Férjem a múlt héten bevallota, hogy van valakije, és hogy szerelmes. Engem pedig úgy szeret, mintha a testvére volnék. Szerintetek lehet újra szerelmesnek lenni vkibe?
Persze még azt sem tudom, hogy így akarom-e őt. 15 éve vagyunk együtt, 5 éve vagyunk házasok, fiunk 2 éves múlt.
Nem tudom mit tegyek!?.
Egyszer olvastam egy cikket, pont ilyen történetre válaszolt egy nő, aki másféle alternatívákat követett.
A férje egyszer csak bevallotta neki, hogy szerelmes lett, a nő magába fordult, sírt sokat. De nem sokáig, ugyanis dacára akármilyen normának és tanácsnak, úgy érezte, a férjéért érdemes dolog félretenni büszkeségét és visszahódítania.
Akkor 3-szor találkoztak a héten, a szerető és a férje. Nagyon nehéz volt, de a nő úgy csinált, mintha nem vett volna róla tudomást. Helyette mindig mosolyogva várta a férjét, újra sminkelte magát, járt tornázni, külön programokat csinált, mikor a férjének kellett vigyázni a kisgyerekükre, finom, érdekes vacsorákkal várta. Soha, soha nem vitatkozott a szerető miatt, az ágyban is ugyanúgy viselkedett, ha még nem szenvedélyesebben, volt, hogy napközben is elcsábította.
A férje és a szeretője között a találkozások körülbelül 2 hónap után heti 2-re szűkültek, majd egy hónapra rá heti egyre, végül már nem találkoztak, szakítottak. A férje pedig bevallotta neki, hogy újra szerelmes belé, s hogy fantasztikus nő, soha többé nem tesz ilyet.
Ez a sztori úgy lebeg a szemem előtt, mint egy tanítómese. Én most pont egy olyan párkapcsolatban élek, amit érdemes lenne megmenteni. Persze én is megalázva érezném magam, de azt hiszem, csak úgy, mint a történetíró nő, én is mérlegelni tudnám, mi éri meg nekem jobban.
Ő félretett mindent, úgy érezte, "már csak azért se!"- mert emlékezett rá, tudta, hogy a férje az a férfi, aki mellett meg akar öregedni, akármilyen nők jöhetnek, s egy pillanatra megrezeghet a léc attól még ott voltak azok a csodálatos évek.
Ott azt hiszem, bevallotta a nő, hogy elhanyagolta előtte a partnerét, ott volt a kisgyerek, a napi teendők.
Na, ezt azért írtam le, hogy lehet így is, lehet lepontozni, ( a részleteket nem ismerem) én is szakítottam már meg kapcsolatot és nem bántam meg. Megcsalt, hazudott, megsértett, szemét volt. De tudtam, hogy nem akarom tovább. Most visszagondolva, nem hiszem, hogy e nélkül a megcsalás nélkül is együtt lettünk volna e ilyen sokáig, sőt, gyereket sem szültem volna neki, egyszerűen nem.
Remélem, így vagy úgy, de rendeződik az életed, s újra boldogok lesztek, férjeddel vagy nélküle.
15 év alatt rengeteg mindenen átmentünk. Sok jón, sok rosszan. Úgy igazából soha nem veszekedtünk. A gyerekért 3 évet küzdöttünk mire jött. Ő a mindenünk. Férjemnek is. Ő menni akar, szerinem a f...a után. Az utóbbi időben sokat dolgozott (saját vállalkozás), későn jött, mire a gyerek elaludt, ő is. Hajnalban kelt. Én itthonról dolgoztam szintén a vállalkozásba, a gyerek mellett. Ő meg közben a nagy munka közben összejött a másik nővel. Persze ő engem "szeret, imád", de már nem nőként tekint rám (mivel ugye mással fekszik le).
Mindent amit eddig felépítettünk, egy csapácsra romba döntötte. Én szeretem őt, nem is tudtam mással elképzelni az életem. Most sem nagyon tudom.
Egy hete bőgök. De képes volt így megalázni, hazudni. Biztos vagyok benne, hogy nem fog sokáig tartani a kapcsolatuk. Egyik pillanatban vissza akarom szerezni, a másikban nem. Nagyon nehéz.
Most külön akar költözni, hogy "tisztán lássa a dolgokat". A másik oldalon is költözik a férj.
Már egy ideje engem elutasít. Max. a többi dolgot tudom bevetni. Kiváncsi leszek rá, a másik nő hogy fog róla gondoskodni. Mást is tud-e majd neki adni a sexen kívül.
