A család és gyerekellenes nők miért fúrják a családosokat?
Cégvezető vagyok, és tapasztalatból mondom, hogy az egyedülálló emberek (akár nők, akár férfiak), minden esetben jobb és megbízhatóbb munkaerők, mint a kisgyerekesek.
Egyébként van, amikor a családos anya a "b.szatlan" (ahogy intelligensen megfogalmazta az egyik előző válaszoló), az egyedülállónak meg rendben van a szexuális élete :D
a bántsák itt helyes. ha pl azt írná, hogy ezek a nők bántsák a gyerekemet, az nem lenne helyes, mert oda a bántják illik.
nos, biztosan motoszkál bennük valami irigység, és ezzel kompenzálnak.
én pl megrögzött házasságellenes vagyok, de soha senkit nem szóltam le azért, mert férjhez ment. ha neki úgy jó, akkor nekem mind1. ha az én szerény véleményemet kérdezik, akkor pedig elmagyarázom, h nekem miért nem jönne be a házasság, persze nem szidom a házasokat.
Kedves 12-es,
a KIEGYENSÚLYOZOTT családosokról írtam. Nem mondtam, hogy MINDEN családos kiegyensúlyozott, és minden egyedülálló b.szatlan.
Azt is hozzátettem, hogy ez az én munkahelyi tapasztalatom.
Cégvezetőnek lehet jó vagy, de a szövegértés nem megy.
11.
Ebben a mondatban helyes a "bántsák" szó használata. a "mi veszi rá őket, h bántsák a férjes nőket" pontosabb volna, de így is tökéletesen érezhető, hogy a kérdező helyesen használja. tudod, ez is egy önálló, teljes értékű szó a magyar nyelvben, nem pedig a "bántják" unintelligens változata. az az igaz beégés, amikor felül akarsz kerekedni, de buta vagy hozzá és alul maradsz :)
a kérdéshez nem tudok hozzászólni, én 30-on túl, komoly kapcsolatban, gyermek nélkül. sosem éreztem hátrányát, h nincs gyerekem. anak sem, h a párom még nem a férjem. én sosem bántottam a gyerekes, férjezett anyukákat, ahogy mások részéről sem tapasztaltam ezt. ettől persze még lehet, h a kérdező munkahelyén így van. ez esetben nagyon nem irigylem érte :-(
Egy kisgyermekes nőnél könnyen előfordulhat, hogy ha megbetegszik a gyerek, nem tudja másra bízni, illetve bölcsibe, oviba kell mennie érte, otthon foglalkozni kell a gyerekkel. Ezért nem a legalkalmasabb olyan munkakörbe, ahol a munkaidő kiszámíthatatlan, és váratlan helyzetek állhatnak elő. De ez nem azt jelenti, hogy rosszabb munkaerő lenne, persze, ha a munkahelyen nem a családjával van elfoglalva gondolatilag, hanem a munkájával.
Egy egyedülálló nő.
Én nem fúrok senkit, nem bántok senkit, nincs gyerekem.
Inkább tisztelem az anyákat, főleg azt aki még dolgozik is a gyerekek mellett, mert baromi nehéz lehet.
Pár napig vigyáztam egy 8 éves kislányra, mikor az anyja a kórházban volt és vittem magammal dolgozni 2 napot. Egy órát késtünk, mert nem akart lefeküdni este, utána nem bírt felkelni reggel. Felöltözni, meg mosakodni sem akart és ki kellett találni hogy melyik plüssfigurát hozza magával..stb. A munkahelyem egy kertes házban volt, ahol nyáron a gyerek eljátszott szerencsére, de 20 percenként ki kellett találni neki új játékot, pl hogy rajzoljon nekem ezt-azt, csináljon fűrészporból és piros festékből spagettit, számítógépen öltöztesse fel a babákat...stb. Így nyilván feleannyit nem tudtam dolgozni, mint máskor. Meló után mentünk játszótérre ahol kirohangálhattam magam, a sport is megvolt (utána futkostam). Főztem neki, és még sok dolog volt, este hullafáradtam meg még vagy 5 mesét kellett neki olvasnom. Ha ez a gyerek nálam lett volna egy hétig, akkor végkimerülésben meghaltam volna :D
A másik. Ismerősöm kisfia. Őt figyelni kell, nehogy beverje a fejét az asztal szélébe, nehogy hanyatt essen sétálás közben. Tud menni, csak még nem túl biztonságosan. Kaja, tea, tisztába tenni, játszani vele, tanítgatni türelmesen, öltöztetni, fürdetni és szórakoztatni a nap minden percében. Jó móka.
Így én azt mondom nyilvánvaló hogy csökken a teljesítménye a szülőnek a munkahelyen, de nem azért mert hanyag és nem megbízható, hanem azért mert fáradt, vagy mert a gyerek miatt nem úgy jönnek ki a dolgok, ahogyan azt ő elképzelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!