Mi a véleményetek arról, hogy a játszótereken a homokozók fertőzésveszélyesek?
Tegnap láttam épp a híradóban, hogy mennyire veszélyes (talán csak egy konkrét játszótérről volt szó), mert pl. a kutyák belepiszkítanak, s fertőzésveszély stb.
Én gyerekkoromban (meg szerintem sokan mások) otthon az udvaron homokoztunk, s semmi bajunk nem volt, és nem hiszem el, hogy abba nem kakkantatott bele 1-2 cica. Semmi bajunk nem volt.
Hol voltak akkor ezek a csoda kézmosók, melyek a baktériumok 90%-át leviszik a kézről!Állandóan kint rohangáltunk az udvaron, kertben, nem mostunk kezet rögtön, ha valamihez hozzáértünk, s itt vagyok egészségesen.
Mostanában meg folyamatosan azt hallom, hogy mindenre allergiásak a gyerekek,mindig betegek lesznek.
Ez szerintetek összefügg azzal. hogy valaki családi házban nő fel, ahol sokkal többet van friss levegőn, mint aki bérházban lakik?
Már megint az első vagyok:)
Írnék még pár dolgot hátha nem untok még.
Van egy olyan példa hogy nem volt bennem nagy erő, és könnyen kifáradtam. Elkezdtem nehéz fizikai munkát végezni, erős lettem, és strapabíró. Jó most megint ellustultam, de nem ez a lényeg. Másik példa nem bírtam a meleget. Kint dolgoztam előző nyáron a napon. Teljesen kopasz voltam, és soha nem hordtam sapkát. Egyszer se kaptam napszúrást. Én se bírtam jobban a meleget mint bárki más. De amikor kicsit megbetegszel a naptól, egy kis fejfájás, leégés utána hozzászoksz. Még egy utolsó példa.
Szürke hályog van mindkét szememen. Annyira fényérzékeny volt 1 héttel ezelőtt hogyha kimentem a házból 5 méterre se láttam el. Elkezdtem csukott szemmel a nap felé nézni. 2-3 nap alatt elmúlt a fényérzékenységem.
Szerintem kell az hogy az emberi szervezetet néha megtámadja valami ahhoz hogy erős maradjon. Reagál rá az emberi szervezet, és alkalmazkodik. Az allergiások általában menekülnek az elől amire allergiásak. Talán ha szembe néznének vele, és hagynák hogy legyen egy kis bajuk akkor a szervezetük elkezdene védekezni. Alkalmazkodnának, és aztán már nem lenne allergia. Ezt nem azokra az allergiásokra értem akik megesznek egy szem mogyorót és kórházba kerülnek. Nekik nem javaslom. De aki kicsit könnyezik a parlagfűtől, és semmi más baja nincs. Annak a helyében megpróbálnék megbarátkozni vele.
az allergiához szólnék hozzá:
mostohatesóm egy erdő melletti részen nőtt fel, kertes házas környezetben, sokat játszott az udvaron, mégis az összes fű-fa-virágra allergiás.
én panelban nőttem fel, igaz külvárosban, és a gyerekkoromban a nyarakat, téli szüneteket a nagyimék vidéki házában töltöttem egy kisvárosban. sokat jártunk anyumékkal kirándulni is erdőbe.
semmire nem vagyok allergiás.
ja, és a lakótelepi, nem EUs játszótéren homokoztunk egész nap, csúszdáztunk, mászókáztunk.
nem feltétlenül a városi élettől alakul ki az allergia, sokkal inkább a túlhipózástól sztem.
ma 19:35 Én nem unom, nyugodtan írj!:)
Mindenkinek köszönöm, aki leírta a saját tapasztalatát!:)
ma 19:35
azért a leégéssel vigyázz, mert azt nem felejti el a bőr, csak gyűjti:)
Ha régi dolgokat összehasonlítjuk az ujjakkal. Nem kell túl visszamenni az időben hogy, találkozzunk az ólmozott benzinnel, különböző festékekkel ami manapság hatalmas "rák" keltő hatással rendelkezik. Nem mondom hogy nincs benne igazság.. De az a lufi hatalmasra van fújva. Am megfigyelhető a 100 évvel ezelőtt született gyerekeknél, 50 / 20 hogy egyre puhább a körülmények közt nevelkednek. Manapság hódít a túlzott tisztaság.. nem jó. De pl az ötvesnes években ott volt a paralízis sok gyerek szenvedett ebben a betegségben, amit azért csak a tudomány oldott meg.
Én is falun nőttem fel. Ettem földet, meg fogócskáztunk a parlagfűben. :D De a mai napig könnyen kapok torokgyulladást :( ez adottság. Csináltam hülyeségeket 11 évesen 60km/h-val Simsonnal kidöntöttem a vaskaput otthon.. Pedig jó ötletnek tűnt ellopni fater motorját-->3 hét kórház :D Biciklivel akkorákat estem hogy egy négyzet centiméter épp bőr nem maradt a testemen. Sorolhatnám... Apám elszökve otthonról éhesek voltak loptak egy csirkét. Tollasan minden, belenyomták agyagba azt pedig a tűzbe. Mikor kiégett az agyag, kész volt.. Azt ették. Szerintem szabadjára kell engedni a gyereket.
A toxoplazmózisról annyit hogy az anyák 95%-a már immunis. Az állatok 90%-a pedig nincs fertőzve. Akkor kiszámolhatjuk mekkora esély van hogy elkapjuk. De ennyi erővel aggódhatnánk azon is hogy, a legritkább rendellenességgel fog a gyerek születni.
Férgek? Ha férges a gyerek adok neki féreghajtót (volt nekem is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!