Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom megértené, ha a...

A barátom megértené, ha a szüzességemet csak az esküvő után szeretném elveszíteni?

Figyelt kérdés
Persze még nincs barátom, de ezen már sokat gondolkodtam. Vannak még olyan fiúk/férfiak akik ezt megértik? Tavaly olvastam egy folyóiratot fiataloknak, amiben azt írták, hogy Isten elvezet mindenkit az igazihoz csak várnunk kell. Én hiszek ebben, bár egyáltalán nem vagyok vallásos.
2009. jún. 26. 14:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem az az alapvető gond ezzel a felfogással, hogy nem isten fog együttélni a leendő férjeddel, hanem te! Aki úgy gondolja, hogy a szex célja (és egyetlen oka) csak és kizárólag a reprodukció, annak tényleg nincs értelme kipróbálni az esküvő előtt. Ha te így gondolod, akkor mindenképpen ugyanilyen gondolkodású barátot keress magadnak, mert lehet, hogy ő viszont nem szeretne olyan párt, akivel nincs "egy hullámhosszon".
2009. jún. 26. 14:50
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem sok fiú van , aki ez megértené, bár sztem lány se sok...Bár sztem az Igazi meg fogja érteni:)
2009. jún. 26. 14:56
 13/21 anonim válasza:
68%

Hát ez egy nagyon jo kérdés, lehet hogy nem fogsz örülni a válaszomnak de előre is bocsi!

Én 18 évesen vesztettem el a szüzességemet 1 év utáni járás és egy eljegyzés után. 3,5 évig voltunk együtt de a végén kiderült, hogy a pasi megcsalt, csajozott, játékgépezett... Szóval becsapott. Utánna egy házasságba menekültem kb 1 év után megkérte a pasi a kezem, megtörtént a nagy lagzi minden, és olyan fél évre rá feltünt hogy ő nem nagyon akar se dologzni, sem elköltözni a kedves exanyósoméktól. Mikor szóvá tettem hogy jo volna hogyha dologzna és elköltöznénk mert így nekem nem jo, jol elvert, de mint a szódás a lovát. Ugy kellett elmeneküljek tőle, addig fajult már a végén.Ráadásul az együttléteink max voltak 10 percesek, mert ő addig bírta.Mindegy sikerült megmenekülnöm tőle és elváltunk.

Utánna eldöntöttem hogy most én következem, minden férfin áttapostam a rá következő 1,5 évben.De folyamatosan voltak szexuális kapcsolataim közben.

Azután egy szép napon lementem a sarki diszkóba mondom beszélgetek az egyik barátnőmmel, és akkor megtaláltam az életem szerelmét a nagy őt!!!!!!!!!! Őneki is ugy jött ez mint egy villámcsapás!

Mindezek után azt mondom hogy ha nem sexesz akkor nem fogod megtudni mi a párkapcsolat alapja, majd utánna fog csak kiderülni hogy ti egybeilletek vagy nem?Addig még nem történik meg a dolog nem biztos semmi sőt lehet hogy 2 év után sem tudod hogy ki ő valójában.

Szerintem lazíts ezen az elgondolásodon, és nyugodtan feküdj le vele, és lakj vele, és majd ha kiderült hogy kivel is állsz szemben akkor majd mondhatod hogy összeházasodhattok, de addig semmi értelme, mert lehet hogy siralomban fogod leélni az életedet, amiből csak egy van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009. jún. 26. 14:57
 14/21 anonim ***** válasza:
80%
Egyet nem értek: akik azt mondják, hogy a házasság előtti szex megmutatja, hogy a kapcsolatban lévők passzolnak-e azt hogy magyarázzák meg, hogy miért van az, hogy a mai világban, mikor a párok nagy részénél előre van szex mégis elválik a többség, régen meg amikor nem volt szex házasság előtt mégis alig váltak? Biztos, hogy akkor is volt, aki rosszul élt, de nem lehet, hogy a mai világban a szexnek, saját jólétünknek túlságosan is nagy jelentőséget tulajdonítunk? Azért nem minden a szex, ma meg hány családot szétszakít egy kaland. Milyen felelőtlen dolog ez?
2009. jún. 26. 15:04
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

Előzőnek: az, hogy régen alig váltak, nem azt jelenti, hogy olyan nagyon-nagyon jól éltek együtt... A szex csak az egyik része a házasságnak, valóban. De ennyi erővel, akkor beszélgetni, sőt, találkozni sem kellene az esküvő előtt, nem? Minek, amikor mindkét félnek két füle és egy feje van? Akkor meg összeillenek, ugye?

