Meghalnál érte? A férjedért, feleségedért. A párodért.
Mégis milyen szituációra gondoltál? mert ez így elég elméleti kérdés, és aki rávágja hogy gondolkodás nélkül igen, azt megnézném a tettek mezején is. :)
Ez a kérdés sokszor fel sem merül az emberben, mert ugye ha az égő házba fut vissza valaki hogy kimentse a kedvesét, akkor ez a kérdés nem releváns. Hiszen nem biztos hogy bennég vele, mert úgy gondolja, hogy elég erős, és ügyes és meg tudja csinálni. Vagy ha utána nyúl mert az kiesett a korláton vagy hasonló helyzetek. Ha mondjuk rablótámadás történik és a rabló választás elé állít hogy kit öljön meg, ez sem igazán számít, mert hiába áldozza föl magát valaki, akkor se biztos hogy a másikat életben hagyja, szóval ennél a helyzetnél is más körülmények is belejátszanak.
Ezt a konkrét kérdést például akkor tudom értelmezni, ha valakinek a felesége vagy férje súlyos szívbeteg, átültetésre vár, és nincs donor. Azt mondják hogy kb 1 napig bírja még, és a másik titokban elvégezteti a vizsgálatokat hogy ő alkalmas donornak, és ezért megöli magát hogy a másik megkapja a szívét. bár ugye még ekkor sem biztos, mert lehet hogy végül mégis alkalmatlan lesz a szerv, vagy másnak adják a listák miatt... De még ettől eltekintve is megnézném én hogy a gyakorlatban ezt hányan teszik meg. Valaki hallott ilyenről? mert én nem. És vajon ilyenkor a sok ígérgető hol van? mert sok transzplantáció történt már, és nem hiszem hogy egy sem akadt ahol előzőleg nem mondtak már ilyet a párok....
33/N
Én meghalnék érte.
Volt már rá példa, hogy úgy húztam el autóbusz elől, de ha más nem segített volna, akkor ellököm és a helyére esek.
ma 18:17
történt már ilyen, attól mert te csak a facebookra használod a gépet vagy hogy itt legyél attól sok hír van fent a neten, csak utána kéne nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!