Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám telerakja az egész...

Apám telerakja az egész házat, (főleg szeméttel) mit csinálhatok?! FONTOS!

Figyelt kérdés

Rengeteg alkatrésszel,horgászfelszereléssel,ruhákkal,dobozokkal,vasakkal ès szeméttel(régi papírok,kábelek,alkatrészek,lemezek) Már tele van a pincerekeszünk,a külső WC,a garázs,a lakás nagy része,és az erkélyek,már a kertbe is pakol.:S Pèldául a konyhának mi már csak kb. a 35%-án mozgunk,a többi helyen az ő szemetei vannak,még az asztal alatt,az asztal nagyrészén,a hűtő tetején is .Szörnyű rendetlen,szinte semmit se dob ki,vagy ad el,pedig a cuccnak komoly értéke lenne,mégha az elektronikus cuccok nagy része tönkre is ment.(mp3 lejátszók,fülhallgatók..pár hónapja vett egy érintőképernyős telót,egy Samsungot,ami most hátlap nélkül,porosan áll a fiókban, kétszer se használta.Persze nekem soha nem ad oda semmit, noha semmit se használ belőle.A cuccok közt persze por,bogarak telepszenek meg,a lakásba senkit se lehet elhívni,annyira rossz a helyzet.Én már megszoktam valamennyire,de így is nagyon zavar,hogy ilyen körülmények közt kell élnem.Ráadásul veszélyes is,mert eltorlaszolja az utat,és még tűzveszélyes is.(pl.régebbi akkumlátorok vannak a lépcsőházban).Ha én vagy az anyám(amúgy elváltak) megpróbálunk valamit kidobni,iszonyatos üvöltözésbe kezd.Hogy lehetne megoldani a helyzetet? Anyám sokszor azzal fenyegeti,hogy kihívja az ÁNTSZ-t,vagy a tűzoltókat,hogy vigyék el az összes cuccát,de ez túl radikálisnak érzem,nem akarom,hogy teljesen szétszakadjon a család,mert szeretem őket:(( Mit tehetnék? Elköltözni nem tudok.16/ f

Köszi ha végigolvastad

2012. máj. 11. 20:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nincs házmester,családi ház.
2012. máj. 11. 21:02
 12/19 anonim ***** válasza:

" "Ha elváltak, akkor miért nem költözik el a cuccaival együtt?"

Már elnézést, de hol van az előírva, hogy neki kellene költözni? Hogy jössz te ahhoz, hogy semmit nem tudó kívülállóként kiraknád a saját házából? "

Túrórudi! Te talán nem vagy semmit nem tudó kívülálló? Honnan veszed hogy a ház egyáltalán az apjáé? Mi van ha az anyja nevén van a ház? Akkor egyértelmű hogy nem az anya fog menni!

Persze én se mondom hogy az apának az utcán a helye, szakember segítségére van szüksége. Ezért kéne meggyőzni őt valahogyan hogy hadd kísérjék be őt a kérdezőék egy pszichiáterhez. Ha pedig sikerülne kigyógyulnia ebből akkor költözhetne el.

2012. máj. 11. 21:03
 13/19 A kérdező kommentje:
Ja,gyakorlatilag ezért váltak el.A ház nagyrészt anyámè,de apám is rèszt vállalt az építésnél,így hát nem lehet kirakni mert járna neki pár millió..drágább cipőt se tudunk venni,nemhogy ennyi pénzt kifizessünk
2012. máj. 11. 21:05
 14/19 A kérdező kommentje:
Hiába javasolnánk úgyse menne el,csak besértődne és én szívnám meg,mert én vagyok vele egy kis lakásba összezárva.De ha nincs más lehetőség,megpróbáljuk
2012. máj. 11. 21:08
 15/19 anonim ***** válasza:

"ha ennyire tele van a lakás, az tűzveszélyes"

Ez nem igaz, alapban ha valaki elektronikus cuccokat gyűjt az még nem lesz tűzveszélyes így nem lehet intézkedni még panel esetén se ha lakáson belül marad a dolog.

Így viszont hogy családi ház még akkor se lehet intézkedni ha enyhén tűzveszélyes dolgot tárol.

2012. máj. 11. 21:09
 16/19 anonim ***** válasza:
TLC-n megy erről egy műsor gyűjtögetők cimmel.Ez egy betegség. Orvos kell,pszichiáter vagy legalabb egy pszichologus.
2012. máj. 11. 21:09
 17/19 anonim ***** válasza:

#13.

De én is kívülálló vagyok, épp ezért nem az az első reakcióm, hogy elváltak, költözzön az apa.

Egy nem túl jó helyen lévő lakóház árából (még ha nagy is) nem biztos, hogy lehetne venni kettő kisebbet.

Sajnos sokan kénytelenek így élni hosszabb-rövidebb ideig. Hogy jövök én ahhoz, hogy eldöntsem, melyikük menjen a híd alá? (Még ha az egyiküknek elég fura szokásai is vannak.)

Az látszik, hogy a kérdező sem szeretne drasztikusabb lépéseket, érthető, ha ragaszkodik mindkettőjükhöz.

Esetleg nem lehetne a kert végébe valami fóliasátrat összetákolni, és azt kinevezni a fater kincstárának?

2012. máj. 11. 21:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Túrórudi, az egy kérdés volt, azért volt kérdőjel a végén. És azért kezdődött a "miért" szóval.
2012. máj. 11. 21:21
 19/19 anonim ***** válasza:

Ezt nem rendetlennek, hanem kenyszeres gyujtogetonek hivjak. Az en anyukam is ilyen, csak o nem szerszamokat gyujt. Elsofokon oroklodik, nezz korul a nagyszuloknel, hogy volt-e ilyen. Masodszor sokszor all gyermekkori trauma a hattereben, illetve sikertelensegek sorozata, kudarc. Azzal, hogy felhalmoz dolgokat a sajat onertekeleset probalja erositeni. Elfordulhat hogy minden targyhoz komoly erzelmeket kot, ezert nem valik meg toluk. Anyukam elsoszamu kifogasa, hogy "amiert penzt adott ki, az nem dobja ki". Legyen az egy 6 eves blikk nok...

Ezen a kognitiv terapia segithet, de sajnos neki is akarnia kell, az pedig eleg ritka, mert ezek a betegek tobbnyire tagadasban elnek...

2012. máj. 11. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!