Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám munkanélküli és én is...

Anyám munkanélküli és én is az vagyok. Apám dolgozik. Anyám pénzt akart tőlem kérni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Anyám nem dolgozik már gyerekkorom óta. kb 10 éve legalább. Apám pénzét költi. Pl elmegy boltba vesz magának csokit, banánt, joghurtot, de nekem nem hozna. Úgy bánik a pénzzel, mintha ő lenne 23 éves, és megvenné magának azt ami kell neki a pénzéből. Közben apám keresete szerintem a családé. És sosem követelőztem. Most sem mondom anyámnak egy szóval sem, hogy ő mennyi mindent megvesz magának az apám pénzéből. Gyerekkoromban sem tudtam soha pénzt kérni. Most hogy befejeztem a sulit, és munkát keresek 3 hónapja, már minden baja van, ki van akadva tőlem, hogy menjek már dolgozni. 65 helyre adtam be a jelentkezésemet, de nem szólnak sehonnan. Anyám pénzt akar tőlem kérni, hogy adjak neki havi 30 ezeret, a kajába, rezsibe. Tudja hogy van megtakarított pénzem, hiszen diákmunkából kerestem, amit nem költöttem el. Csak azt vettem meg belőle amit muszály volt, van félretéve, de eszem ágában sincs odaadni anyámnak, mert úgysem venne itthonra több kaját. Sőt ugyanúgy szólna azért is, ha heti 2 adag cuccot kimosok.

Miért ilyen? Hogy tud pénzt kérni tőlem? Persze elvárja azt is hogy ő karácsonyra, névnapra és mindenre kapjon tőlem ajándékot. Kap is, mindig veszek neki. De ő, még a 18. születésnapomra sem vett semmit! Kajak semmit, 18. évesen az első nap bőgtem hogy milyen családom van, hogy tojnak rám. Azóta sem kapok tőle semmit se szülinapra, se semmire. Nagyon rossz így hogy ilyenek :(

2012. máj. 7. 10:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom, anyukád hány éves, de van egy tanácsom. Talán nálatok is kivihető.

Ehhez tudnod kell, hogy az én testvérem több mint 15 éve nem dolgozott, csak alkalmi munkákat végzett. Éveken keresztül én tartottam el. 1998-ban megszűnt az az állami cég, ahol dolgozott, utána munkanélküli lett,de amikor letelt az egy év, nem jelentkezett át az önkormányzathoz, ezért megszűnt minden támogatás, és utána nem ment el hivatalosan dolgozni.

Többször kértem az önkormányzatnál tanácsot, mit is tehetnék, hogy ő is kapjon legalább segélyt.

Azt a tanácsot adták, hogy jelentkezzen be a munkaügyi hivatalba, ahol regisztrálni fogják, mint munkanélkülit.

Nagy nehezen sikerült rábeszélnem, hogy menjen el, jelentkezzen be.

Egy évig volt regisztrált munkanélküli, ez alatt az idő alatt nem kapott pénzt.

Letelt az egy év, jelentkezni kellett a lakóhelye szerinti önkormányzatnál, ahol megállapították számára a rendszeres szociális segélyt.

Ezt minden hónapban kapta, tavasszal pedig az önkormányzatnál kapott munkalehetőséget őszig.

Télen pedig továbbra is kapja a szociális segélyt.

Ugyanakkor erre az időre a társadalombiztosítását is az önkormányzat fizeti, mert eddig nem volt TB kártyája sem.

Így az orvosi ellátás számára is ingyenes.

Beszélj apukáddal, mondd meg neki, hogy próbálja meg rábeszélni, mert nem várhatja el, hogy ha sikerül neked munkát találni, még te is őt pénzeld.

Érdeklődjetek utána az önkormányzatnál, de úgy tudom, hogy ez mindenhol így működik.

Nem várhatja el tőled, hogy te odaadd neki a diákmunkával szerzett pénzedet.

De azért igaza van annak a válaszolónak, aki azt írja, hogy vegyél valamit a hűtőbe. Ha megteheted, esetleg hétvégén bevásárolsz.

Az én fiam is egyetem mellett dolgozik, ez a pénz fedezi neki részben az iskolai tanulmányait.

Az intersparban dolgozik, mint diák és majdnem minden hét végén ő veszi meg a vasárnapi ebédhez valót.

