Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénzből és hogyan...

Mennyi pénzből és hogyan jöttök ki 1 hónapban?

Figyelt kérdés

A mi bevételünk kb. 150 ezer havonta. 2- en vagyunk a férjemmel. Nagyon félek a jövőtől mert hitelfelvétel előtt állunk (saját házat szeretnénk ez majd KB.40.000 LESZ HAVONTA)+ gyerek is jó lenne már de nem tudom kijövünk-e majd a pénzből.

Szerintetek lehetséges?

2009. jún. 23. 20:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezzel az a baj, hogy nem borúlátó akarok lenni de nemtudni mi lesz már itt pár év múlva amik most vannak az életben hát pfff...

Ennyi pénzből ki lehet jönni ketten meg elrakni is lehet, de gyerekkel +hitel hát nem tudom...de az is igaz hogy én például gyerek nélkül nem látom értelmét közös jövőnek bárkivel is. Nehéz dolog.:(

2009. jún. 23. 21:16
 12/18 anonim válasza:
100%
Mi 3 gyereket nevelünk.Egy középiskolást,egy általános sulist és egy 4 hónapos babócát.Én a picúrral gyermekágyin vagyok (48-50 ezer havonta)kapunk a 3 gyerkőcre csal.pótlékot 48 ezret.A párom munkanélkülin van 30ezret kap.Szóval 5 főre van havi kb.126 ezrünk.Van autótörlesztésünk 30 ezer.Van netünk,telefonunk,kábeltévénk.Nem egyszerű,de ennyiből is ki lehet jönni.Még csak annyi,hogy körülményeink ellenére mikor kiderült,hogy babát várunk nagyon boldogok voltunk és eszünkbe sem jutott,hogy ne vállaljuk az anyagiak miatt.
2009. jún. 23. 21:20
 13/18 anonim ***** válasza:
49%
Pont a hétvégén beszélgettünk erről ismerősökkel, hogy ki mennyiből él. Ki lehet jönni ennyi pénzből is. A rokonságban van egy család, ahol két középiskolás és egy 8 éves gyerekkel havi 200 ezerből élnek, mert az apa munkanélküli volt, majdnem egy évig. (hála istennek pár hete talált munkát)Ne hidd el azt sem, hogy egy kisgyerek rengeteg pénzbe kerül. Annyit költesz rá, amennyid van.
2009. jún. 23. 21:35
 14/18 anonim ***** válasza:
75%

Mi havonta kb. 230e-250e Ft-ból élünk négyen, plusz még a családnak is segítünk. Én még nem dolgozom, de jövő hónapban lejár a gyes-em, úgyhogy most munkát keresek... :S

Mi ennyi pénzből viszonylag jól megélünk, évente 2-3 hetet a tengernél is el tudunk tölteni, bár akkor is csak a Lidl-ben vásárolunk, semmi extra, csak a tenger. :D

A házunkat fel kellett újítani, úgyhogy hitelt is fizetünk bőven. :S

Megtakarítani nem tudunk. Ja, és 15 éves autónk van nekünk is. De nem panaszkodom tulajdonképpen, mert tudom, hogy sokan sokkal rosszabb helyzetben vannak. Bár azért amikor az ember elkezdi a "saját" életét élni, szerintem akkor azért vannak döccenők. Mi, amikor összeköltöztünk, és gyerekünk született, nagyon-nagyon rossz anyagi helyzetben voltunk, és bizony volt hogy hetekig krumplin éltünk. De a lényeg a pozitív gondolkodás, és akkor minden helyrezökken.

A te helyzetedet nézve én azt látom, hogy azért próbálj nagyon elővigyázatos lenni. Gondolj arra is, hogy mi lesz, ha te nem fogsz dolgozni, mert otthon leszel a babával. Mert akkor kevesebb lesz a pénz is. És akkor is ki tudtok majd jönni?

2009. jún. 23. 21:39
 15/18 anonim ***** válasza:
47%
Én egyedül élek,se férfi se gyerek.130ezerből nem nagyon jövök ki.Van lakásom,kocsim,rezsim,hitelem nincs.Nem élek nagylábon,pedig jó lenne.Régen jobban kerestem,ez az állapot 1 éve van kb.Gratulálok a gyermekeseknek,akik ilyen jó beosztják a pénzüket!
2009. jún. 23. 23:01
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi szerencsére jelenleg jól megvagyunk. Édesanyám egyedül nevel, mivel pár éve apukám meghalt. Rám maradt egy nagyon nagy ház és egy viszonylag drága autó, amiket eladtunk és vásároltunk belőle három 2,5 szobás lakást a belvárosban, amiket 30 és 40ezer forintért kiadunk bérbe. Így ez tisztán jelent 110ezer forintot, amire rájön az árvasági segélyem, ami jelenleg 32ezer forint. Szerencsére anyukám egészséges, viszonylag jónak és biztosnak mondható munkája van, ahol nettó 110ezer körül keres. Ez mellé még jár a családi pótlék (13700FT), és összesen ennyi pénzünk van egy hónapra. Nem pazarlunk, mindenünk megvan, de inkább arra törekszünk, hogy minél több pénzt tudjunk félretenni, ha egyszer szükség lenne rá.

Sajnos a másik kérdésedre nem tudok válaszolni, mivel 18 éves korom miatt még nem vagyok benne a dolgokban ilyen részletesen.

Sok sikert nektek! :)

2009. jún. 23. 23:02
 17/18 anonim ***** válasza:
36%

Kedves kérdező!

Szerintem az a legjobb amit most tehetsz,hogy belevágsz a hitelbe,mert inkább a saját házadat fizesd minden hónapban minthogy albérletre add ki ugyanazt a pénzt!

Máas megoldás nincs ha saját házat akarsz csak a hitel!

Azsem megoldás ha albérletet fizetet,mikor a saját házadat is törleszthetnéd!

A gyerekkel kapcsolatban meg szerintem vágj bele!!!!!Má si megél hiddel!!!Ha most még vársz éveket mire letelik a hitel... az sem megoldás!éhen úgysem halltok!

2009. jún. 23. 23:34
 18/18 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

mi 3 an élünk havi kb. 155 ezerből. Nem panaszkodom, noha ALBÉRLETBEN lakunk és szerintem jól megy nekünk. Igaz nem gyűjtögetjük a vagyont.

Neked is azt tanácsolom, hogy ne adósítsd el magad ház, kocsi, meg egyebek miatt. Ez mind csak viszi a pénzt nagyon. Ne gondold hogy ha lakást veszel hitelre az olyan jó buli, mert ha alaposan kiszámolod, láthatod hogy jóval többet fizetsz a banknak mint amennyi maga az ingatlan volt. Dúrván lehúznak!

Ha vidéken éltek albérletben sokkal olcsóbb lakni mint fizetni a 90-120 ezres törlesztőrészletet havonta 20-30 évig!

Az élet elszáll, amíg fiatal vagy addig kell élvezni, utazni. Nem leszel előre ha lesz egy lakásod, de megsavanyodtál a törlesztő részletek évei alatt és elmondhatod semmire se tellett mert fizetted a hitelt!

Így is lehet gondolkodni! Ja, és mi friss házasok vagyunk 1 pici babával, 1 keresettel meg némi fusi munkával.

2009. jún. 24. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!