Mi a véleményetek arról, hogy a játszótereken a homokozók fertőzésveszélyesek?
Tegnap láttam épp a híradóban, hogy mennyire veszélyes (talán csak egy konkrét játszótérről volt szó), mert pl. a kutyák belepiszkítanak, s fertőzésveszély stb.
Én gyerekkoromban (meg szerintem sokan mások) otthon az udvaron homokoztunk, s semmi bajunk nem volt, és nem hiszem el, hogy abba nem kakkantatott bele 1-2 cica. Semmi bajunk nem volt.
Hol voltak akkor ezek a csoda kézmosók, melyek a baktériumok 90%-át leviszik a kézről!Állandóan kint rohangáltunk az udvaron, kertben, nem mostunk kezet rögtön, ha valamihez hozzáértünk, s itt vagyok egészségesen.
Mostanában meg folyamatosan azt hallom, hogy mindenre allergiásak a gyerekek,mindig betegek lesznek.
Ez szerintetek összefügg azzal. hogy valaki családi házban nő fel, ahol sokkal többet van friss levegőn, mint aki bérházban lakik?
> Mi a véleményetek arról, hogy a játszótereken a homokozók
> fertőzésveszélyesek?
Ha fertőzésveszélyesek, akkor minek vannak?
Nálunk konkrétan nincsenek is!
Az összes homokozót beültették mindenféle évelő növénnyel.
> Tegnap láttam épp a híradóban, hogy mennyire veszélyes
A híradóknak szokásuk kicsit eltúlozni a dolgokat.
> Ez szerintetek összefügg azzal. hogy valaki családi
> házban nő fel, ahol sokkal többet van friss levegőn,
> mint aki bérházban lakik?
Nem tudom, de lehetségesnek tartom.
Saját magamról: 10 emeletes panelházban lakom, de kiskoromban viszonylag sokat voltam a friss levegőn, és nem volt steril a szobám. Szinte az összes fűfélére allergiás vagyok, ha kimegyek a szobából taknyom-nyálam összefolyik, folyamatosan tüsszögök.
Ment a zöld kéz mindenkinek!:)
Én is ezekre gondolok,csak féltem, hogy letámadnak, ha ilyet írok.:) Mármint a túlzott féltés, óvás mindentől.
Amire még gondoltam, hogy nem egészségesen táplálkoznak a gyerekek, meg sok mű kaját esznek.
De akkor nem családi ház vs panel/társas, hanem szabad levegő vs zárt szoba, nem?
Én Pesten éltem mindig, kiskoromban a papámmal szinte mindig a játszón voltunk, de nem az EU szabvány, színes, debil játszótéren, hanem a régi menő játszótéren. Én még ettem is a vizes homokot meg a krétát, nyami.
Mégis allergiás vagyok minden sz@rra.
Viszont lázas egyszer voltam kiskoromban, utána meg 19 évesen, és azóta egyszer sem. Suliból sem hiányoztam telente.
Szerintem az, hogy a testi sérülésektől féltik, nagyobb baj. Én nem egyszer estem pofára a betonon, semmi bajom nem volt. Sőt, a barátaimmal mindig azon versenyeztünk, hogy kinek volt gennyesebb a térdén a seb. :D
25/L
Én sokszor a kutya óljában aludtam délutánonként (persze anyu nem tudta), mert annyira szerettem az akkori kutyusunkat. :D És mégis ember lett belőlem.
Komolyan, sokszor már kezdem azt hinni, hogy ezek a dolgok direkt arra mennek rá, hogy az emberek immunrendszerét gyengítsék, és dögöljünk ki minél hamarabb ezáltal. Ha soha semmi baktérium ne kerül az emberi szervezetbe, amivel meg kell küzdenie, akkor milyen ellenálló képessége lesz? Ez idiótaság.
ma 15:36
Attól hogy valaki sokat van szabad levegőn vagy nem steril a szobája még lehet allergiás, itt nem erről van szó, de amúgy az nem ugyanaz hogy szabad levegőn vagy vagy nyakig ülsz a homokozóba sárfagyit csinálva....és kettő közül a sárfagyis gyerek nem lesz göthös.
Már igazolták, hogy az erdő közelsége teszi antiallergéné a gyereket.
Azok a gyerekek akik erdő mellett nőnek fel 62%-kal nagyobb az esély ,hogy nem lesznek allergiásak a növényi pollenekre.
Az, hogy a homokozóban játszik valaki, max. a porra és kutyasz@rra lesz immúnis.
Vigyétek a gyerket sokat kirándulni!
Amúgy az angolok már rájöttek, hogy nem jó az Eu-s játszótér... igaz más okokból. Olyan szuperbiztosak a mai játszóterek, hogy a gyerekek kockázatbecslését leépíti, aminek az a nem kívánt következménye lesz, hogy felnőttként sem mernek kockáztatni. Márpedig a gazdasági fejlődés alapja, hogy valaki merje nagyot álmodni... szvsz.
" Sőt, a barátaimmal mindig azon versenyeztünk, hogy kinek volt gennyesebb a térdén a seb. :D "
A harci sérülések:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!