Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék ebben a helyzetbe...

Mit tehetnék ebben a helyzetben? Kérdés rövid, magyarázat hosszú)

Figyelt kérdés
Nagymamámról lenne szó. Sajnos az utóbbi időben nem a legjobb a kapcsolatunk egymással.Jelenleg nem dolgozom, így otthon vagyok szinte egész nap.Van most egy barátom pár hónapja és ez nem tetszik neki. Azért, mert messze lakik.Most ott voltam nála pár napot és nagymamám teljesen ki volt akadva, hogy milyen dolog az, hogy én elmegyek hozzá. Szépen, higgadtan mondtam neki, hogy meghívott és mivel mama azt mondta ő ne jöjjön ide, így én megyek. Meg az utóbbi időben olyan ellenséges velem. Az igaz, hogy régebben mikor "piszkált" én is kicsit felhúztam magam, de mostanra már próbálom ezeket a helyzeteket úgymond kezelni. Tegnap este is voltunk unokatestvérem ballagásán. Őt előbb hazahozta unokabátyám, mert megunta. Este mondom, hogy mama, kaptam képet unokatestvéremtől, majd megmutatom. Idézem. Lesz*rom a képet, látom én őket eleget.Illetve kaptam kölcsön egy könyvet, amit meg akartam neki mutatni, hogy kenjem a hajamra. Ma is keresett valamit nem találta és elkezdett káromkodni, meg rajtam keresni és mikor mondtam neki, hogy mama ne káromkodj, akkor is, hogy azt csinál amit akar, ha nem tetszik, menjek ki. Tegnap volt szerencsém beszélgetni unokabátyámmal. Azt mondta, neki az a baja(mármint mamának) hogy itthon vagyok és nem dolgozom jelenleg(magyarul élősködöm apu meg az ő nyakán és legalább tesóm tanul. Apu nem ilyen, annyit mondott, hogy ő nem ad utazásra(amúgy most is a spórolt pénzemből mentem le hozzá. apu egész nap dolgozik, hétköznap nem is nagyon van otthon, hétvégén meg nagyon-nagyon ritkán, mert a barátnőjével van. Tesóm vidéken tanul, ha hazajön, akkor apuval beszélgetnek. De őket semmi más nem érdekli, csak a politika, a jog és a sport. Azok a témák amik engem érdekelnek, őket nem igazán érdekli. Múltkor is szeretem volna beszélgetni apuval és mondja, hogy őt ezek a témák nem érdeklik és keressek olyan beszélgetőtársat(pl barátom) akit ez érdekel. Én elhiszem, hogy sokat melózik, de azt nem hiszem el, hogy heti egy órája ne legyen a lányára. Bár lehet, hogy ezt én látom rosszul.Lehet, hogy megkapok mindent, amire szükségem van és hálás is vagyok, hogy még "eltartanak" De ez mamámat nem jogosítja fel, hogy ilyen ellenséges legyen. És akkor én vagyok a rossz, hogy milyen pofátlan vagyok, hogy utazom, én milyen erkölcstelen vagyok, stb.Én olyan vagyok, hogy mindig adnék nekik puszit. Apu ezt nem szereti, meg tesóm se. Most is felhívtam tesómat(és egyből) mi kéne? Tanulok, nem úgy mint egyesek. Kezdem úgy érezni, hogy is mondjam, hogy "Mikor megy már el ez innen" érzést.Én is azon vagyok, hogy legyen munkám, de nagyon nehéz elhelyezkednem. Most 15 én meg lesz majd egy műtétem, addig nem tudok munkát intézni. Amúgy tényleg nem is járok sehova, nem cigizem, nem iszom, ruhákat se nagyon veszek, illetve karácsony óta nem is vettem semmi ruhát.Ez az utazás dolog ami miatt ment a veszekedés. Lehet igaza van, e akkor is miért így kell közölni? Állítom ezért görcsöl állandóan az epém, mert csak nyelek....
2012. máj. 5. 19:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha az én mamám ilyen lenne, egyszerűen figyelmen kívül hagynám. Káráljon amit akar az öreglány. Én is jelenleg munkát keresek, és baromira nincs semmi meló a környéken, messzebb meg nem mennék még egyéb okok miatt. Ne félj én is megkaptam, hogy élősködöm meg stb a szüleimtől, csak leültem velük beszélgetni, hogy nézzék már meg milyen munkák vannak, esetleg képzések, aztán úgy ítélkezzenek. Azóta elfogadják, hogy ez a szitu, persze folyamat keresek melót, de valamiért nem kellek sehova, pedig nem vagyok sem tanulatlan, sem buta.

Sajnos a mamádnak mondhatsz akármit, az öregasszonyok nagyon makacsak tudnak lenni, viszont a tesóddal és apuddal rendezned kéne a viszonyodat. Tesódnak is addig nagy a szája, míg nem kerül ő is ki a nagyvilágba melót keresni.

2012. máj. 5. 23:13
 12/12 anonim ***** válasza:
48%

Erre őszintén azért nem kaptál eddig választ, mert a kérdésed unalmas, és semmiről nem szól.

Menj el dolgozni, vagy egy OKJ-s képzésre, vagy akármi. Alkalmi munkát simán találsz.

Esetleg otthon végezz érdemi munkát, fesd le a kerítést, főzz kaját, lásd el a nagymamát, akármi.

Nekünk full mindegy, hogy mikor vettél ruhát, mire költesz, én sem írom le, hogy tegnapelőtt vettem egy parfümöt, 2 hete 2 gatyát, mert tök felesleges info.

A kérdésed így is írhattad volna:

A nagymamám utál, mert nem dolgozom, ezért állandó konfliktus van köztünk. Mit tegyek? Ehelyett írtál 400 sort, kiírtál egy új kérdést, hogy milyen dolog, hogy senki nem válaszol a semmitmondó kérdésedre...

2012. máj. 6. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!