Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megmentenéd az egyre inkább...

Megmentenéd az egyre inkább egyoldalú barátságot?

Figyelt kérdés
Ha nem harcolunk a barátainkért,lassan egyedül maradunk. Bár felmerül bennem a kérdés, ez barátság-e, és lehet jobb egyedül. Régebben olyan könnyen kezeltem ezeket a kapcsolatokat. Találkoztam egy régi fiú ismerősömmel, 3 órán keresztül hallgattam a panaszait, eszébe sem jutott megkérdezni velem mi van, gondoltam hullámvölgy, van ilyen. Azóta folyamatosan e-mailben, telefonon az ő életét hallgatom, egy beszélgetés 99%-át az ő élete teszi ki. Látom úgy gondolta, megtalálta a lelki szemetesét, akinek aztán lehet mondani. Érdemes az ilyen régi barátságokért küzdeni? Hogyan szólhatnék neki, ne haragudj, de ne légy önző? Ezek szerint nem érdekli mi van velem. Ennek tudatában én sem szívesen hallgatok mást órákig.
2012. máj. 17. 19:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Én nem erőltetném, az biztos. Soha nem futottam senki társasága után, ha nem voltam olyan fontos, hogy maga keressen, akkor hagytam a fenébe. Nem bántam meg.
2012. máj. 17. 20:10
 2/4 anonim ***** válasza:

nem lehet barátság, ami egyoldalú.

igen, az igazi barátságokért meg kell harcolni, mert abban is vannak hullámvölgyek, de az a válságos időszak előtt és után újra/még mindig a kölcsönösség elvén alapul. épp ezért érdemes arra, h megmentsd

nem leszel kevésbé magányos egy ilyen baráttal, mint nélküle

2012. máj. 17. 20:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Nem tennék érte semmit sem, vesszen.

Nekem is voltak ilyen "barátaim". Ha én nem írtam nekik, ők soha sem kerestek önmaguktól.

Ha írtam, akkor is csak pár soros válaszokat kaptam és volt olyan is, hogy 2 szóval válaszolt a kérdésemre, majd pedig a saját nézeteivel traktált 2 oldalon keresztül.

Aztán gyorsan eljutottunk oda, hogy én is és mindenki más egy szär, mert nem értünk vele egyet.

A barátság is 2 emberen múlik, hiába tesz meg mindent az egyik (pl.: próbálná tartani a kapcsolatot), ha a másik nem akarja.

Hogy kinek fontos a barátság/kapcsolat az kiderül abból, hogy ki keresi a másikat (gyakrabban).

2012. máj. 17. 20:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Vele nem vesztesz semmit.Sőt.Vigyázz vele,mert könnyen a nyakadra nőhet és lehet,pont ő az,aki nem akarja veled megszakítani a kapcsolatot.Sajnos tapasztalat,nekem is voltak ilyen "barátaim".Állandóan attól rettegtem,hogy mi lesz,ha egyedül maradok,mit tehetnék még értük,hogy ne dobjanak el maguktól.Mindig,amikor mentem valakihez "beszélgetni"(őt hallgatni),állandóan megfordult a fejemben,hogy mi van,ha ez az utolsó alkalom és többet nem lesz rám kíváncsi?Aha.Jó nagyot tévedtem.Ezeket nem lehet ilyen könnyen levakarni,csak ezt akarják elhitetni veled.Ez egy lelki zsarolás azért,hogy sz@rul érezd magad és hogy maguk mellett tartsanak,mert igazából kellesz nekik,vagyis nem te,mert te nem érdekled őket,mint látszik,hanem valaki,akire támaszkodhatnak,majd ha találnak egy jobb támaszt,eldobnak.Úgyhogy neki soha nem leszel fontos,már most egyedül vagy.Nagy sebeket tudnak okozni ezek az emberek,nekem teljesen elvették az összes önbizalmam.Sajnos túl sok ilyen gyökeret gyűjtöttem magam köré,mert nem akartam egyedül érezni magam.Ne ess ebbe a hibába.Én amikor rájöttem,hogy mit csinálnak velem ezek a szemetek lelkileg,minddel megszakítottam a kapcsolatot és ne tudd meg,mennyit balhéztam velük.Pedig előtte állandóan attól rettegtem,hogy mi lesz nélkülük.Szóval a válasz:nem érdemes ezért a vérszívóért küzdeni.Szerintem tarts elé tükröt,mondd el a véleményed.Nem fog neki örülni.:)
2012. máj. 17. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!