Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljunk ha elakarjuk...

Mit csináljunk ha elakarjuk adni a házat de anyánk benne él?

Figyelt kérdés

Van egy ház ami az én tulajdonomban van, illet a húgomnak is van benne része.

Most kéne a pénz mert egy új vállalkozásba kezdek és kellene a tőke.

Az a baj, hogy édesanyánk a házban lakik és nem akar ki költözni pedi kinéztünk neki egy jó kis idősek otthonát.

Azzal is fenyegetőzik, hogy perre viszi az ügyet.

Ha édesanyánknak nincs semmi tulajdonrésze a házban akkor kiköltöztethetjük törvényesen?

2012. máj. 14. 15:21
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
86%
Elb.szod a házad, ha nem megy az álom vállalkozásod? Kitennéd anyádat? De azért felnevelt, na de ezért nem kellett volna !!!! Milyen ember vagy te, fognak-, ill. szeretnek a gyermekeid? Remélem még öregek otthona sem jut neked!
2012. máj. 14. 15:48
 22/58 anonim ***** válasza:
84%

Mond hogy lehetsz ilyen? Hiszen ő az anyukád . Felnevelt, az ő pénzéből etetett itatott vigyázott rád, te neked meg ez a hála? Szegény ha tudta volna inkább vett volna egy kutyát az is hálásabb...

Amúgy ha neki van haszonélvezeti joga nem tudod kitenni onnan, ha csak nem mentálisan sérült amit igazolnod kell orvossal, amit nem írnak meg pár Ft -ért sem.

2012. máj. 14. 15:50
 23/58 anonim ***** válasza:
89%

gyönyörű vagy, remélem a te gyerekeid is be akarnak majd dugni egy "jó kis öregek otthonába" szegény :(

az én nagyim közel 80 de soha nem lenne szivem öregek otthonába dugni, és ha egyszer anyukám is ennyi idős lesz mindent megteszek, hogy legyen fedél a fejük felett....

2012. máj. 14. 15:51
 24/58 anonim ***** válasza:
91%

15. válaszoló.

Kérlekszépen, ahogy írtam, kétlem hogy eredendően az övék lenne az a ház.

Gondolom a fateré volt (mivel ő itt nincs megemlítve), aki rájuk íratta az asszony helyett.

De bárhogy máshogy is volt.

Amíg nem ők fizették ki a teljes vételárat anno és adták az anyjuknak, nem lesz joguk arra hogy öregek otthonába dugják csak a lóvé miatt.

Te sem adod el a tesód telefonját ami a te neveden van mert te vetted meg neki (de más perkálta ki)??!

Kérdező, nem értem miért vársz vevőre... inkább boncold fel anyád, és add el a szervkereskedőknek...

Gusztustalan vagy, remélem jól csődbe mész a csodás vállalkozásoddal.

2012. máj. 14. 15:52
 25/58 A kérdező kommentje:

A ház 100%-ban a mi tulajdonunkban van, fizettünk érte.

Csak anyánkat beköltöztettük miután az ő háza elúszott.

2012. máj. 14. 15:54
 26/58 anonim ***** válasza:
72%

Édesanyád még nem annyira öreg hogy idősek otthonában lakjon.

Sokan nem tudnak mást tenni csak idősek otthonába rakni amikor már nem tudja önmagát ellátni.Feladni nem tudja a munkáját miatta hiszen az elég nagy összeg kiesés lenne a kasszából.Muszáj néha nehéz döntéseket hozni.

Egyik barátnőmnél is egy ideig velük élt a nagypapa.Viszont nem szeretett ott mivel mindennap megfürdették zuhanyzóval meg a főzeléket is meg kellett ennie.Rá volt parancsolva hogy fürdés akkor fürdés.Sokuk ezt nem bírja.Később idősek otthonába került mivel szinte 24 órás felügyelet kellett melléje és a család nem bírta.

2012. máj. 14. 15:59
 27/58 anonim ***** válasza:
71%
Mi hasonló helyzetben vagyunk az apámmal. Semmi joga nincs a házban, és azért nem tudjuk eladni mert ő benne van és nincs szívünk kitenni, pedig megérdemelné.
2012. máj. 14. 16:14
 28/58 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó vagyok, ne bántsátok a kérdezőt, hanem válaszoljatok kulturáltan. Nem tudhatjátok mi a helyzet, csak egy kivonatot olvastok az életéből, én nem itélkezem felette, nincs jogom.Perre viheti az ügyet csak nincs értelme szerintem.
2012. máj. 14. 16:16
 29/58 anonim ***** válasza:
54%

Más megoldás nem érdekli anyukátokat? Albérlet, önkormányzati lakás?

Most már úgy tudom, van olyan törvény hogy a gyerek kötelessége "eltartani" a szüleit. Ennek nézz utána, mielőtt eladjátok a feje fölül a házat.

OFF: senkinek semmi köze hozzá, hogy miért tette fel a kérdező a kérdést.....

2012. máj. 14. 16:17
 30/58 anonim ***** válasza:
74%
És hogyan úszott el az ő háza? (Elitta, elkártyázta az árát, vagy felvettetek rá kölcsönt és nem tudtátok, fizetni, vagy miként?)
2012. máj. 14. 16:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!