Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan nyithatnám fel Apám...

Hogyan nyithatnám fel Apám szemét a szűk látókörűségéből és mivel világosíthatnám fel, hogy felnőttem?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem,eddig nem zavart a dolog,de nem szeretnék már több "beszólást".

Először is szögezzük le,hogy nagyon tisztelem,tehát a hangomat nem tudnám felemelni Vele,de tény és való,hogy szűk látókörű.

10 éve nem lakom már otthon,Párommal lassan 5 éve vagyunk együtt,az elejétől fogva együtt élünk.Tehát saját háztartást vezetek évek óta.

A múlkor,mikor Apámnál voltam,valami villanyt égve hagytam és elkezdte magyarázni,hogy hogyan kell spórolni,meg hogy Nekem fogalmam sincs erről.Már akkor ez nagyon rosszul esett és megpróbáltam Neki elmagyarázni,hogy hogyne tudnám hogy kell spórolni (egyébként tényleg Én arról vagyok "híres" hogy nagyon meg tudom fogni a pénzt és ezt nagy részben Apámnak köszönhetem,mert Ő nevelt bele ebbe...és erre pont Tőle kapom meg,hogy fogalmam sincs róla)! Elmondtam neki,hogy hogyne tudnám mikor évek óta saját háztartást vezetek.

Annyira nem ismer.:(

Na és tegnap ismét volt egy "beszólása",ami miatt most gondolkodom egy megbeszélésen...

Annyi,hogy szeptemberől főiskolára fogok járni.Mint rendes dolgozó felnőtt nő,természetesen levelezőre. (Egyébként Ő tukmálta nagyon,hogy legyen egy diplomám és azt mondta állja a sulit,csak menjek,evvel nincs is semmi gond örülök,hogy így áll hozzá.)De most,hogy költözünk a Párommal és a konyha kialakításáról lett kérdezve Apám,azt mondta minek Nekem konyha szeptembertől úgyse tudok főzni,mert suliba fogok járni.:O

Ezt nem Nekem mondta,de visszahallottam és erre döntöttem úgy,hogy ezt most megint el kell Neki valahogy magyaráznom,hogy attól mert szeptembertől tanulok és havi mondjuk 1-szer be kell mennem a fősulira ha be kell,attól Nekem még lehet munkám,lehet magánéletem,lehet saját háztartásom,mint ahogy eddig is volt.

Egyszerűen nem is tudom mit hisz,de valahogyan szeretném felvilágosítani.

A segítségeket előre is köszönöm.

2012. máj. 4. 11:43
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Ha a hűtő beruházási költségét, meg az amortizációt levonod (ami kidobott pénz) plusz rászámolod a villanyszámládat, akkor mennyi idő mire egy hűtőszekrény visszahozza az árát?

És akkor a főzés költségeiről még szó sem esett

(energia, tisztítás, ,ráfordított idő, maradék)

Abból a pénzből éveken át ehetnél friss kaját a büfében.

2012. máj. 15. 15:09
 22/24 anonim ***** válasza:

háztartást vezetnia legnagyobb baromság.

Legyen egy mosógéped meg egy mikród meg egy laptopod, más nem is kell, mert csak kidobott pénz.

Annyi pékség, meg gyorsbüfé, pizzéria, meg étterem van ma már, hogy minden sarokra jut egy. És nem megfizethetetlen a kaja.

2012. máj. 15. 15:12
 23/24 anonim ***** válasza:

Am apádnak van igaza, felesleges a konyha, és tedd össze a két kezed, hogy fizeti a sulidat.

konyhának legyen elég egy mikro, meg egy grillsütő amibe beraksz pár csikrecombot, vagy virslit a mikróba meg a kv-t mert másra ugyse lesz időd a suli meg a meló mellett.

2012. máj. 15. 15:16
 24/24 A kérdező kommentje:

Köszi a Te válaszod is,bár eléggé haszontalan és kötekedő!:)

De nem baj,a konyhám már készül és nagyon szép lesz,szóval ezt a boldogságot már nem veheti el Tőlem Senki!:)

A sulival kapcsolatban meg látod az élő példát a Válaszolóim között,hogy van aki munka és iskola mellett még gyereket is nevelt és helytállt mindenhol.Tehát nem riasztasz el az egyik kedvenc időtöltésemtől,a főzéstől!:)

Köszönöm!

2012. máj. 15. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!