Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó az idősek otthona?

Miért jó az idősek otthona?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 3. 19:36
 1/7 anonim ***** válasza:
84%

Én szörnyen ellene voltam (mégse dughatom be a nagyszüleim egy otthonba) aztán nagyot csalódtam. Ők akartak menni és nagyon jólérzik magukat. vannak programok,kirándulások,színházba mennek, a nagymamám már ápolásra szorul, ez meg van oldva, sokkal jobban ahogy mi tudnánk otthon. ott az orvos, torna, fizikoterápia és ami alegfontosabb a társaság. Mi nem tudnánk egész nap ott ülni mellettük, itt pedig mindíg történik valami.

demégis önállóak annyira amennyire lehet, kis garzon 2szoba,konyha, fürdő. amíg akarták ők főzhettek, amióta a nagymamám rosszabbul van, azóta kapják az ételt.

Én nagyon örülök, hogy hagytuk magunkat rábeszélni.

2011. ápr. 3. 19:45
 2/7 anonim ***** válasza:
49%

Hát több szempontból is jó.

Egyrészt jó azoknak az öregeknek akik egyedül élnek és a gyereküknek már megvan a külön életük, de nem akarnak összeköltözni velük egy nagyobb házba (ez elég szomorú mondjuk)

Jó az ö9regeknek, akik nem szeretik a gyerekzsivajt, és inkább hasonszőrű emberek társaságára vágynak

Van gyors orvosi ellátás, főznek mosnak takaíratnak rájuk.

Minden kényelmük megvan, és valóban vannak programok is.

Mindent összevetve szerintem úgy lenne kerek a dolog, ha lenne pénze mindenkinek akkora házra amiben az idősebbik generáció és a legifjabb is kényelmesen megfér.

2011. ápr. 3. 19:51
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Az a jó benne, hogy egésznap felügyelik (vannak ápolónők, gondozók, ha bármi baja lenne), van társasága, nem unatkozik.

Ma már nagyon sok olyan otthon van, ami olyan, mint egy jobb szálloda. Igényes, szép szobák parkkal vagy nagy kerttel, TV, van amelyikben medence is van stb.

Tehát nem fogja magát úgy érezni, mintha egy állami kórházban lenne, mégis biztonságban van.

2011. ápr. 3. 19:54
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
Csecseműotthon, bölcsőde, óvoda, iskpla, munkahely, öregek otthona. Senki sem mondta, hogy mind rossz. Csak a kényszer az.
2011. ápr. 3. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Édesanyám nővér, majd nyugdíjasházban idősek klubjának a vezetője volt tizen évekig a III. kerületben, így ismerek egy párat. Kis "apartmanjuk" van az időseknek, olyan, mintha egy sima házban laknának, csak programjaik vannak, házhoz jön a doki, fodrász, minden ünnepet megünnepelnek a házban (farsang, karácsony, húsvét...) folyamatosan buliznak :)

Volt olyan, hogy egy pár beköltözött és a pár férfitagja beköltöztette a szeretőjét is egy másik lakásba, és mindig vannak jó sztorik... mindig folyik a traccsparti, kártyáznak, klubok vannak, emellett tiszta melrose place :) Nagyon mellette vagyok.

2011. ápr. 3. 21:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Az előnyeit már leírták előtem. A hátránya az, hogy nem minden idős ember képes elviselni a változást, azt hogy kiszakítják a megszokott környezetéből. Mint tudjuk, "öreg fát nem lehet átültetni".
2011. ápr. 4. 08:35
 7/7 anonim válasza:
Ha már felmerül ez a kérdés, akkor valószínű, hogy az otthoni ellátás nem megoldható. Apukám ápolásra szorul, találtunk neki hosszas keresés után egy olyan helyet(Gödöllő, Segítőkéz Alapítvány), ahol csak 20 idős, beteg embert gondoznak, éppen ezért jut rá idő, még arra is odafigyelnek, hogy napi 6 szál ciginél ne szívjon többet (amíg otthon volt egyedül, rengeteget dohányzott), jó a hangulat, egy étteremből hozzák az ebédet és a nyugdíját némileg kiegészítve ki tudjuk fizetni.
2011. aug. 10. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!