Azt fejezed ki, hogy a szexualiást túl fontosnak tartják mostanában. Nem akarok személyeskedni, úgyhogy erre inkább nem írok semmit...

2009. jún. 26. 15:17
 16/21 anonim ***** válasza:
61%
Azért az más, hogy nem találkoznak meg nem ismerik egymást az esküvő előtt, mint a szex. Amúgy nem tudom, hogy mire célzol. Nem érzed úgy, hogy túl fontos a szex sok embernek?
2009. jún. 26. 15:20
 17/21 anonim válasza:
77%
A kérdésre válaszolva:Én megérteném ha igazán szeretném.Szval ha én lennék a barátod és szeretnélek akkor megérteném.:)-De szerintem a mai világban egy kapcsolatban a szexualitás fontos tényező.Főleg a fiúknál.Ezért elég kevés fiút fogsz találni aki belemegy a dologba.De ki tudja,lehet éppen olyannal hoz össze a sors.... 19/F
2009. jún. 26. 16:02
 18/21 A kérdező kommentje:
de régen is kibírták szex nélkül a házasság előtt nem?
2009. jún. 26. 16:14
 19/21 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező,

ez függ a barátodtól is. Biztosan vannak ilyen férfiak, miért is ne lennének. A kérdés inkább az, hogy mit csinálsz, ha kiderül, hogy testileg nem találtok? Nekem könnyű, mert tíz éve még mindig az első férfinél tartok, és reményeim szerint ez így is marad. De nem mindenki találja meg elsőre azt, akivel nemcsak szellemileg és lelkileg, hanem testileg is kiegészítik egymást. Természetesen nem lehetetlen (lásd az én példámat), de nem túl gyakori. Ezzel nem arra biztatlak, hogy veszítsd el minél hamarabb, és dugjál fűvel-fával. Csak gondolj kicsit bele, hogy ez konkrétan mit is jelent. És ha utána is úgy gondolod, hogy várni szeretnél, akkor tedd azt. Én nem foglak érte elítélni.

Hogy kibírták-e régebb? Nem mindenki. A férfiak eljártak a k.rvákhoz, a nők pedig igyekeztek rejtegetni, ha nem voltak szüzek. Tudod, menstruáció idején férjhez menni és hasonlók. Kalotaszegen pl. népszokás volt, hogy az esküvő előtt "kipróbálták" a lányt. Elég megalázó lehetett, mert ha "nem volt elég jó", akkor visszavitték a családjához, és vénlány maradt. Aki persze komolyan gondolta, hogy szűzen megy a házasságba, az akkor is kibírta, nyilván. De nem mindenki volt ilyen, nehogy azt hidd. :) (Olvasd csak el például Balassi latrikánus verseit.)

2009. jún. 26. 16:21
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondani, hogy mittomén fél évig 1 évig nincs szex, meg ilyenek ez normális. Szóval az nem baj ha egy kapcsolatban egy ideig húzzátok a dolgot, persze nem naptárt vezetve, hogy nah letelt a 8hónap oszt akkor mehet, hanem a lényeg az lenne, hogy ki tudja várni a srác amíg te készen állsz rá.

Viszont ez az esküvős-eljegyzős dolog hülyeség. Mitől lesz bármi is más attól, hogy a kezedre húzott egy gyűrűt? Legfeljebb ha ízig vérig vallásos vagy és szentül hiszel benne, hogy a házasság szent kettétörhetetlen, stb, akkor még ez is érthető és elfogadható, viszont akkor azt is el kell fogadnod, hogy csak olyan fiút fogsz találni aki szintén ízig vérig vallásos. de mint olvasom nem vagy vallásos.

Engem ha egy csak esküvővel meg lejegyzéssel rohanna le ilyen vagy bármi más téren, akkor tuti nemlegs lenne a válasz vagy nem is kezdenék vele. Egy volt barátnőm speciel kijelentette, hogy 1év múlva eljegyzés illik meg kell, meg 4 éven belül gyerek, stb. Én és még sokan mások olyanok vagyunk, hogy minket ilyennel ne kössenek már meg.

De mint hangsúlyozom az, hogy ki kell várni míg te felkészülsz, ami hónapokig tart vagy akár 1évig is, vagy sokaknál a 2 év is belefér, azzal nincs gond. Szóval csak ésszel.

2009. jún. 26. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!