Meghalt apukám, anyám köteles kifizetni a házból a rám hagyott részt?
Kedves 9 es . Azért az nem ugyan az amit te irtál, hogy élnek még a szüleid. Nekem a nevem már ott van a házon ,szóval nem azért kérem mert egyszer majd örökölni fogok.
Úgy gondolom mivel apám nem él, nem tud nekem segíteni a továbbiakban. Ő ezt a segítséget hagyta rám.
"Kedves 9 es . Azért az nem ugyan az amit te irtál, hogy élnek még a szüleid. Nekem a nevem már ott van a házon ,szóval nem azért kérem mert egyszer majd örökölni fogok.
Úgy gondolom mivel apám nem él, nem tud nekem segíteni a továbbiakban. Ő ezt a segítséget hagyta rám."
Szerintem nincs különbség, hogy a neveden van vagy még nem, mert elvileg jóban vagy velük és a családod. Ez olyan, mintha az ember addig hagyná a szüleit fedél alatt, míg nem tudja, hogy az ő nevére nem írták a házat. Na, szép! De mint írtam, anyám nevén évek óta rajta van mamám lakása (kb. a papám halála előtt óta), mégsem gondolkodik rajta, hogy most, hogy meghalt már a papa, eladja, vagy fizesse le neki a teljest a mama. (mivel anyámnak nincs testvére, teljesen a nevén van az egész)
Nem érted, mit akarok ezzel mondani? Azért lett a nevetekre íratva, hogy egyértelműbb legyen az öröklés, nem azért, hogy a szülők elhunyta előtt megkapjátok a részt. Ez visszaélés a helyzettel! Nem azért dolgozik össze egy házat egy szülő, hogy a gyerekei idő előtt kisemmizzék belőle, vagy elvigyék a "jogos" részt. Ők is felépítették/megvették valahogy. Meg másoknak is ez a dilemmája, tudom én, hogy miből legyen saját ház? Értem a problémádat, mi is ezen vagyunk a párommal, de mit lehet csinálni? Ha a nevemen lenne a ház 1/3-a, akkor sem mennék kikérni tőlük.
anyád nem köteles kifizetni, esetleg tesód az aki kifizethet.
Mert ha anyád fizet ki akkor a 3/4 rész megint az övé és majd mikor ő is meghal akkor az a 3/4 rész fog ketté osztódni, vagyis te többet kapnál mint tesód
Szomorú lehet szülőként megélni, hogy biztonsági okokból a gyerekek nevére íratják a lakást, akik azzal hálálják meg, hogy azon a címen, hogy neki is kell majd egy lakás, az övékét vennék el, vagy várnák a kifizetést...
Gondoljunk már bele: mit fizessen ki? Nem ők dolgoztak meg érte? Csak mert voltak olyan rendesek, hogy máris a gyerekeik nevére íratták a fél lakást, azt azzal kell meghálálni, hogy lecsapnak rá? Hát gyönyörű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!