Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mostohaanyukák, ti hogy...

Mostohaanyukák, ti hogy érzitek magatokat, titeket hogyan kezelnek?

Figyelt kérdés

Nálunk a párom gyereke 4 éves, kb heti 5 napot van itt. Ezzel addig nincs is baj, míg a hétköznapi dolgokat csináljuk hármasban, vásárolni, rokonokhoz menni, együtt sétálni menni, vagy valami programra ahol vagy csak mi vagyunk, vagy ismerünk senkit (és ilyenkor tényleg olyanok vagyunk mint egy család). De ha már pl olyan program van, ahol a barátaink-ismerőseink is ott vannak (mindig van olyan ember, aki nem tudja hogy nálunk mi van), én legszívesebben nem megyek, mert elegem van abból, hogy -jé, nektek van gyereketek? - hááát, nekünk nincs csak neki.- jaa, sajnálom. És erre nem mond semmit a párom, hogy de én anyja helyett anyja vagyok a gyerekének. Meg ha ott a gyerek ugye akkor mindenki őt tutujgatja, az apja meg hihetetlen büszke, hát az ő fia így meg úgy, de azt egyedül én tudom, hogy ha én nem lennék mögöttük, nem tartana itt az a párom, ahol. Azt hiszem az a probléma, hogy én mosok-főzök-takarítok rájuk, programokat szervezek és tényleg szeretettel vagyok velük, ha nem rágnám a fülét folyton hogy a gyerek anyjától milyen cuccainkat kell visszakérni(amit mocskosan ad vissza) és menjünk vásárolni a gyereknek ruhát (mert ha én nem szólok, akkor az apja és anyja is járatná a 2-3 éveseknek való méretű ruhákban), én szólok hogy áprilisban már ideje lenne az egyetlen cipője (téli bakancs) helyett valami tavaszi cipőt venni, én szólok hogy ne felejtse el megmosni a fogát a gyereknek, ha én nem nyírom le a haját, akkor tiszta bozont... azt csinálom mint egy anya, de a párom ezt nem veszi észre, mert mivel én szólok neki és ő ezeket úgy ahogy megcsinálja, azt hiszi, mindent ő csinál a gyerekkel kapcsolatban, nekem semmi dolgom. Szóval valami összetett probléma van, amit nem tudom, hogy kéne megoldani, mert én is szívesen mennék velük akkor, ha olyankor is egy családként mennénk, nem úgy, hogy ők ketten vannak, én meg a szegény barátnő vagyok, akinek ez jutott. (3 éve élünk együtt)

Illetve, egy dolog zavar még, hogy ugye amióta együtt vagyunk, szint volt egy kisbabánk (anyukát nem nagyon érdekli a gyereke), átéltük azt ami egy gyerek felcseperedésével jár, és nekem mégsincs gyerekem. Náluk egy rövid kapcsolatból becsúszott, mi pedig hiába vagyunk régóta együtt, komolyan, nem lehet, mert az ő hibájukból se pénz, se hely még egyre egy ideig.

Megoldást szeretnék találni, és nem másik párt keresni.

2012. máj. 6. 10:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az en apukam baratnoje hasonlo gondolkodasmoddal rendelkezik, mint a #6os, csak meg rosszabb. Szerencsere nemsokara szakitanak (nem miattam). A csaj 4evvel idosebb mint en (17 bagyok), es egyszeruen nem birja elfogadni, hogy en apukam LANYA vagyok, es akarmikor szuksegem van ra, o ott van. Egyaltalan nem vagyok elkenyeztetett, sot az eddigi baratnokkel nem is volt gondom, hiszen engem mar nem kell tutujgatni, ok meg belattak, hogy jobb velem joban lenni, mert olyan felesege soha nem lesz apanak, aki engem nem fogad el. En meg tenyleg nem nehezitem meg a dolgukat, nem hasznalom ki apukamat, nem ugraltatom, meg semmi. Csak o eleg sokat beszel rolam, es emiatt feltekenyek a lanyok.

De ez a csaj folyamatosan probal befeketiteni, hazudozik rolam, smsben fenyeget stb. Gyulolom, szanalmas, hogy RAM feltekeny. Olyanokat mond, hogy bar annyira szeretne ot apa, mint engem. Nem erti meg, hogy a ket erzes (apai szeretet, szerelem) teljesen mas. Ja, raadasul valamiert ugy gondolja, hogy ha majd ram haragszik apukam, ot majd jobban fogja szeretni...

Bocsanat az offert, csak valahogy kijott belolem:) Neked viszont gratulalok, nagyon szep dolog amit teszel, es hidd el, megterul majd, ha nagyobb lesz a gyerek. Kitartas!:)

2012. aug. 21. 13:11
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Pffuu, nalunk is hasonlo a helyzet. Igaz nalunk a gyerek idösebb.

En mostam-föztem ra mindig amikor itt volt. Figyeltem, es kihuztam a vizböl amikor elfaradt a strandon a mely vizben. Adagoltam a vitaminjait. Vasaroltam a ruhait, iskolafelszereleseket.

Aztan amikor jön valami fontos dolog amiröl dönteni kell, akkor en kussoljak, mert nincs közöm hozza, nem en vagyok az anyja.

Ne szidd az anyukat a gyerek elött es ha majd nagyobb lesz, ra fog jönni kit szeret jobban. (Persze nem fogja bevallani mert nem illik.) Addig viszont türni kell, nevelni es erelyesnek lenni.

2012. aug. 21. 17:16
 13/13 anonim ***** válasza:
Hogy vagy kedves kérdező? Született azóta saját gyermeked?
2022. szept. 4. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!