Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám számítógépfüggő, mit...

Anyukám számítógépfüggő, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Úgy 7 éve kezdődhetett az egész, amikor megromlott a szüleim viszonya. Anyukám akkor az internethez menekült, ott szerzett barátokat, hogy átvészelje a válást, meg az az utáni időszakot - de ennek már majdnem négy éve! Az elején nem akartam szólni, meg én is szinte természetesnek vettem, hogy most egyedül van és a cseten megvigasztalják stb... De az igazi barátait elveszítette, nem keresi velük a kapcsolatot, sok találkozót (akár családit is!) lemond, hogy a "netes pasijával randizzon" (aki egyébként nős és az ország másik végében lakik és eszük ágában sincs találkozni...) Anyukám tanárnő, így egész nyáron itthon van. Szinte minden házimunkát én csinálok - a főzést még nem önállóan, mert az még nem megy annyira - anyukám meg a gép előtt ül, kivéve azokat a max. félórás szüneteket, amikor mondjuk lemegy a sarki boltba cigiért. Ha mégis valami miatt fel kell állnia a géptől, nagyon ingerült lesz, csapkod és káromkodik, dühös a világra, hogy őt nem hagyják békén. Képes volt kiadni egy vagyont, hogy nekem legyen saját laptopom (aminek én nagyon örülök, meg minden... de nem kértem, meglennék néküle), mert sajnálja tőlem azt a pár órát, amíg én is intézném az ügyeimet a neten. -.-" A feszült légkör miatt nem is vagyok sokat itthon, ált. a barátaimmal találkozom. Rossz hazajönni, rossz őt így látni. :(
2009. jún. 23. 13:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem pszichológushoz kéne mennie. Írd össze egy hétig/hónapig, hogy mennyi időt tölt a gép előtt, és szembesítsd vele. Mondd, hogy hiányzik, ilyesmi. Beszéltél már vele erről?
2009. jún. 23. 14:14
 2/7 anonim ***** válasza:
41%

Hogy megszabadítsd a szenvedélyétől egy időre a tudta nélkül: Tedd tönkre az internetkábelt. lehetőleg szombat délután, hogy ne tudjon aznap, és még másnap sem internet kábelt venni. Amúgy, az nem egy költséges cucc, 50 forint métere.. Úgy etdd tönkre, hogy vedd ki mindkét oldali csatlakozóból, és törögesd. Amikor már úgyérzed jó, akkor dugd vissza próbáld ki, ha még nem jó, akkor szintén hajtogasd, törögesd. Ha ez megvan, akkor minimum 30 órán át internet nélkül lesz :D

Van egy B verzió: Tedd tönre a routert, vagy a modemet amin jön az internet. Akkor biztos nem fog müködni vagy egy hétig. Az kicsit költségesebb, de mondjuk azt az internetszolgáltató fizeti ki, ha ki kell cserélni, tehát úgy tedd tönkre, hogy ne vegyék észre. Én szétszedném, és a belső paneljét beraknám a mikróka, és, akkor szétsülne benne egy két kondenzátor, kábel stb. :)

Na, majd írj, hogy sikerült :D

2009. jún. 23. 14:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyni kell szép lassan ugyis meg fogja uni!probálj vele leülni beszélni hátha megjön az esze!
2009. jún. 23. 14:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a függők ezt soha nem ismerik be,ergo az elbeszélgetésnek nem sok értelme lenne.Valahogy a lelkiismeretére kéne hatni...
2009. jún. 23. 14:47
 5/7 anonim ***** válasza:
ha tönkreteszed neki a modemet, akkor úgy is eveszi addig a laptopodat, ha azon is van mobilnet. :) szerintem
2009. jún. 23. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:
elég ha leveszed az oldalát és kihuzod a vinyo ide kábelját
2009. jún. 26. 15:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Vágd szét az internet "zsinórt".Mond le az internetet a háta mögött.Ha újra bevezeti így járt. Veszekedjetek egy sort,hogy Neked így jó mutter? Mert szerintem nem. :O
2009. aug. 6. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!