Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt apukám, anyám köteles...

Meghalt apukám, anyám köteles kifizetni a házból a rám hagyott részt?

Figyelt kérdés
A ház anyu és apu nevén volt vagyis a felét örököltük a tesómmal, közös egyenlő részben. Én elköltöztem, tesóm él most ott anyámmal. Kellene a pénz, köteles kifizetni engem ha szeretném?
2012. máj. 10. 15:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
74%
Off: Vicces, de amit az egyik valaszolo irt, az nalunk meg fog tortenni: Apam meg el, de felajanlotta, hogy kiadja a reszunket (a teljeset nem tudja, mert lakni is kell valahol:D), mert tudja, hogy hazat akarunk venni. O ajanlotta fel, mindannyiunknak. Neki mar megvan mindene - azt mondja - azert sporolt, hogy segithessen nekunk es jo lenne, ha meg eleteben segithetne, nem halala utan, hiszen meg varhatolag elni fog jonehany evet, es tudja, hogy most van szuksegunk a penzre. En lehet elek a helzettel, miert ne, o ajanlotta fel:D
2012. máj. 10. 15:49
 12/26 A kérdező kommentje:

Kedves 9 es . Azért az nem ugyan az amit te irtál, hogy élnek még a szüleid. Nekem a nevem már ott van a házon ,szóval nem azért kérem mert egyszer majd örökölni fogok.

Úgy gondolom mivel apám nem él, nem tud nekem segíteni a továbbiakban. Ő ezt a segítséget hagyta rám.

2012. máj. 10. 15:52
 13/26 anonim ***** válasza:
50%

"Kedves 9 es . Azért az nem ugyan az amit te irtál, hogy élnek még a szüleid. Nekem a nevem már ott van a házon ,szóval nem azért kérem mert egyszer majd örökölni fogok.

Úgy gondolom mivel apám nem él, nem tud nekem segíteni a továbbiakban. Ő ezt a segítséget hagyta rám."

Szerintem nincs különbség, hogy a neveden van vagy még nem, mert elvileg jóban vagy velük és a családod. Ez olyan, mintha az ember addig hagyná a szüleit fedél alatt, míg nem tudja, hogy az ő nevére nem írták a házat. Na, szép! De mint írtam, anyám nevén évek óta rajta van mamám lakása (kb. a papám halála előtt óta), mégsem gondolkodik rajta, hogy most, hogy meghalt már a papa, eladja, vagy fizesse le neki a teljest a mama. (mivel anyámnak nincs testvére, teljesen a nevén van az egész)

Nem érted, mit akarok ezzel mondani? Azért lett a nevetekre íratva, hogy egyértelműbb legyen az öröklés, nem azért, hogy a szülők elhunyta előtt megkapjátok a részt. Ez visszaélés a helyzettel! Nem azért dolgozik össze egy házat egy szülő, hogy a gyerekei idő előtt kisemmizzék belőle, vagy elvigyék a "jogos" részt. Ők is felépítették/megvették valahogy. Meg másoknak is ez a dilemmája, tudom én, hogy miből legyen saját ház? Értem a problémádat, mi is ezen vagyunk a párommal, de mit lehet csinálni? Ha a nevemen lenne a ház 1/3-a, akkor sem mennék kikérni tőlük.

2012. máj. 10. 16:03
 14/26 anonim ***** válasza:
53%
Ez oké utolsó, de nem kisemmizni akarja csak az öröklési jog alapján kikérni a részét, hogy elinduljon valamerre.
2012. máj. 10. 17:50
 15/26 anonim ***** válasza:
79%
De nyilván már megkapta volna az édesanyjától, ha ki tudná fizetni... akkor meg mit akar? És más sem úgy indul el az életbe, hogy a szüleitől kiköveteli a házrészét...
2012. máj. 10. 17:51
 16/26 anonim ***** válasza:
74%
Elvileg kérheted, de én ezért szeretném majd, hogy haszonélvezet legyen rajta, mert bárhogy is imádom a gyerekem, nem szeretném, ha ilyennek tenné ki valamelyikünket. Összehoztunk együtt valamit, hogy ott öregedjünk meg, erre a saját gyerekünk miatt kerülünk rosszabb körülmények közé.
2012. máj. 10. 19:57
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

anyád nem köteles kifizetni, esetleg tesód az aki kifizethet.

Mert ha anyád fizet ki akkor a 3/4 rész megint az övé és majd mikor ő is meghal akkor az a 3/4 rész fog ketté osztódni, vagyis te többet kapnál mint tesód

2012. máj. 10. 20:27
 18/26 anonim ***** válasza:
Más sem így indul el, mert nem soknak van ez az esélye, de minden lehetőség felmerül. Nem tudom a törvények azóta hogy vannak, de mikor az én dédimamám meghalt akkor a mamám és testvére között osztódott a ház és minket kötelezni tudtak hogy kifizessük, ezért kellett hitelt felvennünk így nem kellett a házat eladni, hogy kifizessük.
2012. máj. 10. 20:31
 19/26 anonim ***** válasza:
78%

Szomorú lehet szülőként megélni, hogy biztonsági okokból a gyerekek nevére íratják a lakást, akik azzal hálálják meg, hogy azon a címen, hogy neki is kell majd egy lakás, az övékét vennék el, vagy várnák a kifizetést...

Gondoljunk már bele: mit fizessen ki? Nem ők dolgoztak meg érte? Csak mert voltak olyan rendesek, hogy máris a gyerekeik nevére íratták a fél lakást, azt azzal kell meghálálni, hogy lecsapnak rá? Hát gyönyörű...

2012. máj. 10. 20:31
 20/26 anonim ***** válasza:
22%
A lecsapás szót nem akkor használnám ha eltelt volna 4 év....a lecsapás szerintem a halál utáni 1 hónap, de javítsatok ki ha nem....4 év után ezt utolsó mentsvárnak látnám.
2012. máj. 10. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!