Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám azt akarja költözzünk...

Anyám azt akarja költözzünk Szombathelyről valami közeli faluba. Mi csináljak?

Figyelt kérdés
szóba jött már acsád nemesbőd vasszilvágy meg a franc tudja hogy még mi...DE EZEKEN A HELYEKEN SEMMI NINCS MIT FOGOK CSINÁLNI?
2012. máj. 10. 23:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
61%

1. Ha a kérdezö kiskorú, akkor hözönghet, de attól függetlenül mennie kell.

2. Ha nagykorú, akkor nem kell mennie, viszont nem is várhatja el, hogy az anyja eltartsa a továbbiakban.

3. Valószinü, hogy az anya nem jókedvében költözik, hanem anyagi okokból, ezért a kérdezö akármit mond, nem tudnak maradni.

4. GYakorlatilag minden faluból vonattal vagy busszal el lehet jutni a közeli városba, ha szükséges. Viszont ez is természetesen pénzbe kerül.

2012. máj. 11. 07:48
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

én 14 éves voltam amikor (szintén Szombathelyről)elköltöztünk egy faluba.

hát nekem nem jött be a falusi élet most 19 vagyok amint lehet visszaköltözök egy nagyvárosba.

itt kilépek az utcára és olyan mint ha egyedül lennék a faluba.tudom ez másnak jó de én nem bírom.

Normális internetet szolgáltatót is csak nehezen lehet találni és az is drága...

Igazából nem tudom van e jó oldala a falunak..talán csak az hogy vannak cseresznyefáink és nagyon finom a termésük.

2012. máj. 11. 09:24
 13/19 A kérdező kommentje:

16 éves vagyok.most panelba lakunk és tényleg sok a rezsi ezért akarja anyám eladni és venni egy házat falun..

én mondhatom hogy nem akarok faluba költözni de hiába.esetleg abba beleszólhatok hogy melyik házat vegyük mert már neten néztünk párat..

2012. máj. 11. 13:00
 14/19 anonim ***** válasza:
fiú. vagy lány vagy:?
2012. máj. 11. 13:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Még 2 év és elhúzol egyetemre, az úgyis városban van...
2012. máj. 11. 21:01
 16/19 anonim válasza:

és ha Szombathely szélére költöznétek?

én is Herénybe( nem tudom ismerős neked) lakok,olyan átmenet a város és a falu között

és igazából szeretek itt élni, itt vannak a barátok, a környéken mindenki nagyon rendes, nyugalom van,

nem tudom mennyiért akartok házat venni, de a környéken nem egy eladó házat tudok

2012. máj. 13. 23:27
 17/19 anonim ***** válasza:
50%
Az eget verő rezsiről: falun is minden ugyanolyan drága, a gáz is pl, sőt, ráadásul ahhoz, hogy normálisan bevásárolj, ígyis-úgyis autóba/buszra kell ülni és bemenni egy városba, ami a mi esetünkben nincs közel. Nekem szerencsére van munkám és nagyon jó albérletem városban, de nagyon rossz érzés látni, hogy a szüleim egy olyan faluban élnek, ahol a boltban még zöldség sincs, azért is a szomszéd faluba kell utazni, autóval vagy busszal, mert még a szomszéd falu is elég messze van. Borzasztó rossz a tömegközlekedés. Alig van busz, vonat nem jár erre. Zöldségről további: van kert, szép és jó, viszont nem terem egészséges termés, mert elhasználódott már a föld, meg az időjárás sem olyan mostanában, mint rég, ezt mindannyian tudjuk. Ha tényleg ápolni akarod a kertet, kihozni belőle a legtöbbet, azért is pénzt kell kiadnod, és sok szabadidő is kell hozzá, hiszen munkád is kell, hogy legyen mellette, mert egyáltalán nem olyan egyszerű 'abból élni, amit termesztesz'. Vagy sikerül, vagy nem, ez nem tőled függ. A nagyobb kerteket pont azért adtuk el, mert egyre kevésbé érte meg növényeket termeszteni rajtuk. Kevesebbet kerestünk rajta, mint amit a művelésért, vetőmagért stb kifizettünk. De próbálkozni lehet. Ezeket csak azért írtam, mert sokan azzal szoktak érvelni a falu mellett, hogy önállóan meg tudsz élni abból amit termelsz, és nagyot tévednek. Sztem nem nagy tragédia, tarthatod a kapcsolatot városiakkal, aztán amikor alkalmat találsz rá, a lehető leggyorsabban munkát szerzel, vagy nyersz a lottón:) elköltözöl egy városba. De azért ha én lennék az anyukád, neked, aki foggal-körömmel ragaszkodna a városhoz, ugyanitt vagy egy kisebb városban költöznék egy kisebb lakásba és minden meg lenne oldva. Azért rendes villany, internet, térerő, szórakozási lehetőség, minden kell, ezekre manapság szükség van munkához, élethez, általában a kapcsolatokhoz, pláne egy felcseperedő fiatalnak. Abban a faluban, amiről én beszélek, általános, hogy egyet villámlik, vagy meglengeti egy kis szél a drótot és utána se villany, se telefon, még a fűtés is kikapcsol (elektromos érzékelő van a gázhoz kötve), egész éjszakákra. És ez rendszeres, évente többször is előfordul. Az én idegeimnek ez már sok.
2012. máj. 14. 14:06
 18/19 anonim válasza:
hol laksz Szombathelyen belül?
2012. máj. 19. 22:21
 19/19 anonim ***** válasza:
Na megszoktad már a falusi létet?
2017. szept. 25. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!