Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti engeditek a gyereke...

Szülők! Ti engeditek a gyereketeknek, hogy vezesse a kocsitokat, természetesen jogsival?

Figyelt kérdés
Meglett a jogosítványom, amit NEM a szüleim fizettek, de végig maximálisan támogattak, hogy legyen csak meg. Erre most nem engedik, hogy vezessem a kocsit, még úgy sem, hogy ott ülnek mellettem. Nővéremnek 11 (!) éve van jogsija és ő sem vezetheti. Hol van itt a logika? Minek támogatják, hogy ilyenre költsem a pénzem, ha aztán nem engednek a volán mögé?
2012. máj. 1. 11:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
lehet h féltik a kocsit.. nehogy össze törjön stb-.
2012. máj. 1. 12:15
 2/12 anonim ***** válasza:
23%

Attól függ milyen kocsim van.Ha új Audi akkor nem engedném meg én sem.

De a renault Lagunát engedtem..Azt nem féltettem annyira mint az Audit.

2012. máj. 1. 12:19
 3/12 anonim ***** válasza:
64%

de legalább akkor lehetne, amikor ott vannak melletted. mondd meg nekik, hogy a kocsi nem jogsival megy, hanem benzinnel, és ha ezt tudod le sem teszed, mert így semmi értelme, hiszen később sem fogsz tudni vezetni, ha most nem gyakorlod be, és kiesel a gyakorlatból, ami még most van. tehát sűrű gratulációk közepette közöld ezt a szüleiddel.

ja meg azt, hogyha mondjuk történik valami, és el kell rohannod valakivel a kórházba, akkor majd te nem tudsz, mert nincs a vezetésben gyakorlatod, és majd meghal valaki. hát én ezt így kifejteném nekik, akár tetszik akár nem, mert ennek az égvilágon semmi értelme, amit magyaráznak.

meg ha annyira féltik a kocsit, vagy éppenséggel téged, akkor azt sem engedik, hogy jogsit csinálj. de így?! kidobtál az ablakon nemtudom hány száz ezret.

így a majdani családod fogja meginni a levél, hogy az apjuk/anyjuk nem tud vezetni, és nem juttok el sehova.

nekem van egy ilyen családtagom, vagyis nem vérszerinti családtag, de ő pl. nem vezethet. egyébként az apám élettársa, és van egy kislányuk. és ha valahova rohanni kell vele, ki sem tud állni a garázsból. tehát ennyit erről.

2012. máj. 1. 12:20
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Nalunk forditott a helyzet, mint szulo megengedtem, hogy hasznaljak a kocsimat, viszont ma mar nem engedik meg, hogy en a kocsijukat hasznaljam pl. NEm beszelve arrol, hogy komoly kocsim volt mindig, megsem feltettem toluk.
2012. máj. 1. 12:25
 5/12 anonim ***** válasza:
55%

Apám anyámat nem engedte vezetni, mióta új kocsijuk van, aminek 16-17 éve már. :D Mióta az a kocsi van, ő nem vezethette. A régi Skodát még igen, azt soha.

Nekünk, a gyerekeinek nincs jogsija, de vezetni tanított már minket vele. Páromnak volt, hogy felajánlotta, hogy vezesse, de ő nem akarta (neki persze van jogsija).

2012. máj. 1. 12:31
 6/12 anonim ***** válasza:
35%
Engem engednek. 17. életévem betöltése után másfél hónappal kezemben volt a jogsim. Aznap, mikor megkaptam már mehettem is amerre láttam, anélkül, hogy velem jöttek volna vagy lesték volna minden mozdulatom. Miközben tanultam, sokszor engedtek vezetni kisebb szakaszokon elhagyatott helyeken, ott megtapasztalták, hogy van érzékem a vezetéshez. Fél éve volt meg a jogsim mikor kaptam egy közepes autót (a kicsiben féltettek volna), azóta azzal járok suliba, meg ahova akarok. Nekik is van 2 kocsijuk, egy anyáé, egy apáé, de nem szerették, ha elvittem őket otthonról mikor nekik szükségük lett volna rá. Amúgy nekik is jól jön, hogy nekem van jogsim, mert egy kisebb településen lakunk ahol semmi nincs, viszont iskolába egy nagyvárosba járok, így napközben bármikor fel tudnak hívni, hogyha kell valami otthonra, én pedig meg tudom azt venni és hazavinni, nem kell nekik ezért külön 40 km-t megtenni. Mindenki jól járt azzal, hogy ilyen hamar meglett a jogsim. 18/L
2012. máj. 1. 12:50
 7/12 A kérdező kommentje:
Egy régebbi típusú Renault Lagunánk van... tehát nem egy olyan elképesztően drága autó. De már nem is merek velük erről beszélgetni, ma is említettem apámnak és ezt mondta: "mi a kib@szott k*rva életért jó neked, ha olyanokat pofázol, amivel felb@szod az idegeimet? " Szerintem ez mindent elárul... komolyan mondom, egyetlen kívánságom az, hogy egyszer legyen valamim ami az enyém és büszke lehetek rá, akár autó, akár ház, akár egy gyerek, de a szüleim majd a közelükbe sem mehetnek. Ők sem bíznak bennem, én sem bennük.
2012. máj. 1. 13:06
 8/12 anonim ***** válasza:
16 éves korom óta van jogsim, a szüleim erőltették. Autónk persze nem volt. Most vagyok 32 és a forgalmi vizsgán vezettem utoljára. Gondolhatjátok, mennyire tudnék beindítani egy autót...Kidobott pénz így a jogsi, ha valaki nem gyakorolhat. Férjemnek van autója, de bele sem merek ülni a volán mögé...
2012. máj. 1. 13:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Itt tényleg nem sok beszélgetni való van.

Ügyelj rá, hogy ne járjon le a jogosítványod, aztán ha már lesz saját autód, veszel pár órát az emlékeid felfrissítésére ha kell, de már nem költesz tanfolyamra, vizsgára stb.

2012. máj. 1. 13:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is hiába lett meg a jogsim, nem vezethettem a kocsit. Apám parkolóban engedte csak, de abból is lehülyézés és üvöltözés lett, mivel 4x egymásután lefulladtam a menő kocsijával,főleg hogy dízeles is és 10x nagyobb mint, amin tanultam vezetni :( Minden vágyam mondjuk az volt régebben is, hogy együtt vezethessünk, illetve tanítson, vagy engedjen elmenni ide-oda kocsival De pl direkt eladta a másik régi kocsit is, hogy nehogy vezethessem. Kb nulla ft-ért adta el úgy, hogy lett volna rá szükség és nem volt hibája sem. Anyámnak se engedte és tesómnak sem soha, hogy vezessenek. Nem tudom mitől félt, a pénztől biztos nem, mert van elég bőven....

Szóval majd szerzek magamnak 2éven belül egy kocsit és akkor vezetek mint az állat....

24N

2012. máj. 1. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!