Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van értelme az életnek barátok...

Van értelme az életnek barátok és pár nélkül?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 30. 16:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Van hát. Tele vagyok tervekkel, és egyik se a párkapcsolatra van kihegyezve.
2012. ápr. 30. 16:58
 2/10 anonim ***** válasza:

Erre én is kíváncsi volnék, mert én lassan 19 éves leszek, és még soha nem volt barátom, és sajnos barátaim sincsenek. Állandóan csak itthon ülök, és nem tagadom, így név nélkül fel is merem válani, hogy már öngyilkos is szerettem volna emiatt lenni.

Sokak várják a 18. szülinapjukat, és is vártam, csak én picit másabbnak terveztem. Aznap szerettem volna, végett vetni az életemnek, de nem tettem, mert hittem, hogy talán egyszer jobb lesz, de sajnos már lassan egy éve, és semmivel sem jobb:(:(

Sokszor sírok is a mai napig rendszeresen emiatt, de tudom,, hogy erről én tehetek.

2012. ápr. 30. 17:02
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Az önkifejezés adhat célt az embernek. Mindannyian valamilyen okból vagyunk itt a világon, szerintem ezt kell megtalálni. Nem minden embernek azonos a sorsa, miért kéne mindenkinek a családalapítás a célja?

Szerintem keress egy hobbit, amit szeretsz csinálni, meglátod, az célt ad az életednek.

2012. ápr. 30. 17:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Második vagyok, hiába voltak céljaim, ötleteim, a mai napig szeretnék lovagolni, boxolni járni, de egyedül semmihez sincs kedvem. Még az érettségire sincs kedvem készülni, mert mindig az van az eszemben, hogy miért erőltessem én magam, ha semmi örömöm nincs az életemben. Csak élek egyik napról a másikra...
2012. ápr. 30. 17:33
 5/10 anonim ***** válasza:

Ne másoktól várd, hogy ezt megmondják, neked kell tudnod, mi ad értelmet az életednek. Ismerek tudós típusú embereket, akiknek annyira kitölti az életüket a választott tudományuk, hogy nem is férne bele egy család vagy párkapcsolat, de ők ezt választották és így boldogok. Probléma akkor van, ha te családapa/anya szeretnél lenni és ez nem jön össze, mert akkor hiába mondják, hogy van így is értelme. De szerintem előbb-utóbb mindenki megtalálja a párját. Ellenben akkor sem lehet a társad az élet egyetlen értelme, valaminek még lennie kell mellette (egyrészt nem lógtok úgyse mindig egymás nyakán, és akor is ki kell valamivel töltened az idődet, másrészt számára is érdekesebb leszel, ha nem csak belőle áll az egész életed).

Aki írta, hogy öngyilkos akar lenni: légyszi ne tedd, rengetegen találták meg a párjukat még 30, 40 fölött is, olyanok is, akiknek addig senki nem volt, és te még nagyon fiatal vagy. Pszichológussal elbeszélgetés segíthet, ők nagyon sokat tudnak tenni a hozzád hasonlókért (felépítik az önbizalmad, elkergetik a negatív gondolatokat).

2012. ápr. 30. 17:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne lenne.

Képzeld azt, hogy az életed egy vonat. Adj neki egy vonzó úti célt (életcél, vagyis valami, amit el akarsz érni), csinosítsd ki és tartsd rendben a kocsikat kívül-belül (külső és belső értékek; a külsőt értelemszerűen kis sporttal, igényes öltözködéssel, stb míg a belsőt tanulással, művelődéssel és tartalmas kikapcsolódással tarthatod rendben).

Innentől pedig nincs más dolgod, mint várni, hogy valaki menet közben felszálljon rá, miközben te továbbra is a cél felé haladsz.

Értelemszerűen nem sokan szállnak fel egy olyan vonatra, ami nem megy sehová, vagy ami kívül/belül le van pukkanva, és azt végképp hülyeség elvárni, hogy majd az utas fogja a te kis depis marhavagonjaidat rendbe hozni...

2012. ápr. 30. 18:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Utolsó, ez hihetetlenül szuper hasonlat :D

Egyébként kérdező: van. Sőt, az már régen rossz, ha az embernek csak az a célja, hogy bepasizzon/-csajozzon és barátokkal legyen. Persze, ez jó dolog, fontos is. De sokkal fontosabb, hogy egy hivatást találjunk, ami valóban értelmet ad az életnek, nem pedig csak elfeledteti velünk, hogy az életünk még mindig értelmetlen, habár kellemesebb.

2012. ápr. 30. 19:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan vagyok.Van értelme az életemnek,csak persze így jóval sz@rabb haladni az úton.Reméljük,lesz jobb is.
2012. ápr. 30. 19:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Van persze.Találni egy elfoglaltságot munka után,nagyokat aludni,olvasni,zenét hallgatni.Nem mindenki született társasági embernek,az emberek egyre befordultabbak lesznek és már nem igazán szeretnek barátkozni,és a párkeresés is egyre nehezebb.Nekem is ez tölti ki a napjaimat,és a családom(anyu és öcsi) és jól érzem magam.25/N
2012. máj. 1. 01:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez a cél megtalálása nem valami egyszerű dolog. 23 éves vagyok, és ötletem sincs, minek kelek fel nap, mint nap. És van párom, de ő igényli, hogy legyen neki egy saját kis élete, ami normális. Szerintem, nulla önbizalommal, mint nekem is van nagyon nehéz célt találni. Legszívesebben elhúznék egy buddhista kolostorba és haza sem jönni soha többet.
2012. máj. 1. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!