Mit tegyek ha ki nem állhatom a mostoha apukámat?
nagyon sokszor mondtam már anyukámnak hogy nem érzem magam jól mert nemtudom ellviselni amostoha apukámat mert állandóan figyel és azt keresi hogy miben tud belém kötni
anyukám persze minden alkalommal megvéd és ebből a családban lesz egy nagy veszekedés és mindig azt mondja mostoha apukám :megint miatta vesztünk össze!
és már azt is mondta anyukámnak hogy adjon oda apukámnak
aki vidéken lakik de anyukám nem akar odaadni!
és attól félek hogy anyukám jobban szereti mostohaapukámat mint engem és azért nem akarja elengedni elmenni tőle és anyukám nem tudja felfogni hogy a két nővérem azért nem lakik velünk mert semelyikőlyük se tudta elviselni a mostohaapukánkat és ezt nem látja be hogy nekünk ez így nem jó!
Nem látunk bele a családodba, de ha bele látnánk sem tudnánk mit mondani, mert nem mi éljük a ti életeteket.
Ami biztos hogy nagyon ritka hogy tini gyermekek szeretnék a mostoha apukájukat, anyukájukat.
Ez természetes, mert míg ha anyukád vagy az igazi apukád leszid, azt morogva de elfogadod, de ha a mostoha szíd le, úgy gondolod, hoyg egy idegen szól bele az életedbe.
De tényleg egy idegen? Ki az anyukád társa, ki az aki ha anyukád nincs ott vigyáz rád, ki az aki ´törödik veled stb... Ha apukádnak van új párja gondlod jobb lenne? Apukád mindent megengedne, ott nem kellene segítened, ott nem kellene tanulnod, ott nem kellene a szobádat rendben tartani, ott nem kellene normálisan beszélned velük?
köszönöm a válaszokat és 12 éves vagyok egyik nővérem 21 akinek már 2 gyereke van oda azért nem szeretnék menni mert csak nyűg lennékék neki másik 17 ő pedig vidéken lakik mamámnál és oda pedig azért nem mehetek mert már ott van tesóm és nem is szeretnék elmenni egyedül csak anyukámmal mert anyukámat mindenkinél jobban szeretem!
és igazán köszönöm a válaszokat ! ha tud még valaki valamit javasolni írjon!
szia!
Én is voltam,vagyok ilyen helyzetben sajnos vannak olyan emberek akik annyira önzőek mint a nevelő apukád.
Szerintem próbálj meg vele szemben tárgyilagos maradni ne hagyd,hogy bármilyen érzelmet is lásson rajtad,mert azt élvezi ha neked rossz.
Anyukáddal építs ki egy sokkal mélyebb bizalmasabb kapcsolatot úgy mintha ott sem lenne a nevelőapukád.Anyukád jobban szeret téged annál,hogy elküldjön mert pasija lehet 1000 de belőled csak egy van.
Remélem hamar rendbe jön minden.
Szia!
Én 21 éves vagyok, és sajna ugyan ebben a cipőben járok. Anyumat, imádom, szeretem, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer begromlik majd köztünk a kapcsolat! Sajnos a nevelőapám mellé állt, és engem levegőnek néz. Én teljesen kiábrándultam anyumból, a nevelőapámmal már 15 éva lakunk egyeütt, és sajnos soha nem szerettük egyst, ezt meg is mondtuk egymásnak. De mivel én már 21 éves vagyok, így mindent megteszek azért, hogy elmenjek itthonról, ugyanis nem bírok már vele egy fedél alatt lakni, nekem csak az esik rosszúl, hogy anyum "lemondott " rólam....:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!