Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan nyithatnám fel Apám...

Hogyan nyithatnám fel Apám szemét a szűk látókörűségéből és mivel világosíthatnám fel, hogy felnőttem?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem,eddig nem zavart a dolog,de nem szeretnék már több "beszólást".

Először is szögezzük le,hogy nagyon tisztelem,tehát a hangomat nem tudnám felemelni Vele,de tény és való,hogy szűk látókörű.

10 éve nem lakom már otthon,Párommal lassan 5 éve vagyunk együtt,az elejétől fogva együtt élünk.Tehát saját háztartást vezetek évek óta.

A múlkor,mikor Apámnál voltam,valami villanyt égve hagytam és elkezdte magyarázni,hogy hogyan kell spórolni,meg hogy Nekem fogalmam sincs erről.Már akkor ez nagyon rosszul esett és megpróbáltam Neki elmagyarázni,hogy hogyne tudnám hogy kell spórolni (egyébként tényleg Én arról vagyok "híres" hogy nagyon meg tudom fogni a pénzt és ezt nagy részben Apámnak köszönhetem,mert Ő nevelt bele ebbe...és erre pont Tőle kapom meg,hogy fogalmam sincs róla)! Elmondtam neki,hogy hogyne tudnám mikor évek óta saját háztartást vezetek.

Annyira nem ismer.:(

Na és tegnap ismét volt egy "beszólása",ami miatt most gondolkodom egy megbeszélésen...

Annyi,hogy szeptemberől főiskolára fogok járni.Mint rendes dolgozó felnőtt nő,természetesen levelezőre. (Egyébként Ő tukmálta nagyon,hogy legyen egy diplomám és azt mondta állja a sulit,csak menjek,evvel nincs is semmi gond örülök,hogy így áll hozzá.)De most,hogy költözünk a Párommal és a konyha kialakításáról lett kérdezve Apám,azt mondta minek Nekem konyha szeptembertől úgyse tudok főzni,mert suliba fogok járni.:O

Ezt nem Nekem mondta,de visszahallottam és erre döntöttem úgy,hogy ezt most megint el kell Neki valahogy magyaráznom,hogy attól mert szeptembertől tanulok és havi mondjuk 1-szer be kell mennem a fősulira ha be kell,attól Nekem még lehet munkám,lehet magánéletem,lehet saját háztartásom,mint ahogy eddig is volt.

Egyszerűen nem is tudom mit hisz,de valahogyan szeretném felvilágosítani.

A segítségeket előre is köszönöm.

2012. máj. 4. 11:43
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

7-esnek a leendő sulim honlapjáról: "A levelező tagozat órái pedig a szorgalmi időszakban minden második-harmadik hétvégén (pénteken-szombaton) kerülnek megszervezésre." S gondolom szorgalmi időszak sincs mindíg(?) tehát nem nagyon kell majd bejárnom.

Igazából ezt a spórolásos beszólást csak azért hoztam fel,hogy ismertessem,hogy mennyire mellé nyúl Velem kapcsolatban és ez az,ami rosszul esik. Hogy halvány lila gőze nincs az életemről. :)De lehet,hogy igazatok van és rá kéne hagynom... Persze ezt úgyis csak azután tudom megtenni,ha legalább megpróbáltam.Addig úgyse nyugszom. Eleve le akarom tisztázni,hogy nehogy azt higyje Én most felnőtt léttemre nappalira fogok járni...stb

2012. máj. 4. 12:39
 12/24 A kérdező kommentje:

5-ös!:) "Azt elejtheted, hogy jó tanrended lesz, alig befolyásolja a napjaidat" ebből nem esne le Neki a tantusz. Erre tudod mit mondana?: "A suli az első ne foglalkozz Te semmi mással!" (Vagyis minden egyéb ezek után való,nem pedig fordítva):).

Viszont a konzerves érved jó!:) Bár a konyhába úgyse szólhat bele,nem is szokott Ő semmibe (a sulin kívül) csak meg vagyok lepve, hogy el van tájolva.Mert az ilyen szövegekből erre következtetek.:(

2012. máj. 4. 12:50
 13/24 A kérdező kommentje:

6/8/9-esnek meg azt tudom mondani,hogy itt nem evvel a konyha dologgal van a probléma illetve nem úgy,ahogy azt Ő gondolta. Nekem nem kell megfűznöm Apámat,hogy legyen konyhám,mert ebbe nincs beleszólása,nem is szokott semmibe.

Csak azon vagyok meglepve,hogy Ő azt gondolja Nekem az felesleges lesz. Hát hogy lenne az!?Érted. Hogy Ő azt hiszi most Én újra az iskolapadban fogok ülni minden nap!?:)És egyszeriben majd nem főzök Magunkra meg stb?Szóval ez kriminális.

A spórolásról,meg annyit jegyeznék meg,hogy azért írtam,hogy Engem ebbe Apám belenevelt,mert a Szüleim kislánykoromban elváltak és évekig Én kaptam a kezembe havonta a gyerektartást.Ezáltal nagyon jól megtanultam,hogy lehet X összeget 1 hóra beosztani.

