Milyen egy idősek otthona? Hogy bánnak az ott lakókkal?
A nővéremék gondozzák a nagypapát.Az állapota szépen lassan romlik , leépül.Rövid időn belül állandó felügyeletet fog igényelni.Azt nem teheti meg a nővérem hogy feladja a munkáját.Én természetesen segítek neki ahol tudok.
Szeretnék érdeklődni az idősek otthonáról.Milyenek?Hogyan működnek?
Én egy vidéki félig-üdülő településen lakom, van vagy 5-6 idősek otthona is a faluban. A legkissebb ház azthiszem a Máltai Szeretszolgálaté, az talán 5-8 fős kis házikó, a legnagyobb az egy magán idősotthon egy volt üdülőből lett átalakítva, ott talán 100-150 gondozott is lehet egyszerre. A létszámot általában nem töltik ki teljesen, hiszen mindig van egy-két olyan akire dupla annyi figyelmet kell fordítani és így az ápolóknak már nem maradna elég idejük.
Hogy milyen az élet az nyílván függ attól is, hogy mennyit fizetnek érte - de a környezet az itt rendben van, ennek ellenére ritkán látni kint a gondozottokat, szinte mindig ugyanazok az arcok vannak az otthonokból, úgyhogy gondolom jól lefoglalhatják őket mindenféle programokkal. Turistáskodni gyakran viszik őket, igaz ez különdíj fejében van, ha jól tudom, de nem hiszem hogy ezt bárki kihagyná. Szóval ez olyan mint egy óvodai vagy kisiskolás bentlakásos kollégium, csak épp időseknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!