Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a játszótereken a homokozók fertőzésveszélyesek?

Figyelt kérdés

Tegnap láttam épp a híradóban, hogy mennyire veszélyes (talán csak egy konkrét játszótérről volt szó), mert pl. a kutyák belepiszkítanak, s fertőzésveszély stb.

Én gyerekkoromban (meg szerintem sokan mások) otthon az udvaron homokoztunk, s semmi bajunk nem volt, és nem hiszem el, hogy abba nem kakkantatott bele 1-2 cica. Semmi bajunk nem volt.

Hol voltak akkor ezek a csoda kézmosók, melyek a baktériumok 90%-át leviszik a kézről!Állandóan kint rohangáltunk az udvaron, kertben, nem mostunk kezet rögtön, ha valamihez hozzáértünk, s itt vagyok egészségesen.

Mostanában meg folyamatosan azt hallom, hogy mindenre allergiásak a gyerekek,mindig betegek lesznek.

Ez szerintetek összefügg azzal. hogy valaki családi házban nő fel, ahol sokkal többet van friss levegőn, mint aki bérházban lakik?

2012. máj. 12. 15:14
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

ma 16:10

nem csak arra, mert a védekező mechanizmus utána már mindenre kijön ami 3-4 éves kora után idegen...

2012. máj. 12. 16:16
 22/36 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Még azt ide írom hogy van egy rokonom.

Neki van egy lánya.

Jó időben is kabát, sapka sál minden :D

Mindig megfázik meg lázas.

Sajnálom egyébként szegényt.

Meg egyfolytában csirkemellel tömik, mert azt szereti.

És 3 évesen nagyobb, mint egy 5-6 éves.

Meg nagyon el is van hízva.

2012. máj. 12. 16:20
 23/36 anonim ***** válasza:
Az hogy manapság sokan allergiásak nagy mértékben függ össze a légszennyezettség növekedésével. Olyan sok káros anyag éri a szervezetet, hogy keresztreakciók alakulnak ki. Amúgy egyetértek veled, mert a túlzott higiénia is inkább csak káros! Egyrészt a gyereknek nem fejlődik ki rendesen az immunrendszere, ha nem találkozik legalább minimális mennyiségű kosszal és így egy enyhe megfázásra is erősen reagál. Másrészt a sok kézmosás, fürdés az erős szerekkel, vegyi anyagokkal, csak arra jó hogy lemossa az ember bőréről a természetes savköpenyt, ami arra hivatott hogy megvédje a szervezetet a kórokozók behatolásától. Az egész már inkább szól a különféle szerek marketingjéről, mint a higiéniáról.
2012. máj. 12. 16:25
 24/36 anonim ***** válasza:
Látom sok itt a hozzá nem értő ezért szeretném egy kicsit megvilágítani ezt a játszóteres ügyet.Nos mint ismert a macskák nagyon tiszta állatok.Tisztaságuk érdekében ürüléküket elássák az arra alkalmas helyen.Az arra alkalmas hely puha,száraz meleg,pontossan olyan tulajdonságokkal rendelkezik mint a homok.Tehát a macskák a homokban végzik el kis és nagydolgukat.Legtöbb helyen a homokot a gyerekek is használják mint játszóteret.Nos a macskáknak több parazitájuk is lehet,de közép európában kiemelten fontos a Toxoplazma gondii,mely a nem immunizált nőkben a magzat súlyos idegrendszeri károsodását idézi elő.Ilyen esetekben az orvos a magzat elhajtását javasolja.A jó hír,hogy közép európában az emberek 95 százaléka a terhesség előtt kapcsolatba kerül a toxoplasmával így semmi baj nem lesz a magzattal.A nagyobb bajt a ragadozók galandférgeinek tojásai képezik melyet szájon át bevihetünk a szervezetbe ha nem mosunk kezet.
2012. máj. 12. 16:49
 25/36 anonim ***** válasza:
Amúgy tisztaság fél egészség a másik fele meg a piszok.A szegényebb környezetben élő gyerek ritkábban is betegszenek meg mint az agyon hipózott gyerekek.
2012. máj. 12. 16:55
 26/36 anonim ***** válasza:
Sok érdekes válasz érkezett.Én még csak falunak sem nevezhetem ezt a települést,inkább mondanám tanyának,egy erdő közepén.Gyerekként rengeteget játszottunk az erdőben,volt faházunk,föld alatti bunker,minden...Persze ezek előtt a homokozó is meg volt.Ennek ellenére,folyik taknyom-nyálam,pirosak a szemeim,mint egy bagzó nyúlé és szintén tüsszögök az allergiától.Mondjuk az igaz,hogy szerencsére más betegségek nem gyötörnek,influenzás lehettem talán 10 éve.
2012. máj. 12. 17:25
 27/36 anonim ***** válasza:

Igen, a paraziták veszélyesek, és nem függ össze az immunrendszerrel. A mosatlan gyümölcsön és zöldségen is található, de más okból is meg kell mosni mindent !

Az, hogy valaki falun nem ismer allergiást, az nem tudom hol élhet, mert én egy kb 9000 fős kicsi városkában lakok, van elég zöld, és kevés az autó is, de rengeteg allergiást ismerek.

2012. máj. 12. 17:44
 28/36 anonim ***** válasza:
Azért mert a mai allergiások már a génekben hordozzák ezt, úgy elkorcsosul az ember, az hogy hipózzák a gyereket még rátesz.
2012. máj. 12. 18:23
 29/36 anonim ***** válasza:

ha az állat belekakál, a gyereke meg a szemébe keni, akkor valóban fertőzésveszélyes.

Nálunk a játszótérre! hordják a kutyákat sz.rni, nemcsakhogy teli van kakával a fű, a gyereket is féltem a szabadon engedett kutyától. Közel s távol nincs itt elkerített, gumiszőnyeges játszótér, csak homokozó+csúszda és ennyi. Még nyamvadt hinta sincs, csak laphinta, ami 3 éves kor felett okés csak.

A családi ház nem garancia semmire, agrármérnök sógorom allergiás minden nyáron...a többi tesó nem, sőt én sem, pedig én kert nélkül nőttem fel.

2012. máj. 12. 19:11
 30/36 A kérdező kommentje:

Én nem arra gondoltam, hogy mindenki allergiás valamire,aki nem kertes házban nőtt fel, hanem hogy sokkal gyakoribb.

S inkább a mai gyerekekre gondolok, nem 30-40 éves felnőttekre.

2012. máj. 12. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!