Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék segíteni a...

Hogyan tudnék segíteni a férjemnek, hogy kevesebbet kelljen dolgoznia?

Figyelt kérdés
26vagyok, ő 40. Albérletben lakunk, egy éve vagyunk házasok. Őt az exe eléggé padlóra tette anyagilag, így a kocsiján kívül nincs más. Én rendesen dolgozom kb 150-160ezret keresek egy hónapban. Ő havi 20napot dolgozott eddig, reggeltől estig 90ezer ft-ért. Sajnos a lakás, meg a kocsi elég sokba kerül és tartozásunk is van, ezért sajnos ennyi pénzből nem tudunk megélni. Ő most (hosszú hónapok keresgélései után) elvállalt egy 24/48as melót, persze ezen felül még marad neki az amit eddig is csinált csak nem havi 20nap, hanem kevesebb. Most 2hét alatt egy szabadnapja volt. Hétfőn 24be dolgozott, onnan ment a másik helyre este 21ig. Hazajött pihent, majd szerdán megint ment dolgozni reggel és mivel a kedves munkatársa emberileg nulla, ezért hajnali 4ig bent kellett maradnia. HAzaért ötre, 6kor kelt és ment 7re a 24es helyére. Holnap reggel hazajön de megy egyből a másik melóba este 8ig. Próbálta elcserélni a munkatársával a holnapot, ha már megszívatta a tegnap éjszakával, de a kedves kollega erre nem volt hajlandó. Mert, hogy ez nem az ő problémája. Így most a férjem 60órát dolgozik 1órás alvással. A szívem szakad meg érte, mert tudom milyen fáradt. Nem akarom, hogy ennyit melózzon, hogy segíthetnék neki???????
2009. jún. 25. 22:06
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
ja, ami történt tegnap: a párom dolgozott 10-20ig a helyen. Este szerelési munka volt, és kellett, hogy bentmaradjon valaki. Mikor az állandó munkatárs felhívta, akkor mondta neki a férjem, hogy nem tud bentmaradni mert másnap 24be megy, de mivel a kollega az állandó ember, ezért megkérte, hogy intézzen éjszakára valakit. Csak a kollega erre nagyívben tett és még azt sem közölte a párommal, hogy ehhez sincs kedve, oldja meg maga. Kijelentette, hogy neki nincs kedve bejönni éjszakára és ezzel le volt tudva. TEgnap délután felhívta a párom, akkor ködösítetr, hogy nem tudja bemegy e, de egy szóval nem mondta, hogy nem intézett embert. Amikor a férjem zárás után hívta, már nem vette fel, és a nagyfőnök sem tudott a dologról semmit, hogy kéne ember, mert neki nem szóltak. Így bentmaradt a párom, mert mást nem tudott tenni. És még a kollegának áll feljebb, hogy ő nem csinált semmit, és hogy a férjem felnőtt, hogy megoldja a problémáit. Milyen viselkedés ez??? Másokat is felháborítaná???
2009. jún. 25. 22:10
 2/28 anonim ***** válasza:
91%

Próbálj neki valami olyan munkát találni ami kiváltaná a kettőt!

Nem könnyű, tudom, de legalább nem ülsz ölbetett kézzel!

Mi a szakmája?

Szorítok nektek!

2009. jún. 25. 22:10
 3/28 A kérdező kommentje:
biztonsági őr. Nagyon lenézik a munkája miatt és rettenetesen kevés órabérrel szúrják ki a szemét.
2009. jún. 25. 22:12
 4/28 anonim ***** válasza:
45%

Vállalj még egy munkát, amiért 150-160 ezret kapsz!

Vagy legközelebb gondoljátok meg, hogy mennyi kölcsönt vesztek fel.

Ne haragudj, de én nem sajnállak.

Én egyedül nevelem, albérletben a lányom havi 70-ezerből!!! Senkinek nem jut eszébe, hogy rajtam segitsen, ezért csak én vagyok, aki van!!

Családtagjaim, sajnon már nincsenek, de van egy gyönyörű lányom, aki mindezek mellett nem nélkülöz és nem érzi, hogy CSORÓ anyja van!

Na pá

2009. jún. 25. 22:12
 5/28 A kérdező kommentje:

téged csak sajnálni tudlak. Nem irigykedni kéne, hogy más több mint kétszer annyit keres, mint te. De úgy látom ez megy. Te is elmehetnél dolgozni. Amúgy kiváncsi vagyok, hogy éltek meg ketten albérletben havi 70ezerből.

Amúgy az irigykedés, meg nagon csúnya emberi tulajdonság! Remélem nem erre fogod tanítani a lányodat!

