Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak érdekes sztorijaid...

Vannak érdekes sztorijaid amik külföldön értek mint magyar?

Figyelt kérdés

Szóval itt a legegyszerűbbekre gondolok pl. valaki írta valahol,hogy magyarul beszélt és megkérdezték milyen nyelven beszél...vagy például én Olaszországban a buszon utaztam mellettem 2 lány állt,olaszul beszélgettek majd jött valami ellenőr szerűség és nem vették észre a lányok, majd mikor feltűnt,hogy mögöttük áll az őr az egyik csaj elkezdte magyarul beszélni neki mintha turista lenne, aztán váltottam vele pár szót ,kiderült,hogy Magyarországon élt 15 évig.:) De eléggé meglepett.

Szóval, ez olyan kérdés hogy külföldön kapcsolatba került valami hazai:)

2012. ápr. 23. 19:22
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó!Ez erős! :D :D :D
2012. ápr. 23. 22:52
 32/45 anonim ***** válasza:
60%

ausztriában voltunk kirándulni és egy fickó angolul megkérdezte, h finnek vagyunk-e :) mondtam, hogy magyarok :)

aztán odafordultam a barátomhoz és mondtam neki, hogy mégiscsak van alapja ennek a nyelvrokonságnak :)

megnéztem pár videót a youtubeon, és tényleg hasonlít a hangsúlyozás. :)

biztos van még pár ilyen sztorim, de most nem jut eszembe :D

2012. ápr. 23. 23:18
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer Kínában egy hotelben beszélgettem a recepcióssal kínaiul.

Amikor elintéztem a dolgomat, hallom, hogy a mögöttem álló azt mondja a férjének: Úgy tűnik már az angol nem is kell, az összes külföldi beszél kínaiul.

2012. ápr. 23. 23:52
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

Érettségi után Németországba mentünk nyári gyakorlatra (szállodába). 3 osztálytársammal egy helyre kerültünk.

Egyik szabad délutánunkon elmentünk egy bevásárlóközpontba nézelődni, mikor lefelé mentünk a mozgólépcsőn, felfelé egy helyes lány ment, az osztálytársam odaszólt, hogy hú de meghúznám, oda nézzetek. A csaj meg visszaszólt, hogy "álmodik a nyomor". :)

Ugyanitt történt, hogy a szálloda recepcióján levelet akartam feladni az itthoniaknak, mondtam a csajnak németül, hogy Magyarországra, légipostával... ő meg elővett egy kis füzetet és keresgélni kezdett, majd mikor nem találta meg, amit akart, rám nézett és megkérdezte "Magyarország merre van? Ázsia?" Köpni-nyelni nem tudtam, ha ezt nekem mesélik nem hiszem el, hogy Stuttgart mellett nem tudják, hogy Magyarország szinte szomszéd...

2012. ápr. 24. 11:15
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Mi Bulgáriában nyaraltunk apuval és a tesómmal. Pizzát akartunk enni, de én mondtam, hogy nem igazán tudom, milyet válasszak. Erre egy pár, aki elsétált mögöttünk beszólt, hogy a sajtos finom szokott lenni :D :D mondom, köszi :)
2012. ápr. 24. 15:33
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
Paralián nyaraltunk, feküdtünk a tengerparton, egyszer csak hallottuk a fánkot hordó fiúk kiabálását magyarul hogy ku..a finom a fánk, kiba...t finom a fánk. hát mi is meglepődtünk.
2012. ápr. 24. 17:22
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
utolsó,ezzel a fánk árussal mi is találkoztunk!!!!!!!!:)
2012. ápr. 25. 06:31
 38/45 A kérdező kommentje:

Nagyon jó történetek!:D

Nekem még egy eszembe jutott, ez Romániában,Erdélyben történt, egy magyar lakta területen.

Ez nem is lenne meglepő, de az történt,hogy ugye marha sok cigány van ott (is) és a kutyánk megtetszett egy mocskos kis kölyöknek, odajött,hogy megsimogathatja e ,meg lett neki engedve de a kutya valamiért (nem is tudom miért..) rövid idő után morogni kezdett a gyerekre annak meg eldurrant az agya és el küldtük és 2 méterrel odébb ált és elkezdett a kutyával ordibálni,magyarul,cigányul meg románul is aztán a száj harmonikáját odavágta a kutya elé, ekkor már a kedves fajtársai olyan 50 méterről figyeltek, majd egy 18 év körüli lány elkezdett felénk rohanni és nekifutásból kirúgta a kis srác lábát letérdelt mellé a földre és össze vissza kezdte verni a gyereket közben azt mondta neki,hogy "Hogy mersz így bánni az anyaországból jött magyarokkal" végül a kis srác elfutott a lány meg elment mintha mi sem történt volna.

Olyan 10 méterre állt egy rendőr is,de ő persze nem hallott és nem látott semmit..:)

2012. ápr. 25. 14:33
 39/45 A kérdező kommentje:
*18 év körüli CIGÁNY lány volt.
2012. ápr. 25. 14:34
 40/45 anonim ***** válasza:
Hát ezek nagyon jó sztorik:):)
2012. ápr. 25. 15:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!