Mit csinálnál ebben a helyzetben? (lent) Főkőnt lányok és nők válaszát várom.
A legjobb barátod felkért arra, hogy legyél a fiának a keresztapja. 3 éve ismerjük egymást, a kapcsolatunk nagyon jó.
DE
a baj az, hogy régen (nem jártunk) viszont elég sokat kavartunk, ennek 2 éve. Azóta nem volt semmi, a feleségét sem csalta meg. Viszont még mindig többet érzek iránta csak úgy, mint régen (és ezt az illető tudja is) és ha lehetne én még mindig szó nélkül a karjaiba ugranék.
Kérdés: ilyen "feltételek" (vagy nem tudom minek nevezzem) te elfogadnád-e a keresztszüléséget? (A családjukban van női rokon, de nem valami jó a kappcsolatuk és én vagyok az első helyen, akit megkértek)
Nem, semmiképpen. Egyrészt azért, mert átérzem a feleség helyzetét. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen fura, de nekem minden bajom van attól, ha csak összefutunk véletlenül a párom volt "kavarásaival". Legutóbb egy esküvőn történt ilyen, és a csaj a szemem (és a tulajdon férje) előtt bájolgott a párommal...kis híján lepofoztam, pedig alapvetően nem vagyok féltékeny típus. Bocsi, ez kitérő volt, csak érzékeltetni akartam, h a feleség sem biztos, h örülne a keresztanyaságodnak.
Másrészt ha vállalod ezt a szerepet, az aktív kapcsolattartást igényelne. Márpedig ha minden alkalommal úgy látogatod meg a kicsit, hogy szívesen barátkoznál apucival, az nem valami jó neked sem. Nem kéne egy kapcsolatot tönkretenned, és ha nincs is ilyen szándékod, akkor pedig csak magadat kínoznád. Szóval több sebből vérzik a történet, így a helyedben megköszönném a megtisztelő felkérést, de visszautasítanám.
20 évesen eleve nem vesztegelnék egy olyan 'barát' mellett, aki családos és azt mondom róla: "ha lehetne én még mindig szó nélkül a karjaiba ugranék."
Ha én feleség lennék, nem biztos, hogy örülnék, ha a fiam keresztanyja a férjemre pályázna. Egy dolog, hogy a nő ezt nem tudja, de így akkor sem lenne túl etikus még szorosabbra fűzni a viszonyt.
Őszintén szólva szerintem a saját és a család érdekében is jobban tennéd, ha hanyagolnád őket. Te is tudod, hogy ez nem barátság köztetek, ha már te többet érzel iránta...
19L
egy apró szösszenet, ha te lány vagy, akkor ne a kersztapja akarj lenni :)
viszont én elfogadnám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!