Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Számomra elfogadhatatlan?

Számomra elfogadhatatlan?

Figyelt kérdés

Ahogy olvasgatom ezt az oldalt és a környezetemet látom. Nagyon sokan elválnak. Akár kisgyermekkel . Nem tudom esetleg az ilyenek tisztában vannak- e azzal, hogy a gyermekük és itt lehett olvasni nagyon kis gyermekről is. Milyen mértékben viselik meg a gyermek személyiségét.

Majd ugye akedves anyuka aki már jól lehúzta apukát, csak a gyermeket fogja a szidni, mert rossz és előtte nem volt az. Igaz akik csak a maguk kényelmére gondolnak azokban föl sem merűl, hogy éppen egy gyermek személyiségét gányolják szét esetleg egy másik akárkiért.

2012. máj. 12. 05:33
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

A kedves anyuka ÉS apuka együtt felelős a házasságért, ha az megromlik, mindketten hibásak.

Anyuka lehúzta apukát? Tipikus férfi soviniszta duma. Apuka is lehúzhatja anyukát. Ha pedig érdekel a személyes véleményem, nálunk éppen apuka volt, aki mindennek lehordta anyukát a gyerek előtt...

2012. máj. 12. 06:37
 2/10 anonim ***** válasza:
11%

Számomra is elfogadhatatlan az ok nélküli válás. Egy anyának nem csak a saját "boldogságával" kellene törődni,hanem elsősorban a gyerek érdekeivel!

Ha a házasság valóban menthetetlen,akkor kulturáltan kell elválni! Nem csak a férjet hibáztatni,mert mindketten hibásak. Az apának biztosítani,hogy bármikor találkozhasson a gyerekeivel,elvihesse őket magával és a fontosabb dolgokban közösen döntsenek. Ismerek ilyen családot,ahol még az anya is tartja a volt anyósékkal a kapcsolatot. Ez lenn a normális. Így a gyerekek kevésbbé sérülnének lelkileg.

Csak sajnos,az anyák többsége csak a férjet hibáztatja. Csalódottságát,gyűlöletét a gyerekekkel bosszulja meg. Nem a gyerek a fontos,hanem a saját bosszúja!

Ahogy a kérdésed alatti esetben is.

2012. máj. 12. 06:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Te, második válaszadó, mondd már meg, hogy szerinted az én válaszom hol mutatta azt, hogy az anya bosszúja volt a fontos? Igazán érdekelne.
2012. máj. 12. 06:48
 4/10 anonim ***** válasza:
2. vagyok és nő. Nem férfi soviniszta duma,amit írtál. Én is ezt tapasztalom a környezetemben. Nagyon ritka,amikor az apa akarja lehúzni az anyukát! A nők ebben a tekintetben találékonyabbak!
2012. máj. 12. 06:49
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

2. vagyok újra! Sehol nem írtam azt,hogy te is lehúzod az apukát,csupán általánosságban írtam le a véleményem. A te válaszodban csak azzal nem értek egyet,hogy az elvált nők viselkedését bírálni "férfi soviniszta" duma.

Az apák között is vannak,akik gyűlölködnek,de az anyák között sokkal több.

2012. máj. 12. 06:52
 6/10 anonim ***** válasza:

"Csak sajnos,az anyák többsége csak a férjet hibáztatja. Csalódottságát,gyűlöletét a gyerekekkel bosszulja meg. Nem a gyerek a fontos,hanem a saját bosszúja!

Ahogy a kérdésed alatti esetben is."

Ezt írtad. Hol volt a válaszomban a bosszú?

2012. máj. 12. 06:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az sokkal inkább elfogadhatatlan, hogy sok az ok nélküli házasság. Ki is fejtem: a házasságra nagyon kevés ember alkalmas. Ezen nincs mit szépíteni, a nagy szerelem hevében, a társadalmi mintából kifolyólag annyi házasság születik, ahol két ember nem is való össze, hogy kész csoda, hogy 'csak' ekkora a válási arány. Nem beszélve arról, hogy nem elég a közös ház, a papírok, még gyereket is bevállalnak, mert az kell. Nos, nem mindegy, hogy kivel vállaljuk azt a gyereket. Sok menthető házasság lenne, de többnyire minimum az egyik fél nem hajlandó se változtatni, se beszélgetni. Mindenesetre azt sem tartom többre, aki házasságban marad, mert az jobb a gyereknek, de a mindennapos veszekedések ugyanúgy megkeserítik a kicsi életét.

