Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hosszútávon, mikor a szerelem...

Hosszútávon, mikor a szerelem már elmúlt, mitől függ, hogy tovább tart a kapcsolat, vagy tönkremegy?

Figyelt kérdés
Most szakított egyik barátnőmmel a párja 5 év után. Az indok, hogy ellaposodott, kimerült a kapcsolat, elmúlt a szerelem, ilyenek. Amúgy jól kijöttek, látszólag "álompár" voltak. Egyik barátom pedig 7 év után szakított a barátnőjével, ugyanez miatt. Tavaly az unokatesómmal történt ez, igaz az "csak" 4 évig tartott. Tehát ha nincs konkrét indok (megcsalás, bizalom megrendülése, vagy pl valaki teljesen kifordul magából stb...) akkor nem csak azon múlik, hogy akarják-e? A szerelem úgyis elmúlik, nem? Aki már 7 évet lehúzott a párja mellett, mi okból vet véget a kapcsolatnak? Hiszen mással is el fog laposodni 7 év után, nem? Segítsetek, nem értem. (és ráadásul meg is ijedtem, hogy velem is megtörténhet)
2012. ápr. 28. 18:49
1 2
 11/16 anonim válasza:
Valahol olvastam, hogy ez régen nem így volt, akkor az emberek azt ami elromlott, azt megjavították és nem újat kerestek helyette. Ez a párkapcsolatra is igaz volt.
2012. ápr. 30. 01:44
 12/16 anonim ***** válasza:
55%

Az egy tévhit, hogy a szerelem elmúlik.

A szerelem olyan mint egy búvópatak. Néha lemegy a mélybe és akkor nem érzed, aztán elemi erővel tör föl, ha a két embernek még van közös sorsa. Ha nincs, ha ennyi volt a közös cél, akkor vége.

Én nagyon ragaszkodó vagyok, ezért mindig megvártam, amíg ellaposodott a kapcsolat, nem mertem előtte kimondani, hogy vége. Az ellaposodás, az már annak a következménye, hogy nincs meg a kapcsolat, hogy már mást kellene keresni, vagy keresni kellene valamit az életben, amit közösen lehetne csinálni.

Olyan nincs hogy most véget ért a szerelmünk és már csak a szeretet tart össze. Vagyis szerintem, az nem kapcsolat.

2012. máj. 8. 12:11
 13/16 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy a domináns félnek fűződik-e anyagi érdeke ahhoz, hogy tovább együtt maradjanak.
2012. máj. 13. 01:54
 14/16 anonim válasza:
Szerintem a szerelem nem anyagi függő, sőt, aki szerelmes, az hajlandó mindent feláldozni a szerelméért.
2012. máj. 14. 16:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Utolsó: Ha elolvastad a kérdést, az arra vonatkozik, amikor már ELMÚLT a szerelem, akkor mitől függ, hogy együtt maradnak-e a felek. Nos, a tapasztalatom az, hogy amikor férj és feleség között elmúlik a szerelem, a feleségek általában akkor lépnek, amikor anyagilag már nem függenek annyira a férfitől, a férfiak pedig nem lépnek általában, mert nekik nagy anyagi veszteséggel járna a válás. Ez az általános.
2012. máj. 14. 17:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Zseniális a búvópatakos hasonlat. Tényleg így van, mi 15 éve élünk együtt, és nyilván nem mindennapos a szerelem érzésének felszínre törése, és néha csak pillanatokra, de azt az érzést semmilyen új szerelem ne pótolhatná. És az is lehet, hogy ez csak az egykori tomboló szerelem emlékének bevillanása, nem számít, elég ahhoz, hogy átvészeljük a nehezebb időket. Pontosabban ez az érzés, plusz a biztonság, az együttműködés, a célok, a szeretet. Idővel egymás részeivé válik két ember, nem könnyű szétválni, bármilyen nehéz periódusba kerül is egy kapcsolat.
2012. máj. 22. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!