Én ezt nem kértem tőle, de azt mondta, hogy ennyivel tud hozzájárulni a háztartáshoz.

2012. máj. 7. 11:55
 12/18 anonim ***** válasza:
92%
Mondd anyukádnak, hogy adsz neki pénzt, számlára, kajára, de csak akkor ha előbb felmutatja a saját pénzét, amit ő keresett, és ő is belead ugyanannyit.
2012. máj. 7. 12:00
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

én egyszerűen csak elmondanám neki, hogy nézd anyu, ha most odaadom neked a pénzem 3 hónap múlva apától kell kérnem, és az ugyanaz.. Ha kell neki pénz, szóljon faterodnak. Vagy egyszerűen letagadnám, hogy van egyáltalán megtakarításom.

Mégis miből akar kérni, mikor ő is tudja, hogy nincs munkád?

Még most is ugyanaz a helyzet, mintha iskolás lennél, bevételed nincs, ergo az apukád tart el. 10 évesen se hiszem, hogy kért volna tőled, most akkor minek kér? Miből adjál? És te ezen miért akadsz fent? Mond meg neki, anyukám kérhetsz pénzt, de nem tudok adni, a kisujjamból nem szophatom ki.

2012. máj. 7. 12:02
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

a házasságban akkor közös a kassza ha ugy van megbeszélve. ez az egyik. a másik hogy ha az egyik fél egy alkoholista barom akkor nyilván nem fogok neki adni egy vasat sem akkor se ha közös a kassza!

ugyanez vonatkozik egy "nem dolgozom de csokira szóróm a pénzt és nem adok a gyerekemnek"-anyára is!

2012. máj. 7. 15:31
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyád nagyon ellett kényesztetve. Ne adj neki pénzt! Ne te tartsd el ő se tartott el téged.ne is vegyél semmit se a szülinapjára se anévnapjára. Fúj. Ilyen kor csak hálát tudok adni istennek h én normális családban születtem illetve majdnem mert apám lelépett.
2012. máj. 7. 16:47
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Minket anya egyedül nevel (3 éves koromban elváltak, apa később meg is halt, szóval tényleg egyedül), de se engem, se a bátyámat nem kérte soha, hogy szálljunk be a rezsibe vagy ilyesmi (én 20 vagyok, a bátyám 22), igaz még egyetemre járunk, de így is mi kapjuk meg az árvaságit, ösztöndíjat, diákmunkás fizut. Persze - a kérése nélkül - a mozit, ruhákat, jegyzeteket stb. ált. magunknak szoktuk fizetni, de ha nekünk nincs rá, akkor ő előteremti valahonnan. Neki mindig mi voltunk az elsők, és ezért örökké hálás leszek, mert nélküle egy senki lennék.

Nem tudom, hogy a te "anyukád" miért ilyen, nem is kellett volna ilyen felelősség tudattal gyereket vállalnia. Szerintem üljetek le hárman (apukád is legyen ott) és beszéljétek meg, hogy te max. akkor szállsz be a költségekbe, ha anyukád is. Ha ebbe nem mennek bele, akkor ne foglalkozz velük, csak nem fognak kidobni?! Azért az eddigi kommentjeid alapján úgy tűnik, hogy szerencsére te majd jobb szülő leszel.

2012. máj. 8. 11:26
 17/18 anonim válasza:

Sajnállak, hogy ilyen anyád van, a gyerekkel akarja eltartatni magát, ismerős.

A faluban is vannak ilyen szülők, addig voltak jók a gyerekek, amig felvették utánuk a szocpolt, utána mehettek a háztól.

Apád mit szól ehhez?

Anyád csinál otthon valamit egyáltalán? Megfőz, mosogat, takarit?

Én 38 éves vagyok, de anyám a mai napig ad mindig valamennyi pénzt nekem, sajnos gyengén állunk anyagilag, az én feleségem sem dolgozik már 12 éve.

2012. máj. 15. 06:56
 18/18 énmegjuli válasza:
0%

Kicsim miért mondasz ilyeneket rólam amikor 18. születésnapotdrais egy vadi új autót kaptál tőlem.

Nem szégyelled magad hogy ilyenekkel ámítod a többieket és sajnáltatod magad???

Na várjcsak majd ha nem adok semmit!!

Ezt még megbeszéljük otthon.

Puszi Anyu!!

2012. dec. 24. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!