Ahol már a válás kerül szóba, ott már sokszor rég késő. Az emberek egyszerűen nem fogják fel, hogy házasodni ésszel kell, gyereket vállalni(és nem 'becsúszott' porontyot megtartani) méginkább.

2012. máj. 12. 09:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem volt már egy 8 éves kapcsolatom és most van egy új 2 éves.Igen nekem a 2 év még új :D

Szóval.Soha nem jutott eszembe a házasság sem a gyerek.

Az emberek leragadtak majom szinten.Azt sem tudják mit tesznek éppen nemhogy továbbgondolni dolgokat.Fogalmuk sincs mi az a szerelem és szeretet.Csak a pillanatnyi kis mogyoró agyukban érzett téveszmék irányítják őket.

Az emberek 99%-a alkalmatlan hosszú távú kapcsolatra,mert hülyék hozzá.Ennyi.

Gyereket meg csak azért csinálnak,hogy a külvilágnak mutassák,hogy ők olyat is tudnak,holott minden idióta tudja.

Sokszor kapom a megjegyzést,hogy 26 éves vagyok és nincs gyerekem.Na és akkor mi van...Senki nem lesz több attól,mert nem védekezett :D Szóval az egészben az a gáz,hogy ezek a nagyzolásból,büszkeségből és primitív ostobaságból született gyerekek jelentik a jövő generációt.

Ennyi a véleményem.

F/26

2012. máj. 12. 10:24
 9/10 A kérdező kommentje:
ezen vagyok én is kiakadva amikor vaslaki családot alapít és majd , mert ok ok nélkül válik és agyermek nem lát mást csak anyucinak új pasi apucinak új nőcske, és ez lessz természetes. magyarán mondva számomra az az ősi intézmény rendszer kezd szét esni. a család az nem tabu, primitív, olykor azt mondanám tényleg majom szinten, csupán ösztönösen. nagyon ritka atudatosan élők száma . persze azok a családok a jók kívül belül és nem csak a látszat, ez pedig egyre kevesebb.
2012. máj. 12. 11:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem az ilyen fajta általánosításokat. Igen, nagyon sokan elválnak, de az ő dolguk, hogy miért és hogyan. Ettől még nem gondolnám, hogy az elváltak 90%a csak egymást bírja f.kzni a gyerek előtt és heti szinten új pasit, nőt visz haza.

Az én szüleim is elváltak és biztos sokan nekik esnének, mert nálunk otthon soha (és tényleg soha, nem csak ha én is ott voltam) nem volt veszekedés, tányér törés, verés, alkoholizmus, semmi. Haza értem a nagymamáméktól nyáron és a szüleim mondták, hogy apu elköltözött. Nagyjából ennyi volt. Nem volt hisztiroham, egymás torkának esés az utolsó kistányér miatt. Teljesen normálisan, közös megegyezéssel ment mindenki a saját útjára (amúgy papíron csak évekkel később váltak el, amikor anyu össze akart házasodni a második férjével). Annyiszor mehettem apához, ahányszor csak akarta, soha nem volt olyan, hogy ne engedtek volna. Egyikük sem hozott haza mindenféle jöttment nőcskéket és pasikat.

Jelenleg is mindenki éli világát, anyu a férjével és a kis tesómmal, apu pedig egyedül (nem akar komoly kapcsolatot, nekem meg nem dolgom ezt megítélni).

Összességében nem lettem személyiségzavaros, nem gányolták szét a személyiségemet egy másik akárkiért. Sokan pedig nem értették, hogy miért válnak el, hiszen soha nem volt eget verő hiszti, balhé vagy hajtépés. Most, hogy "felnőttem" és lassan én is házasodom (mert elvált szülök "sanyarú sorsú" gyermekeként is hiszek a házasság intézményében) sem tartom önzőnek, egoistának és kényük-kedvük szerint házasodónak a szüleimet. Nem származott se előnyöm, se hátrányom abból, hogy elváltak. Az ő döntésük és úgy gondolom, hogy elég felelősségteljes emberek és csak miattam ne éljék le az életüket boldogtalanul (ahogy nem is tették).

2012. máj. 14. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!