A férjem most abban az ideában él, hogy ő élete végéig ilyen szerelmes lesz. Pedig mondtam neki, hogy a szerelem, egy idő után ugyis elmúlik, és átalakul szeretetté, gondoskodássá, stb.
Esetleg egy olyan félrelépés még megbocsájtható, de Nálam csak 1x, ami nem több 1-2 éjszakánál, érzelmek nincsenek, csak a "kémia", a vágyak! De itt szerelemről van szó, ami engem nagyon mellbe vágna, és meg sem tudnám bocsájtani, a bizalomról nem is beszélve! Vajon milyen lenne a házasság a továbbiakban?
Bár nem is biztos, hogy a férj még meg akarja menteni a házasságát..
....
Áhh.. Én tuti elválnék!! Komolyan elgondolkodtam.. de akkor is erre jutottam! Olyan megalázó helyzet.. arra várni, hogy a férj majd eldönti mit akar.. engem vagy a szeretőjét, Én meg csak várom a végeredményt, mint valami tárgy, hogy akkor kellek e vagy sem.. Fúúúúú.. Én válnék!
Kedves kérdező!
Már írtam neked, amiben azt tanácsoltam, h hagyd a francba, nincs vesztenivalód, hiszen ott a kisfiad és ha lezártad magadban te is meg tudsz ismerkedni még bárkivel utána!
Megdöbbentő számomra, h hány nő nézné el azt, ha megcsalnák.
"egy megcsalás még elmegy"... őrület.
Szerintem itt sokan bele sem gondolnak h ez mit jelent.
Hogy az az ember, akivel te jövőt építettél, számítottál rá, bíztál benne, gyereket szültél neki így becsapott téged!
Mi az, h te hódítsd vissza? Mik ezek az ostoba tanácsok?
Itt mindenki úgy csinál, mintha a nőnek kutya kötelessége volna nyelni egyet és foggal körömmel harcolni egy férfiért, aki ennyire megalázta a NŐT, aki szerette őt!
TE ettől jobbat érdemelsz, akármilyen is volt a kapcsolat minősége... és mindenki többet érdemel ettől, h hátbaszúrják, megcsalják! Mert ha egy kapcsolat nem jó, nem ebbe kell belemenni, h megcsaljuk a párunkat, hanem vagy megbeszéljük vagy ha tényleg nem megy, akkor csendben elválunk, h senkinek se fájjon... főleg ne egy kisgyereknek, aki szintén ugyanezt fogja később érezni, ha megérti, mi történt.
Nem a nő dolga lenne, h mindezek után még csábítgassa a férjét... aki egyszer félrelép, meg fogja tenni másodjára is. Neked van kedved kétségek közt őrlődni? Hol van, kivel van? Állandóan ezeken agyalni...mit miért mond vagy csinál? Elhiszem, h nehéz helyzetben vagy, mert 15 év nem kevés idő és konkrétan össze kellett volna a férjednek tennie a két kezét, h egy ilyen NŐ volt mellette, aki ennyi idő után is így érez iránta!
Ezekután úgy döntesz, ahogy akarsz, de én biztos nem tudnám túltenni magam azon, h a férjem így megalázott és el sem bírnám viselni azt a tudatot, h más nőhöz hozzáért úgy, ahogy egykor hozzám, hogy más nő is átélte azokat a pillanatokat vele, amiket velem, ami csak a miénk volt egykor!
Nekem ez nem menne, nem bírnám elfogadni, megemészteni.
Remélem helyesen döntesz, akármilyen nehéz is lesz és emelt fővel, kiegyensúlyozottan tudsz élni, nevelni a kisfiad és esetleg megismerkedni olyasvalakivel, aki tud szeretni!
Kedves utolsó válaszoló!
Minden szavaddal tökéletesen egyetértek.
Ha valakinek fontos a házassága, a családja nem kockáztatja semmiért. Aki megteszi annak saját magánkívül senki se számít.
Egyébként ha visszahódítod, utána minden egyes percbe benned lesz a félelem, hogy mikor jön újra egy szerelem a férjed életében. Én láttam már pár embert aki ezt csinálja.A párjuk a hosszú kapcsolatba beleunva 2-3 évente megtalálják a nagy szerelmet. A társuk mindig megalázkodik,hogy visszahódítsa. A kérdés, hogy megéri e mindez vagy keresel valakit aki tényleg szeret és boldog leszel vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!