Ez a kérdés nem a gyermektelen anyukák ellen irányult, hiszen a baráti körömben is van számos gyermektelen nő, itt a rosszindulat volt a kérdés, hogy mégis miért viselkedik így sok 30-as nő.
Hellhoundzról meg egyértelműen kiderült, hogy ebbe a kategóriába tartozik, nem tudom honnan vette, hogy engem zavarnak a gyermektelenek, arra pedig, hogy engem miért zavar, amikor a hátam mögött pletykálnak és fúrnak, szerintem nem kell túlmagyarázni. Én sem vagyok tapintatlan a gyerektelenekkel, soha nem faggatok senkit e felől, mindenki maga dönti el, hogyan akar élni, de ezt fordítva is elvárom. Az általánosítás pedig sajnos saját tapasztalatból adódik, mert igen gyakran találkozom ezzel a jelenséggel és nem itt, hanem az életben.
Más jött az irigységgel, mármint, hogy én vagyok irigy, ezen jót nevettem. Mire is lennék irigy? És miért is foglalkoztatna, hogy más szórakozik? Vázoltam egy konkrét helyzetet és a hátam mögötti beszélgetések pedig nem a képzeletem szüleményei, még jó, hogy zavarnak.
Azokról a nőkről pedig szerintem mindent elárul a jellemük, akik alapból ellenségesek azokkal, akiknek családjuk, gyerekük van.
Rengeteg megkeseredett és savanyú nő van, de pont, hogy egymást kéne segíteni inkább, mint fúrni és keresztbe tenni állandóan.
Miért fújod ezt így fel?
Senki nem támadott téged, csak elmondták a véleményüket.
Amúgy sem támadja senki az "anyukákat", és nagyon ritkán tapasztalom ezt, nagyon-nagyon ritkán!
Inkább segíteni szokták őket.
Kérdező, ne haragudj, de nézz magadba, hogy nem-e másért támadnak és fúrnak téged, és nem azért, mert gyerekeid vannak.
Nem kell ilyen sértődősnek és paranoidnak lenni, és így kiosztani sem kellene a válaszolókat.
Lehet, hogy épp ez az a modorodban, amiért "fúrnak" téged, vagy nem is fúrnak, csak felfújod a dolgokat.
Akkor nézzük, mi is igaz abból, amit írtál: „Senki nem támadott téged, csak elmondták a véleményüket.”
1. Nem érdekelsz te senkit, nem bánt senki, nem te vagy a világ közepe.
2. A harmincas vagy akárhányas gyerekes nők pedig azért vannak kiakadva a tapsosós szinglikre, mert titokban irigylik őket, és nagyon unják a csemetéjüket, a férjüket - viszont az irigységen kívül semmijük sincsen, pl. elég erejük sem ahhoz, hogy másként merjenek élni.
3. Ez nem arról szól ám, Kérdező, hogy ŐK irigyek, hanem arról, hogy TE vagy az. Te vagy, az, aki emelett félsz, hogy kirúgnak, mert gyereked van
4. Nem tudhatod, hogy rólad mit gondolnak, és pontosan mit mondanak, csak képzeled és ezt a képzetet mindjárt tutira is veszed
5. De ezt a félelmet és ezt az irigységet ne verd le olyanokon, akikre ez nem tartozik!
6. 29 éves vagyok és nincs gyerekem. Én lesz.rom, h kinek van gyereke és mennyi és a szánalmas felsorolást inkább már nem is idézném…
7. te pedig sértődősnek, paranoidnak nevezel és a modoromat becsmérled ismeretlenül
Elhiheted, hogy soha szívességet nem kérek és nem dolgozik senki helyettem, pontosan azért, hogy ne adjak még több okot az utálkozásra. Nemcsak a segítőkészséget hiányolom, hanem az emberséget is ezekből a nőkből, nem értem az okát a rosszindulatnak, mert nem adtam rá okot, hiába is próbálod ezzel magyarázni. Lehet, hogy csak nem illek bele a gyerekutáló, pletykáló, hetenként pasit váltogató karrierista nők csapatába.
"te pedig sértődősnek, paranoidnak nevezel és a modoromat becsmérled ismeretlenül"
Ne haragudj, de nem becsméreltelek!
A becsmérlés az nem ez, és nem ilyen!
Én csak elmondtam a véleményemet, ami neked nem tetszett, és ezt te már becsmérlésnek veszed.
Ha így kiakadsz azon, hogy másnak más a véleménye, mint neked, vagy leírja, hogy hogy lát téged, akkor nem tudom, hogy mennyire látod objektíven a dolgokat a valódi életedben.
Már ne is haragudj, de azért kérdeztél, hogy véleményt kapj.
Amúgy meg folyamatosan azt sugalmazod az írásaidba, hogy rád irigyek ezek a nők.
Számtalanszor jön ez le, számtalanszor említed az irigységet, hogy rád biztos irigykednek.
Miért gondolod, hogy irigykednek?
Miért feltételezel egyáltalán ilyet másokról, hogy rád irigy lenne?
Nem vall valami jóindulatra!
Ha meg valaki irigy, és te jól vagy, akkor miért puffogsz ezen?
Vagy megerősítést vártál, hogy te egy irigylésre méltó nő vagy, akit a sok undok 30-as szingli utál és irigyel, "jaj, de bunkók!"
Hát nem ezt kaptad, sajnálom!
Nézz magadba Kérdező, és lásd a saját hibáidat is, főleg azt, hogy nem csak ők, hanem TE is más emberek életében kotorászol, és azt sugallod, hogy ők irigy emberek.
Vagyis te se vagy jobb, mint azok, akiket elítélsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!