Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék segíteni a...

Hogyan tudnék segíteni a férjemnek, hogy kevesebbet kelljen dolgoznia?

Figyelt kérdés
26vagyok, ő 40. Albérletben lakunk, egy éve vagyunk házasok. Őt az exe eléggé padlóra tette anyagilag, így a kocsiján kívül nincs más. Én rendesen dolgozom kb 150-160ezret keresek egy hónapban. Ő havi 20napot dolgozott eddig, reggeltől estig 90ezer ft-ért. Sajnos a lakás, meg a kocsi elég sokba kerül és tartozásunk is van, ezért sajnos ennyi pénzből nem tudunk megélni. Ő most (hosszú hónapok keresgélései után) elvállalt egy 24/48as melót, persze ezen felül még marad neki az amit eddig is csinált csak nem havi 20nap, hanem kevesebb. Most 2hét alatt egy szabadnapja volt. Hétfőn 24be dolgozott, onnan ment a másik helyre este 21ig. Hazajött pihent, majd szerdán megint ment dolgozni reggel és mivel a kedves munkatársa emberileg nulla, ezért hajnali 4ig bent kellett maradnia. HAzaért ötre, 6kor kelt és ment 7re a 24es helyére. Holnap reggel hazajön de megy egyből a másik melóba este 8ig. Próbálta elcserélni a munkatársával a holnapot, ha már megszívatta a tegnap éjszakával, de a kedves kollega erre nem volt hajlandó. Mert, hogy ez nem az ő problémája. Így most a férjem 60órát dolgozik 1órás alvással. A szívem szakad meg érte, mert tudom milyen fáradt. Nem akarom, hogy ennyit melózzon, hogy segíthetnék neki???????
2009. jún. 25. 22:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Két spórolási tipp!

1. Én azt gondolom, hogy aki igazán meg van szorulva, az le tud mondani a cigiről, vagy legalábbis csökkenti. Napi két doboz, az átlagosan 30 ezer ft egy hónapban. Nagyon sok pénz megy el a levegőbe!

2. A havi bérlet a töm.közlekedési eszközökre lehet, hogy olcsóbb megoldás lenne, mint a benzint fizetni.

2009. jún. 25. 22:47
 12/28 A kérdező kommentje:

A bérlet kettőnkenek ( a helyi és a budapesti) 30ezer lenne. Itt tudnánk kb 10ezret spórolni. Viszont a mhelyétől ha haza kellene jönni bkv-val akkor az kb 1,5óra lenne a közlekedés miatt, kocsival meg bent van fél óra alatt. Így is alig tud pihenni, nem szívesen kelteném fel minden nap másfél-egy órával hamarabb. A cigit én is mondtam neki, hogy legalább mérsékelje, de nem megy. Jó, valahol megértem őt, de akkor is. Már beszéltünk as cigileszoktatóról (mert 22év cigizés után megértem, h nem könnyű letenni), megpróbálom megfűzni, hogy jövő hónapban menjen el.

Köszönöm a tanácsokat.

2009. jún. 25. 22:57
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha így folytatja, az ő szíve előbb meg fog szakadni, mint a tied! És özvegynek lenni nem egy perspektíva! Takarékoskodni is tudnátok és valami ésszerűbb /és nem annyira lenézett/ munkát is találna. Kétkezi munkára gondolok. Te a munkád mellett nemigen tudsz neki segíteni maximum annyit, hogy meghallgatod és együttérzel vele.
2009. jún. 25. 23:04
 14/28 anonim ***** válasza:
46%

22:12-es CSÓRÓ anya vagyok!

De, ha nem ismered a múltam, a jelenem, a jövőm, akkor NE PONTOZZ le olyanért, hogy én irigykedem Rád!

36 évesen szültem az első lányom, aki 15 hónapos, addig a karrierem épitettem és most épitkezés befejezése előtti szükség-albérleti lakásban lakom, amit az egyedüli megspórolt pénzemből fizetek. Állambácsitól kapott GYED-ből pedig vigan élünk,mert semmi adósság a nyakamon...

A lányom 3 éves kora után pedig folytatom ahol abbahagytam, és lehet, hogy a dupláját is megkeresem annak, amit jelenleg most Te! És csak a lányomra és magamra kell keressek, nem kell senkit eltartani.

