Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalnál érte? A férjedért,...

Meghalnál érte? A férjedért, feleségedért. A párodért.

Figyelt kérdés
2012. máj. 1. 16:56
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
41%
Én már "megtettem" érte csak nagy szerencsém volt, , aki azt írja nem hiszi az sose volt teljes egész ember úgy,hogy a másikkal együtt és sosem tudja meg igazán milyen a feltétel nélküli szerelem/szeretet még évtizedek után se, mert a mai világban eluralkodott az ÉN és az önzőség a tető fokára hág.
2012. máj. 1. 18:02
 22/51 anonim ***** válasza:
88%

Mégis milyen szituációra gondoltál? mert ez így elég elméleti kérdés, és aki rávágja hogy gondolkodás nélkül igen, azt megnézném a tettek mezején is. :)

Ez a kérdés sokszor fel sem merül az emberben, mert ugye ha az égő házba fut vissza valaki hogy kimentse a kedvesét, akkor ez a kérdés nem releváns. Hiszen nem biztos hogy bennég vele, mert úgy gondolja, hogy elég erős, és ügyes és meg tudja csinálni. Vagy ha utána nyúl mert az kiesett a korláton vagy hasonló helyzetek. Ha mondjuk rablótámadás történik és a rabló választás elé állít hogy kit öljön meg, ez sem igazán számít, mert hiába áldozza föl magát valaki, akkor se biztos hogy a másikat életben hagyja, szóval ennél a helyzetnél is más körülmények is belejátszanak.

Ezt a konkrét kérdést például akkor tudom értelmezni, ha valakinek a felesége vagy férje súlyos szívbeteg, átültetésre vár, és nincs donor. Azt mondják hogy kb 1 napig bírja még, és a másik titokban elvégezteti a vizsgálatokat hogy ő alkalmas donornak, és ezért megöli magát hogy a másik megkapja a szívét. bár ugye még ekkor sem biztos, mert lehet hogy végül mégis alkalmatlan lesz a szerv, vagy másnak adják a listák miatt... De még ettől eltekintve is megnézném én hogy a gyakorlatban ezt hányan teszik meg. Valaki hallott ilyenről? mert én nem. És vajon ilyenkor a sok ígérgető hol van? mert sok transzplantáció történt már, és nem hiszem hogy egy sem akadt ahol előzőleg nem mondtak már ilyet a párok....

33/N

2012. máj. 1. 18:17
 23/51 anonim ***** válasza:
30%

Én meghalnék érte.

Volt már rá példa, hogy úgy húztam el autóbusz elől, de ha más nem segített volna, akkor ellököm és a helyére esek.

2012. máj. 1. 18:24
 24/51 anonim ***** válasza:
0%

ma 18:17

történt már ilyen, attól mert te csak a facebookra használod a gépet vagy hogy itt legyél attól sok hír van fent a neten, csak utána kéne nézni.

2012. máj. 1. 18:28
 25/51 anonim ***** válasza:
70%
Biztos, hogy nem. És ő sem értem. Attól függetlenül szeretjük egymást. De őrültek nem vagyunk. Persze, ha valami nagy áldozat kell ahhoz, hogy ő is, és én is éltben maradjon, teszem azt egy szervátültetés, az még belefér. De vannak gyerekeink is, és elsősorban rájuk kell gondolni. Ha én meghalok, és ő is meghal, mi lesz velük?
2012. máj. 1. 18:42
 26/51 anonim ***** válasza:
0%
Meg. Rá nagyobb szükség van ezen a Földön. De tudom, hogy ő is megtenné értem.
2012. máj. 1. 19:15
 27/51 anonim ***** válasza:
Hát én ugyan nem.
2012. máj. 1. 19:43
 28/51 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. máj. 1. 20:22
 29/51 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, nem. És igen, vállalom, hogy még nem tapasztaltam meg az igazi szeretetet. Lehet, másként gondolnám, ha lenne párom, de nincs most.
2012. máj. 1. 20:46
 30/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem halnék meg senkiért. Imádom a rokonaimat, a szerelmemet, de az életemet is. Ha valakinek szüksége lenne "nélkülözhető" szervemre, bármikor odaadnám, de az életem túl sok.
2012. máj. 1. 21:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!