Mi a véleményetek arról, hogy a játszótereken a homokozók fertőzésveszélyesek?
Tegnap láttam épp a híradóban, hogy mennyire veszélyes (talán csak egy konkrét játszótérről volt szó), mert pl. a kutyák belepiszkítanak, s fertőzésveszély stb.
Én gyerekkoromban (meg szerintem sokan mások) otthon az udvaron homokoztunk, s semmi bajunk nem volt, és nem hiszem el, hogy abba nem kakkantatott bele 1-2 cica. Semmi bajunk nem volt.
Hol voltak akkor ezek a csoda kézmosók, melyek a baktériumok 90%-át leviszik a kézről!Állandóan kint rohangáltunk az udvaron, kertben, nem mostunk kezet rögtön, ha valamihez hozzáértünk, s itt vagyok egészségesen.
Mostanában meg folyamatosan azt hallom, hogy mindenre allergiásak a gyerekek,mindig betegek lesznek.
Ez szerintetek összefügg azzal. hogy valaki családi házban nő fel, ahol sokkal többet van friss levegőn, mint aki bérházban lakik?
ma 16:10
nem csak arra, mert a védekező mechanizmus utána már mindenre kijön ami 3-4 éves kora után idegen...
Első vagyok.
Még azt ide írom hogy van egy rokonom.
Neki van egy lánya.
Jó időben is kabát, sapka sál minden :D
Mindig megfázik meg lázas.
Sajnálom egyébként szegényt.
Meg egyfolytában csirkemellel tömik, mert azt szereti.
És 3 évesen nagyobb, mint egy 5-6 éves.
Meg nagyon el is van hízva.
Igen, a paraziták veszélyesek, és nem függ össze az immunrendszerrel. A mosatlan gyümölcsön és zöldségen is található, de más okból is meg kell mosni mindent !
Az, hogy valaki falun nem ismer allergiást, az nem tudom hol élhet, mert én egy kb 9000 fős kicsi városkában lakok, van elég zöld, és kevés az autó is, de rengeteg allergiást ismerek.
ha az állat belekakál, a gyereke meg a szemébe keni, akkor valóban fertőzésveszélyes.
Nálunk a játszótérre! hordják a kutyákat sz.rni, nemcsakhogy teli van kakával a fű, a gyereket is féltem a szabadon engedett kutyától. Közel s távol nincs itt elkerített, gumiszőnyeges játszótér, csak homokozó+csúszda és ennyi. Még nyamvadt hinta sincs, csak laphinta, ami 3 éves kor felett okés csak.
A családi ház nem garancia semmire, agrármérnök sógorom allergiás minden nyáron...a többi tesó nem, sőt én sem, pedig én kert nélkül nőttem fel.
Én nem arra gondoltam, hogy mindenki allergiás valamire,aki nem kertes házban nőtt fel, hanem hogy sokkal gyakoribb.
S inkább a mai gyerekekre gondolok, nem 30-40 éves felnőttekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!