2012. máj. 4. 12:58
 14/24 anonim ***** válasza:
Szorgalmi időszak szeptembertől-decemberig, illetve februártól májusig van, azaz 8 hónap, amikor meg nem kell bejárni, írod a beadandókat, és belegebedsz a tanulásba, főleg munka mellett.... Én is ezt csinálom most, megyek is vissza a könyvhöz... Kitartást!
2012. máj. 4. 13:16
 15/24 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy akár be kell járni, akár nem, ha nem tudsz naponta és rendszeresen 1-2 - sokszor több - órát szánni a tanulásra, felkészülésre, akkor alig ha lehet elvégezni a főiskolát. Tehát napi elfoglaltságod lesz vele, az biztos. Én Szegedre jártam egyetemre Debrecenből,kéthetente, másoddiplomát szereztem, 3 éven át. Két gyermek mellett, vidékre naponta járó pedagógusként. Háztartást vezettem, naponta főztem - s kitüntetéses diplomát kaptam. Mindezt csak szervezetten, rendszert felállítva lehet sikeresen megcsinálni. Apukád meg hogyan is sejthetné, hogy mi vár rád? Csak az tudja, aki benne van. Ezért mesélj róla, milyen is az esti, levelező képzés!
2012. máj. 4. 13:38
 16/24 A kérdező kommentje:
Oké,csak nem egyszerű elmagyarázni Neki valamit,ami amúgy ésszerű de ő nem annak látja. Mint amit Te is írtál,hogy a zsigereiben van. Ha Ő úgy gondolja a nappali a "normális iskola" akkor szerintem ezt se foga érteni,miért mentem levelezőre...most attól félek,szerinte ez "nem normális". Dehát valahogy csak el kell Neki magyaráznom!?
2012. máj. 4. 14:17
 17/24 anonim ***** válasza:

Talán a válásuk miatt lehet, de úgy érzem túlságosan is fontos Neked, hogy meggyőzd őt, mindent jól csinálsz. Imádott Édesapámat én is sokat győzködtem, míg rá nem jöttem, hogy felesleges. Ő mindig a kilányát látja bennem (családanya vagyok majdnem felnőtt gyerekekkel) és osztogatja a jó tanácsait,amik persze köszönő viszonyban sincsenek az életünkkel. Ahogy öregszik a Drága, egyre kevésbé.

A lényeg az , hogy szeretetből teszik, a tartalommal meg nem kell foglalkozni: szelektív nagyothallás , mosolygás ,néha egy tudom,tudom ismerlek megjegyzés és tedd a dolgod ahogy eddig.Szerintem el lehet fogadni,hogy bizonyos dolgok annyira beléjük ivódtak már, hogy akkor is kimondják, ha nincs rá szükség.

Tuti, hogy amikor nem hallod, a barátainak rendesen dicsekszik veled : milyen törekvő szorgalmas az én lányom, meg takarékos, meg jól főz..., de ha nem oltod le a villanyt szólni fog. Az enyém is szól.(úgy 10 percben)

2012. máj. 4. 14:28
 18/24 A kérdező kommentje:

Hát nagyon szépen köszönöm a válaszod,egyébként Mindenkiét is!:)

Jó lenne,ha Mindenki fel tudná így fogni a dolgokat,mint ahogyan Te is írtad,egyetértek evvel a meglátással,így tuti sok helyen kipipálhatnánk a családi konfliktusokat.Tehát igaz,Magamon kéne változtatni,hogy az ilyen dolgokon könnyebben túllendüljek.Ez egy hiba és nem tudom,hogyan kéne kiküszöbölnöm...de próbálkozom.:)

2012. máj. 4. 15:02
 19/24 A kérdező kommentje:

Ja és kedves utolsó Válaszolóm!:) Egyrész gratulálok az életedben elért eredményedhez,másrészt evvel kapcsolatban merült fel egy kérdésem.Gondoltam,aki ilyen jól tanult,az biztos tud Nekem ebben segíteni.

Tényleg van lehetőség fizetősről átkerülni az államiba ha jól tanul az ember (bizonyos átlag felett azt hiszem?)?

2012. máj. 5. 19:29
 20/24 anonim ***** válasza:

A spórolásról annyit, hogy egész hónapban égetheted a régi villanykörtét (tehát nem is az új ledeseket), ha kidobod a hűtődet ami tök feleslegesen zabálja az áramot!

Akármit is irogatnak rájuk, egy hűtő egy hónapban elpöfög minimum 5 ezret ah kishűtő, ha közepes akkor 8-10 ezret, a nagyok meg akár 12 ezret is.

A mai világban már felesleges hűtőt tartani, úgyse kapsz meg semmit se olcsóbban, és nem tárolhatod hetekig plusz nem is egészséges napokig ugyanazt enni.

Mellesleg meg nem szögezek le semmit, nem vagyok ács!

2012. máj. 15. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!