A szülő halálos betegsége lehet rossz hatással a gyerekre?
Biztosan. Én 11 éves voltam, mikor beteg lett az anyukám. Fokozatosan épült le mind fizikailag, mind szellemileg. Igaz, 23 éves voltam, mikor meghalt, de azóta sem érzem magam biztonságban, annak ellenére, hogy az apukám mindig velem volt.
Ma is, közel a 40-hez betegesen félek minden újtól és bizonytalantól. utálom a meglepetéseket és szeretném, ha minden úgy menne, ahogy azt én kigondoltam előre. Aztán persze pofára esek, mikor közbejön valami.
Úgy érzem koravén lettem 11 évesen, hiszem mindennap attól rettegtem, mikor lesz megint rosszul anyu, vajon túléli -e stb. Később se mentem a társaimmal bulikba, mert féltem mi lesz, ha pont akkor történik valami, ha én nem vagyok otthon. Ráadásul az ő problémáik teljesen más jellegűek voltak, mint az enyémek, így egy idő után már nem is éreztem magam jól a társaságukban.
Szóval, szerintem nagyon nagy hatással van a gyerekre, ha nincs biztos szülői háttere pl egy betegség miatt.
Egy gyereknek nagyon fontos a biztonság és az állandóság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!