Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te hogy állnál párod szüleihez...

Te hogy állnál párod szüleihez, ennek tudatában?

Figyelt kérdés

Párom mesélte, hogy 5-6 éve, mikor még nem ismertük egymást, nagyon maga alatt volt, bevett majdnem egy teli doboz altatót és ivott is rá. A szülei nem voltak otthon. Mikor hazaértek, NEM HÍVTAK MENTŐT hozzá, pedig látták mit csinált: ott volt mellette a gyógyszer. Vártak, hogy magához térjen, ami 3-4 napba(!) telt. Ugyanis kiokoskodták: ha beviszik, elvennék a jogsiját azért, mert öngyilkos próbált lenni. Képesek voltak kockáztatni, hogy talán meghal vagy marandó károsodása lesz.

Én úgy felhúzom magamat ezen ma is, pedig nem most hallottam. Sosem tudom nekik megbocsátani ezt...

Ti mit szóltok?

2012. ápr. 24. 14:14
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nem ferdít el ő semmit sem. Minden rossz dolgát elmondta, köntörfalazás nélkül, a mi kapcsolatunk őszinte. Ezen nem volt mit elferdíteni, mint mondtam, a tényeket közölte, őszintén, hogy tudjak róla. És én kérdeztem őt döbbenten, hogy miért hagytak a szüleid napokig feküdni? És teljesen nyugodtan, nem vádlón elmondta, hogy mert az apja vagy az anyja kitalálta (nem tudta pontosan, melyik, de feltehetően az apja), elveszne a jogsija, ha bevinnék.

Nem is konkrétan meghalni akart, maga sem tudja, inkább csak néhány nap nyugit. Nem volt senkije, akire számíthatott volna. A szüleivel hiába ült volna le megbeszélni, az apja az oka minden lelki gondjának, ami gyötörte gyerekként, tiniként és felnőttként. Felsorolni nem lehet, miket élt át. Csak pár példa: pici gyerekként nézhette és hallgatta, hogy üvöltözik az apja az anyjával ok nélkül, hogyan veri, és azt is, hogyan csalja meg egy nővel, akinek a fiával többet törődött, mint a sajátjával, a párommal. Ezt milyen lehet megélni egy kisfiúnak szerinted? Hogy az apja a képébe mondja: ez nem is lehet az én fiam, mert egy nagy rakás szerencsétlenség. (ja: és vér szerinti fia, annyira hasonlít rá, hogy még az sem állhat a háttérben, hogy valóban nem a fia!!!)

Szorongásai voltak és soha eszükbe sem jutott orvoshoz vinni őt, később tiniként önként ment pszichológushoz, meg pszichiáterhez.

A testvére is megerősített mindent, ő nem olyan megbocsátó, mint a párom, elmenekült a szüleitől az ország másik végébe és máig gyűlöli az apját a gyerekként elszenvedett dolgokért.

2012. máj. 18. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!