Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Román fiú, magyar lány,...

Román fiú, magyar lány, müködhet hoszútáon (család, stb. ), Romániában? Tapasztalatok? 20L és fiú

Figyelt kérdés
itt születtem, a nyelvel nincs gond, 3 hónapja együtt

#Románia #Román fiú
2012. ápr. 30. 02:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Draga h te is ertsed! Nem magyar, tud magyarul!!! Ahogyan a csaladja is! De szlovak! Nem ertem miert rajtam lovagolsz! Attol fuggetlenul h megertsd te is, semmi papirja nem volt ide, mindent kulon kellett intezni a bevandorlasi hivatalba ami hatalmas procedura, a hazassagot meg ne soroljam milyen munka volt elintezni! Romania es szlovakia sincs messzebb magyarorszagtol, attol fuggoen hol elnek orszagon belul! Nem ertesz te semmit de szerintem hagyjuk is, foglalkozz a kerdessel, ne velem. :-)
2014. márc. 1. 14:29
 12/16 anonim ***** válasza:
47%

"Nekunk anyanyelvunk ugyanaz az volt. Szulei is mind magyarul beszeltek,"

LOL tényleg hagyjuk, egy szlovákiai magyarral járni egy magyarországi magyarnak nem ugyanaz, mint egy romániai magyarnak egy románnal. Te magad írtad, hogy a te "fiúdnak" még az anyanyelve is magyar volt. A ti sztoritokban két magyar két különböző országból jött össze. Az övében meg egy magyar meg egy román egy országban jött össze. De neked tényleg nem lehet megmagyarázni.

2014. márc. 1. 14:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Nevetsges vagy tenyleg. :-) a "fium" a ferjem. :-). Ezt se birtad ertelmezni. De nem torodnel magaddal? Miert kell offolni a kerdest? Irigykedsz vagy mi bajod van? Ket kulon orszagbol, mas helyrol ismerkedtunk meg.

A kerdezo sehol nem irta azt h a fiu csak romanul tud, igy lehetseges h tud magyarul! Igy lehet hasonlo a sztori! Igazad van hibaztam nem romannal jottem ossze igy semmi hasonlosag nincs! Nem tudom hol lattad h a fiu csak romanul tud, amit nem zarok ki h nem igy van! De hiaba magyarazom annak kis felfogasodnak nem erted ugysem! Biztos nagyon otthon vagy a temaban mert van ilyen a csaladodban. Tudod az h van ilyen vagy te csinalod vegig teljesen mas! Jobb voona ha leakadnal rolam es foglalkoznal magaddal, de latom ez nem megy total ramkattantal, mert mertem leirni a sajat sztorimat aminek jo vegkimenetele lett es ugy latom ez teged zavar! Vagy mar nem tudom mit gondoljak, foleg ertetlenkedesedbol kiindulva. Megvalaszolhattad volna a kerdest ahogy akarod es kesz, nem mas valaszat furkeszned.

Es ha lehet akadj le rolam :-) koszi!

2014. márc. 1. 14:58
 14/16 anonim ***** válasza:
90%
Működhet, de nagy a valószínűsége, hogy egyiketek nemzetisége alul marad.
2014. márc. 1. 15:23
 15/16 anonim ***** válasza:
90%

utolso tokeletesen leirta: "Működhet, de nagy a valószínűsége, hogy egyiketek nemzetisége alul marad."

Nagyon sokat nem is kell rajta magyarazni. En is ismerek tobb olyan csaladot, ahol apuka roman, anyuka magyar (vagy forditva), a gyerekukkel pedig apuka romanul, anyuka magyarul beszel. A gyereket magyar ovodaba es 8 evig magyar iskolaba jarattak, a kovetkezo 4 evben pedig roman suliba. Mint ahogy az egyetemet is romanul vegezte, megismerkedett egy roman lannyal, osszehazasodtak, a gyerekei pedig mar nem is tudnak magyarul. A kivandorlas mellett igy halnak ki a magyarok Erdelyben.

Vagy ismerek meg olyat, akinek az apja magyar, az anyja roman, amikor pedig nepszamlalason megkerdeztek tole hogy minke vallja magat, magyarnak vagy romannak, csak gondolkozott rajta, fogalma se volt rola.

Szerintem ez nem normalis, de ez csak az en velemenyem. Ha valaki mashogy gondolja, azt is elfogadom.

2014. márc. 2. 20:58
 16/16 anonim válasza:
47%
Nem nagyon, ezen kettő nemzet már nagyon rég óta ellentétesek. Szinte kizárt hogy ne legyen konfliktus.
2019. dec. 14. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!