Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék segíteni a...

Hogyan tudnék segíteni a férjemnek, hogy kevesebbet kelljen dolgoznia?

Figyelt kérdés
26vagyok, ő 40. Albérletben lakunk, egy éve vagyunk házasok. Őt az exe eléggé padlóra tette anyagilag, így a kocsiján kívül nincs más. Én rendesen dolgozom kb 150-160ezret keresek egy hónapban. Ő havi 20napot dolgozott eddig, reggeltől estig 90ezer ft-ért. Sajnos a lakás, meg a kocsi elég sokba kerül és tartozásunk is van, ezért sajnos ennyi pénzből nem tudunk megélni. Ő most (hosszú hónapok keresgélései után) elvállalt egy 24/48as melót, persze ezen felül még marad neki az amit eddig is csinált csak nem havi 20nap, hanem kevesebb. Most 2hét alatt egy szabadnapja volt. Hétfőn 24be dolgozott, onnan ment a másik helyre este 21ig. Hazajött pihent, majd szerdán megint ment dolgozni reggel és mivel a kedves munkatársa emberileg nulla, ezért hajnali 4ig bent kellett maradnia. HAzaért ötre, 6kor kelt és ment 7re a 24es helyére. Holnap reggel hazajön de megy egyből a másik melóba este 8ig. Próbálta elcserélni a munkatársával a holnapot, ha már megszívatta a tegnap éjszakával, de a kedves kollega erre nem volt hajlandó. Mert, hogy ez nem az ő problémája. Így most a férjem 60órát dolgozik 1órás alvással. A szívem szakad meg érte, mert tudom milyen fáradt. Nem akarom, hogy ennyit melózzon, hogy segíthetnék neki???????
2009. jún. 25. 22:06
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
nem kötekedni szeretnék, de kimásolom mit írtam, az előző oldalon a kommentemben: "Amennyit magára költ, az mindennap a 1,5-2dbz cigi és néha vesz sört is." Azt írnám talán, hogy mindennap vesz sört??? Szerintem azt, hogy mindennap vesz cigit és NÉHA sört! A néha meg nem mindennapot jelent. De lehet velem van a probléma és azt jelentené???? Basszus, tanuljunk már meg olvasni, könyörgöm!!!!!!!!
2009. jún. 26. 08:40
 22/28 anonim ***** válasza:
29%

Szia

igazad van,nehogy már megvond tölle azt a 2 doboz sört és a cigit?minek dolgozik akkor?annyi jár neki is és ezt nem vonhatod meg töll.az meg hogy húst esztek?mi is minden nap ezt eszünk ha nem minden nap akkor 1 héten 5-6szor!egész nap fözeléken meg tésztán élni?ne röhögtessetek már!kérdezö:ide nem érdemes kérdést ki irni mert ugy is bunkó paraszt választ kapsz!keresgélj interneten vagy újságban mindegy hogy hol hátha találsz valamit!

Sok szerencsét!

2009. jún. 26. 09:35
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem tudtok beköltözni Bp.re? Lehet olcsóbban jönne ki az albi+közlekedés.

A cigin szerintem is lehetne sprórolni.

2009. jún. 26. 10:01
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

No, ha veszekszel azokkal, akik ide írnak, akkor válasz nélkül maradsz...

Szerintem is butaság, hogy túl sokat költötök és ebbe szakad bele a párod, hogy ezt tudjátok fizetni.

Amin én elgondolkodnék: az albérlet és a bejárás árából nem tudtok a városba beköltözni? Mindketten bejártok, ha jól értelmezem.

Az autó fenntartása eleve nagyon sok pénz havonta (az értékéből egy átlag autó több százezret veszít évente, plussz a kötelező, súlyadó, stb.). Ez biztos, hogy évi több százezer, bármilyen autóról van szó. Az havi több tízezer. Ebben nincs benne a benzin, meg a szervizelés még. Úgyhogy a bérletet így számold ám, hogy megéri-e. Tudom, sok az utazás, én is utálnám, ezért gondolkodjatok, hogy jó helyen laktok-e. És ezt a két munkahelyet a párod azonnal hagyja abba, mert ebbe bele fog betegedni és akkor szépen ott maradtok a te fizetéseddel... De komolyan.

2009. jún. 26. 11:48
 25/28 A kérdező kommentje:
Most költöztünk ki a városból. Ott panelba laktunk, itt téglában, sokkal kevesebbe jön ki a lakás, mint amikor ott laktunk. A benzin picit drágább, de még így is olcsóbban jövünk ki, mint amikor ott laktunk és másfél szobára fizettünk csak fűtésre 40et. Ott a rezsi nyáron is 40-50körül mozgott, most mi itt 17-et fizetünk, télen is 33at max. Ki lehet számolni mennyivel kevesebbet fizetünk így rezsire. Nem tízezerrel kevesebbet havonta, mint amennyit a benzinen megspórolnánk, hanem sokkal többet.
2009. jún. 26. 13:55
 26/28 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, leülök a férjemmel és megbeszéljük, hogy tudnánk megfogni a pénzt, hogy jusson is, maradjon is. Hogy ne kelljen lemondani mindenről, de azért maradjon is pénz. Muszáj vmi kompromisszum. Köszönöm a normális válaszokat!
2009. jún. 26. 13:57
 27/28 anonim ***** válasza:
54%

Csóró ANya vagyok!

Kedves kérdés feltevő!

Nem a saját jóakaratomból, és a hozzáállásom miatt maradtam egyedül a családom nélkül!

De ha nem tudod, mi a pálya akkor ezzel se sebezz emberi lelket!

OK??

--------------------------

A férjed esetleg tanulhatna valami jobban jövedelmező szakmát, amivel a heti 25-31 munanapja alatt több mint 91 eFt-ot keres.

2009. jún. 26. 21:07
 28/28 A kérdező kommentje:
te meg ismeretlenül ne tegyél egyből gúnyos megjegyzéseket. Hogy pl nem kellett volna annyi adósságot halmozni, amikor azt sem tudod miért kellett. Előbb nézz magadba, hogy te hogyan viselkedsz és ismeretlenül miket írogatsz. Akkor talán én sem fogok "támadni". És ezzel a témát lezártam veled!
2009. jún. 27. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!