Na pá

2009. jún. 25. 23:21
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem másik munkahely kellene a férjnek. De a cigiről és az italról is lekell szokni!ha tényleg sporolni akartok!Neharagudj,de szerintem 2.000ft a férjednek sok nak tünik!Te tudod,de szerintem elég lenne 1.000ft is,mert akkor szinte ő azért dolgozik hogy minden nnap ihasson sört és veheseen magának cigit.
2009. jún. 25. 23:28
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Huha, te nem tudod hogy hol kellene megfognotok a penzt??? Na, hat en ahogy elolvastam a soraidat mar mindjart tudom is.

Cigaretta, sor. Ezek nem letszuksegletek, egyaltalan nem. Es nemcsak hogy iszonyat dragak, hanem egeszsegtelen a cigaretta!!! Napi 1,5-2 dobozzal elsziv? A masik pedig a mindennapi hus.

Szerintem ha nem enne mindennap hust, nem cigizne, sort azt nem tudom mennyit iszik mondjuk, es ha BKV-vel mennetek akkor mar nem is kellene neki a ket munkahely!

Hat ne viccelj mar, hiszen a husra meg a cigire, benzinre megy el az egyik fizetese!

Te nem, en mar tudtam is segiteni.

Na igen, tudom konnyu mondani, hogy mit kellene csinalni.

De en nem is cigizek, nem is iszom, es hust sem eszek mindennap, 1-szer egy heten csak.

Beszelj a ferjeddel, mert rengeteg penzt csak ugy elvertek!

2009. jún. 25. 23:38
 17/28 A kérdező kommentje:
Neharagudj, de jó lenne ha már kommentelsz, akkor figyelmesen elolvasnád mit írok. Nem azt mondtam, hogy mindennap iszik, mert nem is tehetné, ha egyszer 24-es munkája van. Hetente megiszik egy 120ft-os dobozos sört, esetleg kettőt, de akkor már sokat mondok, mert az nagyon ritkán van. Mi ezzel a gond? Nem azt a havi 500-600ft-ot fogom sajnálni tőle.
2009. jún. 25. 23:38
 18/28 A kérdező kommentje:
Csóró anya! lehet, hogy kitünően tudsz spórolni, de nem véletlenül nincs melletted pasi a stílusodat elnézve!
2009. jún. 25. 23:41
 19/28 anonim ***** válasza:
86%
már bocsi,de jól értelmezhetően azt irtad ,hogy minden nap iszik ,és cigizik is!
2009. jún. 26. 00:31
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem bántásból, de a férjed ne csodálkozzon, ha nincs pénzetek, amikor ilyen kiadások vannak. Akinek nincs pénze, az adjon lejjebb az igényekből. Napi szinten húst enni... ez manapság igen nagy luxus. Vagy hajlandó beosztással élni, megérti, hogy erre van szükség, vagy beleszakad a munkába. Egészen nyugodtan lehet heti 3-4 alkalommal főzeléket, tésztát enni. A cigit is visszább lehetne venni, ez csak akarat kérdése. A sörbe nem szólók bele, néha meg lehet inni egyet, de hát a többi. Meg az autó. Hát akinek nincs pénze, az lássa be, hogy autót nem tud fenntartani. Szerintem a második munkahelyre pusztán azért van szükség, hogy az extra igények ki legyeneke elégítve. Ha ezek nem lennének, máris nem kéne két munkahely. Amúgy az autót el is lehet adni... Elég sokan élnek nélküle (pl. én is, pedig gyerek is van, aztán mégis megvagyunk). Ráadásul az autót nem csak tankolni kell, jóval több pénzt elvisz a fenntartása. Ha tömegközlekedéssel járnátok, ha visszafogná a férjed a cigit, ha spórolnátok a kaján, máris jóval kevesebb pénz menne el, ráadásul ha egyáltalán nem lenne autó, mert eladnátok, akkor az árán a férjed esetleg tanulhatna is valami hasznosat, amivel jobban el tudna helyezkedni. Tudom, hogy 40 éves, de ez nem kifogás, tanulni sosem késő, ráadásul akkor egész életében olyannal foglalkozzon, amit nem becsülnek meg? Tessék utánajárni, mivel tudna elhelyezkedni (most nagy sláger a CNC hegesztő a munkaügyi központban, ahogy hallottam), és lehetne megbecsült, megfizetett munkája, csak tényleg meg kell nézni, kiknek a munkájára van igény.
2009. jún. 26. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!