Járt volna ebben az esetben bármilyen anyagi kötelezettségünk feléjük? Lennt részletesen.
Figyelt kérdés
Szóval apámnak van gyereke az előző házasságából. Közel 20 éve viszont nem tartják a kapcsolatot, anno mindent (házat, meg ami hozzá tartozott) otthagyott nekik plusz évekig fizetett meglehetősen magas összegeket nekik tehát nem hanyagolta el őket. Én a második házasságából vagyok, jelenleg is együtt vannak, viszont volt majdnem egy haláleset, apu részéről. Ha ő most nem lenne, akkor járt volna bármilyen összeg is az előző házasságából a gyerekeinek? Elvégre nem foglalkoztak vele közel két évtizede, semmit nem tudnak róla még most se nagyon, és anno nem vett el tőlük semmit ami mostani értékben számolva közelít a 30 millióhoz.2012. ápr. 30. 12:58
1/21 anonim válasza:
természetesen azért mert apád nem foglalkozott a gyerekével (ugyanis neki kéne) attólmég a gyereke. Tehát ugyanúgy örököl utána mint te. És ez így helyes.
2/21 anonim válasza:
Jogilag fele neked jár fele a másik gyereknek az nem érdekli a jogot hogy anno mit hagyott ott neki és nem tartottk a kapcsit. Beszéld meg apaddal hogy életében irassa rád a lakast hogy a tied legyen
3/21 A kérdező kommentje:
Én illetve mi azt hittük ez elég érv. Ők se foglalkoztak vele, amúgy se hiába szűnt meg a kapcsolat. Olyan papírt beszéltünk itthon amiben amiket leírtam, leírja papírra megfogalmazva hitelesen aláírással hogy nekik semmit nem. A ház fele apué, fele anyué. De akkor egy ilyen papír kevés és nem szabad az ő tulajdonába semminek se lennie?
2012. ápr. 30. 13:08
4/21 anonim válasza:
A köteles rész akkor is jár a gyereknek.
(nem is értem egy apában hogy merülhet fel,hogy ellöki a gyerekét)
5/21 anonim válasza:
Persze,ugyanolyan gyereke mint te....Ugyanannyit örököl majd mint te....
6/21 anonim válasza:
Ez kevés! A kötelesrész miatt.apádirassa át a te nevedre vagy anyadéra a részét haszonélvezet fenntartással.
7/21 anonim válasza:
természetesen ugyanannyi jár a másik gyerekének is, mint neked. kitagadni nem lehet, max a rá eső rész felét lehet elvenni tőle, végrendeletben. de amúgy miért akarjátok kitúrni belőle?
8/21 anonim válasza:
Csak úgy lehet kitúrni a tesót, ha az apukád ráíratja az egész házat az anyukádra, és az övé csak a haszonélvezet. Így nincs mit örökölnie utána, hacsak az ingóságokból nem kér a tesó, semmi nem jár neki.Kocsi se legyen az apád nevén.
9/21 anonim válasza:
Uhh, de durva. Szóval az nem elég, hogy életében nem törődött rendesen (csak anyagilag, amire a bíróság is kötelezte volna) az elsőszülöttjével, most még az örökségből is kitúrná(tok)? Gyönyörű, összetartó család lehettek, minden kapzsiság nélkül..
10/21 anonim válasza:
És amit otthagyott házat az kinek a nevén van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!