2009. jún. 25. 22:19
 6/28 A kérdező kommentje:
amúgy meg a kölcsönök az exe miatt lettek felvéve, mert a nő több szzezres tartozást hagyott a nyakán, majd a fiával zsarolta, hogy ő nem tudja kifizetni mert neki ott a gyerek. Így mi fizettük ki helyette. Ha nem tudsz a dolgokról akkor inkább fogd be a szád! a férjem is hülye volt, hogy hagyta magát hülyének nézni, de ha meg nem segít akkor ő lenne a szemét!
2009. jún. 25. 22:21
 7/28 anonim ***** válasza:
92%

Keresetek valami másik munkát a férjednek,nehogy ne bírja, hisz alig pihen,és sürgősen nehogy korház legyen a vége,hogy kimerül,igaz attól is függ hogy hol laktok városon vagy falun.ne foglalkozz azzal amit írt az egyik a válaszoló,hisz igazad van,te tudod hogy pontosan mi is a helyzet.

Én szurkolok nektek,sok sikert :) és ne törj le

2009. jún. 25. 22:26
 8/28 anonim ***** válasza:
81%

Biztos nemtudnátok valamin spórolni?Nekem ez olyan soknak tűnik. Nekem 2gyerekem van,egy 15éves lány,és egy 13éves fiú,kevesebb pénzből élünk mint Ti. A lányom most megy Gimnáziumba,csomó kiadás,a fiam pedig, épp most ért abba a korszakába,hogy egész nyáron itthon sincs. Az én férjem edző,havonta kb 120ezret kap,én ruházati eladó vagyok,én kapok 90et. Plussz még ezaz. (Családi pótlék,hasonlóak ) Így élünk szűk, 250ezerből. Ebből 150e az összes kiadás, 60ezeré szoktunk bevásárolni(hús,szalámik,zöldség,gyümölcs,üdítő,tej.. stb) 30-40 ezer marad mindenhónapba,arra hogy a gyerekeknek adjak.. Már pedig,most a divatos rucik (Csőnadrág,nőiingek)igen csak divatba vannak. Rossz azt mondani a lányomnak,hogy most nem bírok venni,de elég sokszor előfordul ez. Egyik hónapba a lányomnak adok ruhára 10-20ezret,másik hónapba a fiamnak. Aztán marad aza 10-20 ezer kenyérre. Így élünk. Nem tudok mit tanácsolni,ha esetleg Pesti vagy,találkozhatnánk :) Próbáljatok valamin spórolni. Vagy menjetek el,olcsóbb albérletbe.

Szia!

2009. jún. 25. 22:30
 9/28 A kérdező kommentje:
Dunakeszin lakunk, de szinte minden nap járok Pestre:-) Nekünk csak a lakás 100ezer ft. Kajára nagyon sokat költünk, mert a férjem nagyétkű és nem elégszik meg a borsófőzelékkel. Hús minimum kell neki minden nap. Benzinre elmegy egy hónapban kb 40ezer, hisz mindennap megyünk Pestre a munka miatt. Amennyit magára költ, az mindennap a 1,5-2dbz cigi és néha vesz sört is. De most mit mondjak neki? Igaz szívem, hogy halálra dolgozod magad, de még azt a sz.ros cigit is tedd le és sört se igyál! Mindig azt mondja, hogy nem mondhatunk le mindenről, hogy nem azért dolgozunk, hogy semmit ne vegyünk csak a legszükségesebbeket. Tudom, hogy lehet jobban meg kéne fogni a pénzt, de nem tudom hol.
2009. jún. 25. 22:37
 10/28 anonim ***** válasza:
87%

Én is azt mondom, hogy másik munkahely kell neki sürgősen. Tudom, milyen ennyit dolgozni, nálam is volt pár hónap hasonló periódus, hidd el, nem éri meg az a plusz pénz! Bár az én helyzetem annyiban könnyebb volt, hogy én csak egy munkahelyre kellett bejárnom, igaz így is napi 1-2 órát sikerült aludnom. Férjednek plusz stressz, hogy két munkahelyen kell megfelelnie. Én két hónap után már úgy néztem ki, mint egy zombi, képtelen voltam felelősségteljes döntéseket hozni, lefogytam, elhanyagoltam magam, egy idő után már senkivel sem tudtam kijönni, állandóan konfliktusokba keveredtem.

És ez hatványosan működik, mert minél kimerültebb, annál több lesz rajta a stresz, míg a végén már olyan dolgoktól is kiborul, amin máskor csak mosolygott. Szerintem nem ezt akarjátok. Inkább lassabban oldjátok meg az anyagi problémáitokat, de legyen időtök örülni is egymásnak. Ez így nem állapot..

2009. jún. 25. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!